Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam zmywarki w domu

Dlaczego nie wierzycie w Boga? Już prędzej ufoludy wierzą niż ludzie ;/

Polecane posty

Jako że wszystko pochodzi od Boga a ufoludki również i są dodatkowo obdarzone niezwykłą inteligencją zakładam że to one mogą być bardziej ucywilizowane i wierzące niż sami ludzie ;/ Nie chcę nikogo obrażać. Akceptuje inne wyznania bo wychodzę z założenia że każda religia ma Boga. Czy on jest Słońcem czy wodą, czy zwierzęciem albo Jehowym- wszystko jak bumerang wraca do tego jedynego Stwórcy. Pytam, bo po prostu chcę wiedzieć co wami kieruje że W OGÓLE nie wierzycie, albo straciliście wiarę jakiś czas temu. Jak wygląda niebo i wieczność wg was albo jak wyglądała? A jak się odniesiecie do cudownych uzdrowień za sprawą Jana Pawła II, który zdaje się nigdy nie miał wątpliwości że COŚ jest po śmierci. Proszę odnieście się do tego. PS> Zależy mi na kulturalnej wymianie zdań.

Myje talerze w kserokopiarce :classic_cool:

Gość ufolooodek
a co to za cudowne uzdrowienia przez JP??

uzdrowienie chorej na parkinsona siostry zakonnej i kilka innych uzdrowień

Gość Donata00
ja więżę w boga ale w Jezusa że jest bogiem to nie raczej on chyba jest jak Mojżesz prorokiem no ale nie wiem bóg musi istnieć bo jak by nie istniał to i my i świat by nie istniał bóg jest wszystkim ale i tak pozostaje myśl w mojej głowie co jeżeli go naprawdę nie ma wiec wieże ale i nie

Gość żal mi cie
:o

Gość diabeł uciekł w półszpagatach
i tak nie zrozumiesz istoty Boga ( jeżeli on w góle istnieje ), także po co ci to?

skąd mogę to wiedzieć, jestem tylko człowiekiem uważam wręcz że człowiek nie powinien tego rozważać wkurza mnie jak wielcy filozofowie myślą że wiedzą dokładnie co powstało, jak i z jakiej materii jesteśmy zbyt "mali" by to pojąć Bóg jest niepojęty

Gość kiciikici
nikt Boga nie stworzyl bo Bog jest poza czasem i przestrzenia,

Gość diabeł uciekł w półszpagatach
no właśnie, jest niepojęty, wiec zostawmy go spokoju

Gość kama 22
Nie mam zmywarki w domu - to myj baranie łapami a pożniej idż na randkę. Te rozważania zostaw innym , bo prochu nie wymyślisz.

Gość niech spada
własnie i niech od nas spierdala

Gość gtyh67u7
wy jesteście baranami a nie autor to normalne że człowieka ciekawią takie rzeczy, ale zapomniałem że tu same przygłupy których interesuje tylko spanie, jedzenie i ruchanie

Gość kiciikici
to ich zycie owoc potrzebuje czasu by dojrzec taka kolej rzeczy

Gość wszyscy sa szczesliwi
najwiencej codów to ojciec pio na robił nawet dziecko wskrzesił był przy tym lekarz chociaz ze leczył to sam ciagle chorował ja mysle ze to ojciec pio zabierał choroby by za ludzi chorowac

Gość to nieprawda że każda
religia ma Boga > patrz buddyzm, a po drugie jeśli już, to nie zawsze bóg czy bogowie są stwórcami > patrz religia starogrecka (znana pewnie większości ze szkoły) - bogowie sami zostali stworzeni, otaczani są kultem, choć niektórzy z nich nic takiego nie robią, niczym się nie opiekują, tyle że są np. synami bogów.

Gość zastanawiam się nad tym
Buddyzm? W linii Karma Kagyu (Diamentowej Drogi) są Strażnicy. Kim oni są jak nie pewnego rodzaju bogami? Zwracają się do nich jak do bogów... m.in. w pieśniach. Buddyści "modlą się" do bodhisattwów i Karmapy. Nie ma religii bez boga. Przynajmniej ja nie znam

ta sa zwykłe demony

Gość dauedos1405
Nie odnośmy się do wiary, a logicznych rozważań. 1 Bog jest, bo przekazal ludziom Piecioksiag, a Piecioksiegu nie mogl napisac czlowiek, ktory nie mial naukowej wiedzy, niedostepnej w tamtych czasach. 2 Bez Boga nie byloby Wszechswiata w takiej postaci jaka mamy. Bylby chaos. A nauki takie jak matematyka i astronomia mowia nam ze u zarania istnienia wszystkiego istnieje porzadek i idea

no np skad wiedzieli ze mieso zakwasza organizm

Gość esperanzasdsdqwqw
te ufoludki tylko w filmach, a Bog? malo bylo tego aby uwierzyc w jego istnienie?