Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jelito cienkie

Właśnie dokonałam pierwszej w życiu depilacji

Polecane posty

depilatorem. Wydepilowałam całe nogi. Jestem niesamowicie dumna i mam nadzieję, że efekt utrzyma się 2-3 tyg, bo wtedy uznam, że było warto. Wcześniej goliłam nogi przez 15 lat maszynką. Jak u Was długo utrzymuje się efekt gładkich nóg? Po jakim czasie przestaje tak cholernie boleć? :D

utrzymuje się tydzień - dwa, po kilku depilacjach włoski zaczynają wrastać i trzeba je wydobywać spod skóry, niestety. boleć przestaje od razu po depilacji

Gość takajatakaja
mi po 3-4 dniach juz wychodza kuwa mam przerabane z depilacje. pozostaje i tak tylko maszynka, bo po depilatorze strasznie wrastaja. teraz akurat mam całe nogi w rankach, bo igłą wydłubywałam wrośnięte, podejrzewam, ze jeszcze kilka tygodni beda sie goiły. a najlepsze jest to, że codziennie robię peeling!!! po prostu, mam za gruba skórę i za słabe włoski odrastają. a więc żegnaj debilatorze ehhh

Kobieto NIE WOLNO codziennie robić peelingu. Wykonuje się go po to, żeby usunąć zrogowaciały, stary naskórek, który w Twoim przypadku nie ma okazji się zregenerować, więc automatycznie trzesz peelingiem zdrową skórę, która twardnieje broniąc się przed codzienną ingerencją mechaniczną. Powtarzam: PEELING WYKONUJE SIĘ RAZ, GÓRA DWA RAZY W TYGODNIU z tym, że jeśli robisz go 2 razy w tygodniu powinny być to peelingi bardzo delikante, bo przejście nowych komórek do wierzchniej (tzw. zrogowaciałej) warstwy skóry trwa około miesiąca, więc dajmy im szanse tam dotrzeć i zrogowacieć!

Gość żaI mi cie.
:o

jesli wychodza ci po 2-3 dniach to znaczy ze masz fatalny depilator. bo on tylko zrywa wloski, przycina jak zwykla maszynka. ma za malo mocy zeby wyrwac wlosek i tylko go scina u nasady. dlatego potem ci odrasta jak po golarce czyli po 3 dniach. musisz kupic mocniejszy/lepszy depilator wlosek wyrwany z cebulki nie ma prawa odrosnac przez 2 tyg. tak samo wosk i zle plastry, wiekszosc tylko zrywa wloski od nasady a nie z cebulki. na wosk najlepiej do kosmetyczki p.s uzywalam depilatora 6 lat. wloski zaczely mi tak wrastac, porobily mi sie taki krostki i blizny ze wkoncu zaniechaialam i kupilam sobie kilka zabiegow laserem. wloskow nie a i nie wrastaja :) (tak robilam wszystkie peelingi raz w tygodniu, masc z mocznikiem na zmiekczenie skory i rozne masci na blizny. bylam z tym u dermatologa)

Ale się rozpisałam pod wpływem emocji w dodatku nie na temat :D Do sedna: włos rośnie około 0,3 mm na dobę, więc nie ma opcji, żeby po wyrwaniu z cebulką odrósł po 2-3 dniach. Zgadzam się z wypowiedzią wyżej, że kiepski depilator jedynie urywa włosek przy skórze. Najlepszym dowodem na to, że włos jest wyrwany prawidłowo jest czerwona kropeczka (krótkotrwałe podrażnienie) po wyrwaniu włoska.

Gość jednak baby są głupie
:P

Gość ja mam włoski grube
skóre delikatną, a i tak wrastają ostatnio wypróbowałam krem cerkoderm 15% i miałam o wiele mnie wrośnietych włosow

Gość ja mam włoski grube
w po depilatorze włosy odrastaja mi po ok 10 dniach depilator przestałam stosowac i przerzuciłam sie na paste cukrową - znacznie mniej podrażnien

Gość efrerer
ja mam identyczny problem. szybko po depilatorze wyrastaja wloski i wrastaja w skore. I nie aprawda ze ropzycinaja sie wloski u nasady bo one wychodza z cebulkami . mam twarde czarne wlosie i dlatego szybko rosna. jak gole maszynka to te znog nie pokazuje bo fatalnie wygladaja z czarnymi kropami:(

Gość arizonaa
mi po depilatorze nie wrastają włoski, a efekt około 1,5 tygodnia się utrzymuję, ale odrastaja delikatniejsze i tak nie kłują

Gość polska trudny jenzyk
noo:D