Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgłupiała całkowicie....

prezent na bierzmowanie

Polecane posty

Mój narzeczony został poproszony o bycie świadkiem na bierzmowaniu u syna swojego kuzyna. Czy z tego okazji kupuje się jakiś prezent? nie mówie o wyścigu szczurów typu komunia ale czy daje się jakis upominek z tej okazji?

up

Gość salianka
Podobno nie. Byłam dwa razy świadkową (parę lat temu), postanowiłam kupić coś drobnego i stosunkowo niedrogiego na pamiątkę - wybrałam zegarek (nie z tych wypasionych) i pierścionek.

Gość adsfdgfga
Ja miałam swoje bierzmowanie 9 lat temu i wtedy prezentów się nie dawało żadnych, a teraz to nie wiem.

Ja też nic nie dostałam.........co to za moda teraz z prezentami i za co ??? niedługo zaczna dawac przy wyjsciu z koscioła prezenty :D

Gość salianka
Chyba się nie daje.Ja postanowiłam zrobić taki upominek,ponieważ to były bliskie mi osoby.Dałam dyskretnie,bez afiszownaia się. Ale z tego co wiem inni nie dostawali nic (no chyba,że od rodziców jakiś pamiątkowy drobiazg).

Prezent na bierzmowanie?:o Niedługo z okazji wizyty u fryzjera trzeba będzie gówniarza obdarować czymś stosowanie kosztownym:o

MOja córka szła do bieżmowania miesiąc temu. Dostała prezent od nas czyli rodziców - bransoletka z Aparta ( o niej marzyła ). Swiadkowa dała jej 200 zł no i kwiaty. Od dziadków dostała złoty łańcuszek z serduszkiem. Wiem ze jej koleżanki i koledzy też dostawiali i kwiaty i prezenty z tej okazji. Dla dziewczyn przeważnie były to pierścionki kolczyki czyli biżuteria.

Ja, lata całe temu, dostałam taką szklana figurkę od koleżanki, która była moim świadkiem. Malutką taką, ptaszka:)