Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonogajkowa

JAK MOŻNA NAZWAĆ SYNA STANISŁĄW albo WIESŁAW

Polecane posty

Gość zielonogajkowa

Nie mam nic do tego imienia jeśli chodzi o ludzi starszych, tak miał na imię mój dziadek, którego bardzo kochałam. Ale małe dziecko w dzisiejszych czasach? bez obrazy ale to imię pasuje do starego chłopa. Wyobraźcie sobie że będzie miał dwadzieścia lat, dalej będziecie wołać na niego Stasiu? A Wiesław, wiesiu to już masakra. Włodzimierz - tak było kiedyś w kościele na chrzcie. Matko ludzie opamiętajcie się. Która dziewczyna będzie chciała mieć w przyszłości chłopaka Wieśka albo Włodka?

Gość ja pracowałam na ekspedycji
Władziu to mój dziadziu :) rozpeerdala mnie też mały Franio sąsiadki :classic_cool:

Gość a ten Twój dziadek to chyba
też kiedyś miał dwadzieścia lat i jak na niego wołali? I jakąś laskę widocznie wyrwał :).

Gość chyba oszalałas, czy dziadek
nie był dzieckiem? czy dziecku soie zmienia imie , jak dorasta? Czy trzeba isc za moda i miec dziecko o imieniu jak wszyscy? Obowiązek? Czlowiek zdobie imie a nie na odwrót.

Gość stasiu to najslodzsze imie
jakie moze byc, a tuz za nim jest jasiu :P

Gość polajna
do starszego można wołać Stasiek, Stachu, Staszek... ;)

Gość difjidsf
Ale ty Glupia i Ogranicza jestes. To nazwij swojego Alan albo Majkel, to dopiero swiatowe imiona, a od innych sie odwal.

Gość ciężarówkowa Jania
Jeśli urodzę syna, to dam mu Mieczysław, żeby miał imieniny w Nowy Rok. Będę na niego wołać Mieczyk - tak słodko, jak do rybki.

Gość zielonogajkowa
no kochane oczywiście że dziadziu też był młody, ale to były inne czasy. Wtedy właśnie Stanisław, Władysław i inne 'sławy' tudzież włodzimierz itp to były imiona na tamte czasy normalne i popularne. Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic do imion dzieci, po prostu jak słyszę że kobitka jedna z drugą chce nazwać syna Władysław a córkę np Stanisława albo Bronisława (moja daleka kuzynka nazwała córkę Bronia:O:O) to mam przed oczami starego człowieka a nie małe dziecko:O Czasy się zmieniają, oczywiście wszelkie dżesiki i inne nikole to też bez przesady, ale jest wiele pięknych współczesnych imion. Szczerze mówiąc współczuję tej Broni jak pójdzie do szkoły albo będzie nastolatką.

Gość difjidsf
Ograniczona

Gość zielonogajkowa
Ale ty Glupia i Ogranicza jestes. A masz odwagę mi to powiedzieć prosto w oczy przy luźnej rozmowie np przy kawie czy to tylko taka "pomarańczowa odwaga"? zauważ, że ja nikogo nie obrażam:)

Gość hahahahhahahahahaha
Stanisław, Stasio to jest piekne imie. Nie rozumiem, dlaczego autorce tego tematu sie nie podoba. Fajne jest Antos, Jaś, franek :) Moim zdaniem lepiej, zeby wracaly starsze imiona, a nie jakies nowe jak Xavier czy inne wymysly ;/

Mi też sie takie imona nie podobają,dawniej moze były ok,ale dzisiaj wydaje mi sie,ze są zbyt staromodne.Mam kolegę,który ma na imię Wiesiek i wstydzi się tego imienia,zawsze używa drugiego gdzie się da

Gość Aga.......25......
zielonogajkowa - wiesz o gustach się nie dyskutuje. Tutaj akurat zgadzam się z Tobą, że np taka Bronisława to nie jest ładne imię dla współczesnej dziewczynki, później dziewczyny/kobiety. Pasowało ono natomiast w stu procentach np do mojej prababci, która mieszkała w drewnianej chatce, miała krowę i konia i chodziła w chuście na głowie i myła się w miednicy:) Raczej babci nie pasowałoby żadne inne imię chociażby....Julia:DNie wyobrażam sobie, jakbym tak miała na imię pewnie bym zmieniła. No ale, widocznie matce się bardzo podobało i tutaj już nie ma co krytykować, tak chciała to tak nazwała. Podobnie Włodzimierz i Wiesław itp. Ja osobiście jestem takiego samego zdania, że nie są to ładne imiona (na dzisiejsze czasy), ale różne są upodobania i gusta. Szybko tu wam obrażanie przychodzi forumowicze

Gość Aga.......25......
NO fakt, że lepiej Władek niż Xavier czy inny Brajan

Gość piękne imię
Jarosław :D

Gość Aga.......25......
a ja spotkałam kiedyś bliźniaków (dzieci) dwóch chłopców - Gaudenty i Joachim Nie wiem czym kierowali się rodzice:O:O:O i tutaj nie mam pojęcia jak komukolwiek mogą podobać się te imiona:O Włodek czy Wiesiek to przy nich książęta na białych koniach:D

Gość piękne imię
Joachim jest fajne mój kolega na studiach miał na imię Romuald