Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbatki HIPP

podawać czy nie???????

Polecane posty

Gość herbatki HIPP

dziewczyny co sądzicie o herbatkach hipp???mój synek ma 10 dni i miewa kolki..myślałam kupić herbatke z kopru włoskiego.karmie piersią i polozna mowila zeby nie dawac nic innego jednak slyszalam ze one pomagają ...jakie wasze zdanie??????

Gość awertyyyy
to na pewno nie kolki. za wcześnie jest na to. to pewnie niedojrzałość układu pokarmowego. ja podawałam na to infacol chociaż napisane, że niby po miesiącu, ale pomogło.zalecenie zresztą pediatry. ( mój ma 18 dni) podawałam od 10. herbatkami z hippa pluł na metr więc ja musiałam je pić;-) .i nie stresuj się, bo na nich też napisane jest, że niby od 1 m--ca

Gość nie podawaj
moim zdaniem, ale 10 dni i kolki to dziwna sprawa... a może to nie kolki, tylko co innego? skąd pewność, że kolka? ja mam maluszka i kolki zaczęły się po 4 tygodniu. I akurat herbatki dla mnie troszkę pomagały, dla małej nie dawałam.

Gość herbatki HIPP
tzn.mysle ze kolka bo sie pręży ,marudzi i jak popierdzi to przestaje :) i tak myśle nad tymi herbatkami bo chciałabym mu troche pomoc w tym pierdzonku:)

Własnie, a skąd wiesz że to kolka? Sama możesz pić jakieś ziołowe herbaty. No i może zastosuj jakąś dietę? Może coś co Ty zjadłaś jej zaszkodziło i dlatego bolał brzuszek.

Gość awertyyyy
no to ciekawe bo u mnie na opakowaniu napisane po 1 miesiącu. herbatka z hippa ułatwiająca trawienie.

Gość LunaLunaLuna
herbatki hipp to nic wiecej jak 99 procent cukru...i 1procent wyciagu np.z koperku jak chcesz faszerowac dziecko cukrem to mozesz podawac, ale na brzuszek/kolki na pewno to nie pomoze.... kup normalna herbate koperkowa w aptece bez dodatku cukru do parzenia....

Gość nie podawaj
a karmisz piersią?

Kolki mogą pojawiać się od samego początku, ale warto to skonsultować z lekarzem. Herbatki przeznaczone dla dzieci są lepsze niż zwykłe zioła, bo można mieć większą pewność, że ich składniki są ekologiczne i starannie dobrane bez chemii itd.

Gość herbatki HIPP
tylko i wylacznie...czasem odciagam i daje z butelki jak mam za duzo

Jeżeli nie chcesz dawać herbatek to sama zaparz. DLA TAKIEGO MALUSZKA TO TYLKO ZANURZ TOREBKĘ I OD RAZU WYJMIJ A naszej pomagał rumianek. Sorki za caps lock.

Gość awertyyyy
aha u mnie zdiagnozowano to jako nietolerancję laktozy bo na początku z piersi leci woda z laktozą właśnie i często małe brzuszki mają problem z jej trawieniem. więc odciągałam tą siarę z początku. teraz jest OK. a jak nie to spróbuj infacol. na kolkę mi to nie wygląda.

Ja miałam koperkową i była już po pierwszym tygodniu. A na kolki to chyba koperek a nie ułatwiająca trawienie.

Gość herbatki HIPP
a jem tylko jakies jogurciki,nabial itp...nawet smazonego nie jadam...dieta scisla:)

Gość nie podawaj
skoro karmisz to po pierwsze poobserwuj dietę, bo może mu szkodzi coś z Twego jedzenia, a po drugie sama popij koperek i ewentualnie herbatkę hipp ułatwiającą trawienie. Ja to przerabiałam dwa razy, przy pierwszej córce pomogło, przy drugiej nic nie pomagało, bo miała niedojrzały układ pokarmowy i kolki skończyły się z 3 m-cem. Ale takiemu malutkiemu nic poza cycem nie dawałabym na pewno.

Gość awertyyyy
nie woda, ale mleczko oczywiście tylko takie siarowate przejrzyste ;d nim się maluszek napaja, że tak powiem jak chce mu się pic ;]

Gość nie podawaj
jogurciki i dieta ścisła ? ;-) a może na białko jest uczulony i właśnie nabiał trzeba odstawić... ja akurat jadłam normalnie, bo u nas dieta nic nie dawała, ale to musisz sama wyłapać.

Gość awertyyyy
a to nie wiesz, że po nabiale kolka może wystąpić?????????

Gość herbatki HIPP
dzieki dziewczyny:) kupie koperkowa herbatke i sama wypije :) na diete uwazam i zapytam lekarza o malutkiego:) teraz lece do niego;) pozdrawiam:)!!!

Gość herbatki HIPP
niestety swieza mamusia jestem jeszcze niedoswiadczona i dopiero sie ucze;)

Gość awertyyyy
toś napisała :D dieta i nabiał to się wyklucza:P

Gość nie podawaj
nic Ci lekarz innego nie powie, jak powoli eliminować pokarmy i obserwować małego, a sobie popijać to rumianek, to koperek, ewentualnie ułatwiającą trawienie... dobrze też troszkę spuścić przed karmieniem, bo małe brzuszki często laktozy nie trawią dobrze, można dać delikol/laktaza trawiąca laktozę/. Jeżeli kupki są ok to raczej nie jest problem nietolerancji laktozy, a najwyżej trudność w trawieniu, czyli niedojrzałość układu pokarmowego. Zdrówka dla maluszka ;-) A na kolki najlepszy jest masaż - wpisz sobie w youtube i znajdziesz fajne pomysły na masaż niemowlaka - nam to jedynie na kolki pomagało.

skoro jesz jogurciki i nabiał to nie jest odpowiednia dieta w czasie karmienia piersią! Owszem nabiał myślę ze mozesz jesc ale w malych ilosciach

Nawet ja pomimo tego że jem wszystko napiszę Ci że sam nabiał to nie jest odpowiednia dieta dla matki karmiącej... Tak samo jak zawsze potrzebujesz białka zwierzęcego, świeżych owoców i witamin. Ja bym właśnie uważała z jogurtami (nie mówię o rezygnacji). Na początku też potrafiłam po 3 dziennie pić- i oboje z małym mieliśmy gazy, teraz jem może 2 razy w tygodniu, nie częściej- i jest ok. To jest normalne że dziecko jak puszcza bąki to stęka, po prostu. Ale jak pisałam, mój gazy miał tylko kiedy ja miałam- np,. po frytkach, ale po kotlecie smażonym już nie. A kolka to nie jest, kolka objawia się strasznym płaczem, głównie ;) Jak dziecko ma tylko gazy to aż taki problem? Stęknie, puści bąka i pewnie śpi dalej...