Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cnmcmc

Przepis na paste rybna

Polecane posty

Gość cnmcmc

macie jakies?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
biały ser, makrela, cebula, sól, pieprz, odrobina oliwy lub tuńczyk w puszce, jajko na twardo, cebula, przyprawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z twarogiem???nigdy nie jadlam
jak to smakuje??? ser zazwyczaj jem ze szczypiorkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makrela szczypior majonez jajo na twardo ser zolty albo szproty zamiast makreli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jajka na twardo, żółty ser starty na bardzo drobnej tarce, cebulka albo szczypiorek - do tego majonez, musztarda, przyprawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobra do razowego chlebka
bryndza szprotki wedzone ,drobna cebulka szalotka (w maleńką kosteczkę skrojona razem ze szczypiorkiem) doprawiona solą i pieprzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
paste robie tylko z tunczyka: tunczyk w sosie wlasnym + majonez + kapary + bazylia + cayenne -albo- tunczyk + jajo + majo + musztarda z ziolami prowansalskimi -albo- tunczyk w oliwie + jajo + musztarda + szczypior inne ryby, takie w calosci, wedzone sa wg. zbut smaczne same w sobie, zeby je dziamdziac na paste, wiec tylko klade na chleb (najlepiej zytni) posmarowany serkiem kremowym (typu philadelphia), a na to pomidor, lub ogorek, lub avocado. tak samo traktuje sadynki w oliwie z oliwek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mysza26l
Makrela, jajko na twardo, szczypiorek lub cebula, ogórek kiszony, ketchup, majonez, musztarda. Może być też bez ogórka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a to smacznego :) kapary w takich pastach dzialaja podobnie jak ogorek konserwowy. ja lubie najbardziej takie w bialym occie balsamicznym. sa od niego lekko slodkawe, delikatniejsze, mniej slone niz typowe kapary :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ta mi wygląda na smaczną. Pasta z bryndzy i wędzonej ryby Składniki: 20 dkg bryndzy 20 dkg wędzonej ryby / makrela/ 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy mielona papryka, sól i pieprz do smaku . Sposób przyrządzenia: Z ryby usunąć skórę, odfiletować , obrać z ości i razem z bryndzą zemleć w maszynce. W miseczce utrzeć, masę z sera i ryby, dodać olej i musztardę, doprawić do smaku papryką i jak potrzeba solą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aaa, kapary i losos = ❤️ na cieplo tez... w ogole kapary ozywiaja kazda rybe, chocby byle jakie tanie mrozone filety... ze zbocze na sekunde od tematu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do ryby na cieplo jeszcze nigdy nie dodawalam kaparow... chociaz jadlam je na pizzy razem z anchois i bylo to bardzo dobre :P Ja takie smutne mrozone filety "ozywiam" ziolami albo salsa z pomidorkiem i mango. Nastepnym razem sprobuje z kaparami... Uff zglodnialam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
polecam :) ja z reguly smutne filety sole, pieprze, kropie cytryna, smaze na oliwo-masle z 2 stron, podlewam gesta slodka smietana, lekko odparowac, a na koniec wrzucam troche kaparow i np. posiekana pietruszke, albo bazylie. wtedy badziewna ryba robi sie zjadliwa, a wrecz elegancka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość salianka
-wędzona makrela -2-3 ogórki konserwowe -papryka -2 jajka na twardo -cebula/szczypiorek -majonez -odrobina musztardy do smaku Z ryby powyjmować ości.Pozostałe składniki drobno posiekać.Wymieszać.Dodać majonezu i mustardy wg uznania. Jadłam tez wersję light z jogurtem,ale dla mnie była paskudna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robicie calkiem skomplikowanie te pasty...ja tylko biore: -wedzona makrele - gotowane jajka - troche margaryny - sol,pieprz pychota :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzis mi przez przypadek wyszla calkiem smaczna pasta: -puszka dobrych sardynek w oliwie (oliwa idzie do pasty) -lyzka musztardy -spora garsc drobno posiekanej pietruszki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×