Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paulinax1

kto ma storczyka?? mam wazne pytanie

Polecane posty

a mianowicie, dostałam storczyka po jakims czasie opadł, ma 2 długie łodygi z ktore powinny wypuscic nowe kwiaty,a tym czasem z jenej lodygi wyrosła nowa i tylko ona zakwitła tzn wypusciła pąki, reszta jest łysa! zaznaczam ze nie podcinałam łodyzek. cos robie nie tak? jesli ktos cos wie pliss o jakas podpowiedz, nie moge w necie znalezc odpowiedzi

jak storczyk straci kwiaty to obcina się go do 2giego kolanka na łodyżce. Jeżeli jest biały to go długo teraz nie obetniesz bo Ci będzie kwitną jak głupi :D

Gość Majster111
Opadł, bo nie miał orgazmu.

ja obcinam łodygi dopiero jak są uschnięte bo zielona zawsze może zakwitnąć ma 10 storczyków kocham je do tego stopnia że wytatuowałam sobie kwiat storczyka na boku pleców. Kwitną cały rok jak szalone i jedyne co z nimi robię to podlewam je nie częściej niż raz w tygodniu wodą z odżywką do orchidei. Przesadzam do przeźroczystych flakonów (np. tych z ikea za 4 zł zamiast doniczki za 35zł) i trzymam na niezbyt nasłonecznionych parapetach. Często brałam ze sklepu storczyki które były bez kwiatów z połamanymi liśćmi i zawsze się odwdzięczały pięknymi kwiatami. Mam problem kiedy przesadzać bo ciągle kwitną. Zdarza mi się robić bukiety na różne okazje bo jak utnę to i tak zaraz zakwitnie a kwiat trzyma się bardzo długo bez wody. Jeśli ta łodyżka bez kwiatów szpeci możesz ją odciąć. Jak kwiatek nie będzie musiał jej odżywiać to puści nową bo będzie miał na to dużo siły że tak powiem. Pozdrawiam