Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onPolska20

praca wypozyczlani DVD -ciezka??

Polecane posty

Gość onPolska20

czy praca w wypozyczlani dvd jest ciezka?? co trzeba znac??

Gość Nie wiem czemu się dziwisz
Filmy? :-)

Gość onPolska20
Tak filmow i gier na xbox 360 i PS3

Gość onPolska20
FIlmy wiem ze trzeba znac ale po co?? jak czlowiek mowi ze chce tkai film i taki to patrze i juz

Ty chyba jednak rzeczywiście nie nadajesz się do pracy w wypożyczalni, skoro pytasz się, po co masz znać filmy. Owszem, po tytule można znaleźć film w komputerze, ale co jeśli ktoś zapyta Cię o to, jaką byś mu polecił np. dobrą komedię, film przygodowy, sensacyjny czy horror? A co jeśli będzie szukał filmów z konkretnym aktorem lub aktorką, a w bazie Twojej wypożyczalni nie będą akurat wpisani wykonawcy albo nawet będą, ale tylko 2-3 główne postacie (na samych płytach w opisach też często nie znajdziesz wielu wykonawców), a ten aktor czy aktorka będzie akurat ulubieńcem tego kinomana? Powiesz wtedy, ze nie wiesz, bo tylko tutaj sprzątasz? Jeśli w ogóle nie interesują Cię filmy, to po co w ogóle rozważasz pracę w wypożyczalni filmów?

To zupełnie tak, jakbyś do zrobienia remontu wezwał robotnika, a ten powiedziałby, że nie potrafi Ci powiedzieć, co można w Twoim mieszkaniu zrobić, bo najpierw musi sprawdzić w bazie, jakie są np. typy kafelków w sprzedaży, a potem Ci to wymienił, kupił te wybrane przez Ciebie, po czym powiedział, że na ich układaniu też się nie zna, ale to nic, bo swoją robotę już wykonał: jest robotnikiem i dowiedział się jakie są typy kafelków i Ci je kupił, a więc już wykonał swoją robotę, a ułóż je sobie sam. ;-) Tak samo, jak Ty go potrzebowałbyś do wyboru tych kafelków i ich ułożenia, bo się na tym znać nie musisz (od tego są ludzie, którzy się tym zajmują), to tak samo klient wypożyczalni nie musi się dobrze znać na filmach, a Ty musisz.