Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 odrzuuuuuuucona__

Czuj臋 si臋 odrzucona przez mojego faceta

Polecane posty

Go艣膰 gosialalallalala
Dzwonil ok 13, tez z dupy z nim rozmawialam. Domaga sie normalnego kontaktu,zebym sie odbrazila itp ale mi jeszcze nie przeszlo. zapytal czy mam chec z nim rozmawiac,powiedzialam szczerze,ze jest mi to obojetne,dalej rozmawial,tzn probowal,bo ja nie wiele mowilam :) Odrzucona a moze z czasem przyzwyczaisz sie do typu "zolzy" i wejdzie Ci to w krew i bedziesz sie lepiej czula? :) ale jak widzisz lepiej Ci jak sie tak zachowujesz,on przynajmniej wtedy bardziej sie domaga kontaktu itp. Nie daj za wygrana i trwaj w tym moim zdaniem.niech sie on zastanawia itp. a Tobie chyba bedzie tak lepiej niz jak masz Ty sie odzywac,a on potem olewac,nie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
R臋ce opadaj膮 jak si臋 czyta te wasze rewelacje... chcecie by膰 zo艂zami,ale niestety nie macie za grosz predyspozycji,艂amiecie si臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Patrz膮ca z boku
Marika - bombka odpada:P Chodzi o cos naprawde sexy a jesli to impreza techno, bo moze masz jakies mega sexi obcis艂e dzinsy najlepiej rurki do tego jakies szpile i sexi bluzeczka:) Oczywiscie byle nie przesadzic z tym sexapilem:D ale jedno jest pewne- zrob sie na b贸stwo:) Wg mnie jak sabka z nim nie pogada to si臋 zam臋czy. Sabka przeciez Ty wymagasz tak prozaicznej rzeczy jak sms czasami od niego i telefon! Przeciez koledzy cz臋sciej do siebie dzwoni膮 i pisz膮 niz Wy:* dasz rad臋:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Navya
tak cz臋sto bywa. poprostu kiedy jeste艣 nowo poznana dziewczyn膮 to facet po pierwsze chce Ci si臋 przypodoba膰 i bardziej sie stara bo nie jest Cie pewny , po drugie jest chemia mi臋dzy wami bo nowe znajomo艣ci s膮 ekscytuj膮ce Po jakims czasie ka偶da chemia przygasa nawet gor膮cych romans贸w i to jest pr贸ba bo je偶eli zwi膮zek jest oparty na mi艂o艣ci przetrwa ,a je艣li nie to dupa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MArika 22 :)
Patrz膮ca z boku ... z tymi szpilakami jest problem :O ostatnioo kupilam sobie buty i optaralam piety do krwi. Nie moge zakladac zadnych takich o butow . Narazie latalm w klapkach :O a teraz mam problem :O w klapakch toz nie polece, prawda? A ta sukienka moze nie tyle co a la bombka a jest marszczona na biuscie i material oplywado dolu, z tym ze material jest taki zwiewny i jak dla mnie daje efekt bombki, choc nie znam sie:P Jesli chodzi o jeansy rurki ... aktualnie wszytskie sa za duze i wygladaja jak worki (schudlam sporo) :O mialam kupic sobie kilka par nowych ale doszlam do wnisku ze lato jest...cieplo ... to po co? mam duzo sukienek i spodnic i zazwyczaj w tym w lato chodze :) Mam krotkie czarne spodenki takie ciut jakby z polyskiem , czerwona bluzke i taki pasek hmm... jakby lancuch z grubymi oczkami ale nie jakas tandeta a kupilam go w Londynie w punkowym sklepie i dobrze wyglada przy wlasnie tych spodenkach. Tylko problem z tymi butami :O Nie wiem juz...sukienka czy spodenki...eh... Niby techno i moga patrzec sie na mnie jak na downa :O z tym ze ja nie bylam na takiej imprezie i nie wiem jak sie tam ubieraja :O zreszta pewnie nie wszyscy ktorzy przyjda beda wiedzieli ze techniawka bedzie wiec moze tez tak bardziej normalnie sie ubiora ... nie wiem... juz sama nie wiem...

Udost臋pnij ten post

Nayva ->ja tez tak uwazam i dlatego mam nadzieje ze on do mnie wroci... tzn ja go rzucilam ale chcialabym aby przyszedl do mnie i powiedzial ze kocha..teskni i chce ze mna byc :(

Udost臋pnij ten post

No i jak na zlosc nie mam w domu wszytskich ubran :( prawie wszytsko mam w miescie gdzie studiowalam :(

Udost臋pnij ten post

chyba nie ide... nie mam w co sie ubra膰 :(

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny ...innych lepszych zetsanow nie mam :( Mam do wyboru : 1.Tak jak wczesniej pisalam sukienka czerwona bez ramiaczek . 2. Baile krotkie spodenki (czarne sa za duze jak przed chwila zobaczylam ) takie obcisle (艂adnie pupa sie prezentuje a jak stronki naloze to juz wogole choc musze bo widac zwykle majty ) plus czerwona bluzka, do tego taka "ostrzejsza "branzoletka , ewentualnie plus ten pasek co mowilam choc lepiej pasowalby czarny w tym stylu ale nieposiadam obecnie . A buty nie wiem jakie :O zalozylam i wogole chodzic nie moge w szpiltkach a takich odkrytych nie mam :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Patrz膮ca z boku
Na imprez臋 w stylu techno zdecydowanie zestaw nr.2:) Bia艂e spodenki zawsze s膮 sexi:D Najlepiej by by艂o gdybys mia艂a jednak jakies szpilki,ewentualnie jakies baleriny?:)Tylko nie japonki,bo na imprezie nie wygl膮daj膮 sexi:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odrzuuuuuuucona__
I jak tam dziewczyny dzie艅? Marika posz艂a艣 na imprez臋?:) Sabka co tam u Ciebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odrzuuuuuuucona__
Ja Wam powiem, 偶e dzi艣 "pozo艂zowa艂am" troch臋 z tego smutku ;) Powiedzia艂am mu, 偶e zostawi艂am telefon w domu i 偶e by艂am na zakupach, dlatego nie odbiera艂am. I 偶e p贸藕niej pojecha艂am do domu zje艣膰 co艣 i wzi臋艂am telefon i dalej pojecha艂am - tym razem ju偶 naprawd臋 pojecha艂am. Wystroi艂am si臋 :D Wiecie jaki by艂 efekt? Jak w ko艅cu odebra艂am to wypytywa艂 mnie, dlaczego nie odbiera艂am - s艂ycha膰 by艂o zazdro艣膰:D A jak mnie zobaczy艂 to mia艂am ca艂y wywiad, gdzie by艂am.. czemu si臋 tak stroj臋 ostatnio.. czy kogo艣 pozna艂am.. m贸wi臋 Wam :D 艣miechu warte:D Zn贸w jestem na lepszej pozycji :D C贸偶.. jutro wyje偶d偶am na weekend z nim - troch臋 do pracy tak naprawd臋, ale te偶 b臋dzie du偶o odpoczynku. Zobaczymy, jak nam minie weekend 24h/na dob臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ikonkaikonkasmutna
Hej dziewczyny, wiecie co? moj zwiazek si臋 rozpad艂, nie wiem, czy kto艣 w og贸le kojarzy o co chodzi艂o, ale po kolejnej k艂贸tni juz widac nie by艂o odwrotu, niewa偶ne Wa偶ne jest to, czy wyci膮gn臋 wnioski, czy dalej pozwol臋 si臋 rani膰 i wiecie? i Wiecie co rozmawia艂am sobie dzi艣 od serca z bratem o tym wszystkim, i od razu Wam powiem grubo z mostu... Nie tak to dzia艂a,,, Takie gierki do niczego nie prowadz膮? Wybaczcie, ale czy faktycznie jestescie szczesliwe, ze kombinujecie, bawicie sie w zolzy, a nie jest tak, ze mimo wszystko Wasi M臋偶czyzni z sami siebie by o Was pami臋tali? Umieli Was s艂ucha膰 i rozumieliby Was? M贸j brat to umie, i wiem o tym, 偶e jest na serio dobrym facetem, chocia偶 jest naprawde wyluzowany, lubi sie bawic, chodzic na piwko ale nigdy dziewczyna si臋 nie musi prosic o jego zainteresowanie. Wiecie co, Przerycza艂am dzi艣 w sumie mo偶e z godzink臋? Ale pomyslalam, czy bym tak chcia艂a ca艂y czas? Nie, wol臋 si臋 nauczy膰 na swoich b艂臋dach i by膰 z kim艣 kto jest mnie wart. Marika, trzymam za Ciebie kciuki :) Bo post膮pi艂a艣 rozs膮dnie :) Ja dosta艂am kopa w d... ale chyba wyjdzie mi to na lepsze :) Trzymajcie si臋 dzio艂chy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ikonkaikonkasmutna
ja te偶 zerkam uwa偶am, 偶e Sabka ma racj臋. Wy na prawd臋 nie macie jaki艣 wyg贸rowanych oczekiwa艅. Ja sobie nie wyobra偶am, 偶e m贸j partner by mia艂 nie odebra膰 ode mnie telefonu je偶eli dzwonie po kilka razy. Przecie偶 mog艂a艣 mie膰 jaki艣 wypadek, co艣 powa偶nego mog艂o Ci si臋 sta膰 i dlatego dzwonisz. (...) Wychodz臋 z za艂o偶enia, 偶e nikomu nie b臋d臋 w d*pk臋 wchodzi膰. Jak masz mnie gdzie艣 to ja ciebie te偶. Najwy偶ej mi serce p臋knie... ale prze偶yj臋. Trzeba mie膰 troch臋 dumy i szacunku do samej siebie. ZGADZAM SI臉 W STU PROCENTACH Sabka, jak czyta艂am Ciebie w ostatnich postach, to jakbym slyszala siebie - dzwon do mnie chociaz raz na tydzien, wyslij mi od czasu do czasu smska, zaloz skejpa, czemu ja ciagle musze sie przypominac o spotkania. Wlasnie wychodzi jak zrz臋dzenie, a my si臋 o to nie powinnysmy dopominac, o to sami powinni sie zatroszczyc. Jednym slowem ONI NIE DOJRZELI!!! Wi臋c wybaczcie, ale ile jeszcze tak chcecie udawac zolzy? tydzien? miesciac, rok, ca艂e 偶ycie? To nie na moje nerwy, a widze, ze na wasze tez srednio, bo macie ciagle hustawki nastrojow, zadzwoni, nie zadzwoni, zale偶y mu nie zale偶y... Wiem, ze serce chce co艣 innego i rozum co艣 chce innego. Ale wtedy ci臋偶ko skompromisowac Albo pogodzic sie z tym co sie ma, albo wymienic na lepszy model. No chyba, ze takie ciagle kombinacje Was w ogole nie m臋cz膮.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odrzuuuuuuucona__
Piszecie dziewczyny, 偶e bez sensu takie sztuczne gierki itd. Zgadzam si臋 z tym, ale wiem, 偶e dziewczyny, kt贸re wszystko po艣wi臋caj膮 dla spotka艅 z facetem itd. musz膮 to zmieni膰 - a da si臋 to zrobi膰 jedynie stopniowo - poprzez w艂a艣nie gierki. Dziewczyna uzale偶niona od faceta nie potrafi nagle zacz膮膰 si臋 interesowa膰 wszystkim wok贸艂 - chodzi膰 sama z siebie na fitness, basen, spotkania z kole偶ankami, bo ci膮gle w g艂owie ma FACETA. Dlatego ja musz臋 stosowa膰 gierki, aby sam膮 siebie przekona膰, ze 偶ycie pi臋kne r贸wnie偶 jest bez niego. Zmuszam si臋 na si艂臋, by sama gdzie艣 p贸j艣膰 ;) I wiem, 偶e dobrze robi臋. Uwa偶am, 偶e nie wa偶ne z kim b臋dziemy i b臋dziemy sobie wymienia膰 model co roku to problem zawsze b臋dzie ten sam - je偶eli nie mamy w艂asnego 偶ycia facet nas mniej szanuje - mo偶e za mocne s艂owa.. Facet po prostu widzi, 偶e on jest ca艂ym naszym 偶yciem i mo偶e to wp艂ywa膰 negatywnie na zwi膮zek. Bo jak my by艣my widzia艂y faceta, kt贸ry krok w krok chodzi za kobiet膮, nie umawia si臋 z 偶adnym koleg膮, tylko zawsze ze swoj膮 kobiet膮 sp臋dza czas to by艣my stwierdzi艂y, 偶e facet nie jest interesuj膮cy po pewnym czasie. A jak kto艣 ma swoje 偶ycie - jest wtedy bardziej poci膮gaj膮cy, interesuj膮cy.. Poza tym o czym艣 trzeba rozmawia膰.. chyba ca艂e 偶ycie nie b臋dzie si臋 gada膰 o mi艂o艣ci hehe. I wiem te偶, 偶e ja np jak gdzie艣 wyjd臋 sama to jestem p贸藕niej taka pe艂na rado艣ci co te偶 wp艂ywa pozytywnie na zwi膮zek. Troch臋 pot臋skni臋, sp臋dz臋 mi艂o czas z kim艣 innym i jest dobrze :) Wiecie co mi kiedy艣 facet powiedzia艂? 呕e on jak gdzie艣 p贸jdzie z koleg膮 na piwo to my艣li ci膮gle o mnie i tak naprawd臋 czasem wola艂by by膰 ze mn膮, ale gdy sp臋dzi czas z kim艣 innym wtedy bardziej si臋 st臋skni, brakuje mu mnie bardziej i smutno mu, 偶e mnie przy nim nie ma ;) Odczuwa wtedy brak mnie przy nim bardzo. I 偶e bardzo dobrze to wp艂ywa na zwi膮zek. I wiem, 偶e wtedy by艂 szczery, bo go znam. Troch臋 ci臋偶ko u mnie z realizacj膮 tak zacz膮膰 bardziej 偶y膰 w艂asnym 偶yciem, ale staram si臋. A jak mi si臋 naprawd臋 nie chce nigdzie samej is膰 to wol臋 mu na razie troch臋 sk艂ama膰, 偶e by艂am gdzie艣 sama.. To g艂upie, ale on musi my艣le膰, 偶e mam w艂asne 偶ycie. Ja b臋d臋 powoli stara艂a si臋, by tak naprawd臋 by艂o ;) Dlatego gierki s膮 pomocne pocz膮tkowo, by si臋 przestawi膰. Gierki nie maj膮 by膰 sposobem na 偶ycie - one mi troch臋 pomagaj膮 przestawi膰 si臋. Stosuj膮c takie sztuczne zachowania widz臋, jak inaczej mo偶e wygl膮da膰 nasz zwi膮zek, jakbym zachowywa艂a si臋 tak na co dzie艅. Daje mi to motywacj臋 do tego, bym naprawd臋 si臋 umawia艂a z kim艣 innym i nie my艣la艂a o nim 24/dob臋.

Udost臋pnij ten post

Bylam na tej imprezie :) Zalozylam ta sukienke jednak ale nie zaluje bo dziewczyny tez byly tak ubrane , nawet widzialam kilka ktore "nosily" sie na sportowo. Powiem tak: z 1 str zaluje ze poszlam bo dowiedzialam sie czegos co mi sie nie podoba (ale nie chodzi o dziewczyne inna) moze nie tyle co sie dowiedzialam a sie domyslam bo go znam i widzialam ze cos jest nie tak. MArtwie sie o niego, starsznie sie martwie... dzis seidzialam i beczalam :( i tu nie chodzi o to ze chce aby wrocil itd . martiwie sie bo byl, jest i mimo wszytsko zawsze bedzie dla mnie bliski :( Z 2 str nie zaluje ze poszlam bo sie dobrze bawilam, nawet kilka facetow sie "dobijalo" do mnie hehe i on to widzial, nawet jak wychodzilam , koles z nienacka tak jakby przepuszczajac mnie pierwsza w drzwiach, objal mnie w pasie . On to widzial i zapytal czy wracam do domu ,ja pow ze chyba tak , i wytlumaczyl sie mi ze on to wraca pewnie za 2 godz bo musi cos tam robic (on chyba tam tak jakby zalapal dodatkowa robote :)).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odrzuuuuuuucona__
Nie ma co 偶a艂owa膰 :) Posz艂a艣 i ju偶 nie ma co my艣le膰 o tym :) Zastanawiam si臋 tylko, czego si臋 dowiedzia艂a艣. Nie ma co si臋 smuci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosialalallalala
Marika no i fajnie,ze poszlas. Dobrze tez,ze widzial Cie w sytuacjach z innymi facetami. ale czy cos bedzie wiecej? Do mnie wczoraj po tym jak rozmawialam z nim tak z dupy strony to znowu zadzwonil po 16.pytal sie czy przyjechac ma dzis (bo wczesniej sie umawialismy wstepnie), ja,ze jak chce.zapytal sie czy ja chce,ja ze tak.troche tam pogadalismy juz lepiej,poprosil,zebym "normalnie" sie odzywala do niego itp. Potem wieczorem dzwonil,juz normalnie z nim rozmawialam.na razie jest ok.za jakis czas zrobie jemu test na dyskotece i zobaczymy czy cos sie zmienilo,bo jak nie to... nara. sama tez pokaze tak jak radzilyscie,aby utrzec mu nosa i niech sie poczuje jak ja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 HELLLOLLLO
nie czyta艂am ca艂ego tematu - wybaczcie :P ale zauwa偶y艂am jedn膮 rzecz i chcia艂am si臋 tym podzieli膰. ot贸偶 te偶 uwa偶am, 偶e to troch臋 niesprawiedliwe, 偶e oni po prostu mog膮 by膰 sob膮, a my musimy stosowa膰 jakie艣 "gierki". nie mo偶na si臋 zachowywa膰 jak dyktuje serce, tylko trzeba uskutecznia膰 jakie艣 ceregiele, oby on 艂askawie zwr贸ci艂 na nas uwag臋. tylko, 偶e u autorki (g艂ownie autorki wypowiedzi czyta艂am) te ca艂e zabiegi, kt贸re maj膮 na celu pokazanie mu, 偶e nie jest jej ca艂ym 艣wiatem.. jeszcze bardziej wr臋cz dowodz膮 temu, 偶e on jest tym ca艂ym 艣wiatem, bo to wszystko i tak jest przecie偶 robione dla niego i POD niego. po to by on si臋 zainteresowa艂. czyli troche taktyka inna, ale generalnie nadal to samo. no i to jest b艂膮d. bo chodzi o to by NIE UDAWAC, ze ma sie jakie艣 zycie. tylko naprawd臋 je mie膰. sp贸jrzmy na to z drugiej strony. aby stworzy膰 dobr膮 i zdrow膮 relacj臋, trzeba najpierw samemu z osobna by膰 zdrowym i normalnym cz艂owiekiem. no i tutaj nale偶y sobie zada膰 pytanie czym, a wlasciwie kim jest normalny i zdrowy czlowiek. ano to taki cz艂owiek, kt贸ry NAPRAWD臉 ma te inne zainteresowania, kt贸ry NAPRAWD臉 ma r贸偶nych znajomych i taki kt贸ry ma co robi膰, ma wiele "Alternatyw" m贸wi si臋, ze aby by膰 z kim艣 trzeba umie膰 by膰 najpierw samemu ze sob膮. wi臋c tak naprawd臋 to wszystko co robicie i te wszystkie wasze zabiegi, kt贸re robicie de facto nie s膮 (a przynajmniej nie powinny) by膰 prac膮 nad zwi膮zkiem, tylko prac膮 nad wami samymi. by sie "uzdrowi膰" i "znormalnie膰. taka w艂asna autoterapia, by w艂a艣ciwie dopiero m贸c stworzy膰 zdrow膮 relacj臋 partnersk膮. tylko troszke w odwrotnej kolejno艣ci :) w ka偶dym razie ja zmieni艂am podej艣cie na takie w艂a艣nie i jest mi o wiele lepiej. 偶eby nie by艂o tak, 偶e jak mimo wszystko ten wasz zwi膮zek nie wyjdzie.. to si臋 oka偶e, 偶e to wszystko by艂o na marne. tyle starania, tyle UDAWANIA i dupa z tego wysz艂a. bo to trzeba robi膰 dla siebie. m贸j zwi膮zek w koncu si臋 rozlecia艂, ale ani troche nie jest mi 偶al. bo "uzdrowia艂am". nauczy艂am si臋 wspaniale zyc sama ze sob膮 i to jest w艂a艣nie SUKCES

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ikonkaikonkasmutna
-> odrzucona Zgadzam si臋 z Tob膮 w zupe艂no艣ci, 偶e takie podej艣cie nie sprawdzi si臋 w ka偶dym kolejnym zwi膮zku, je偶eli z faceta robimy nasz jedyny cel na 偶ycie i wr臋cz stawiamy z niego metaforyczny o艂tarzyk. Ale te偶 warto si臋 zastanowi膰 czy marnowanie swoich si艂 na takiego faceta, u kt贸rego trzeba si臋 prosi膰 o kontakt, spotkania etc ma sens. Nie oszukujmy si臋 ale zakochanemu facetowi, kt贸remu zale偶y nie trzeba wcale o tym przypomina膰. Jednak racja, nie wolno si臋 skupia膰 ca艂kowicie na facecie, bo faceci s膮, raz ich nie ma, a o nasze szcz臋艣cie dba膰. Wi臋c najpierw surowa i niestety bolesna analiza, czy warto, akurat z tym facetem, a dopiero pozniej walczyc o swoje szczescie. Bo czasem lepiej jest zawalczyc o to szczescie b臋d膮c singielk膮. Wtedy szybciej uczymy si臋 siebie bardziej szanowa膰. I trzeba o to dba膰 gdy si臋 pojawia kto艣 na horyzoncie, a nie rzuca膰 wszystko dla niego, bo on i tak tego nie doceni. Jedno wiem z autopsji. Im bardziej ba艂am si臋 robi膰 cokolwiek my艣l膮c ze zrobie to czy tamto i go przez to strace, tym bardziej czu艂am ze to i tak si臋 nie uda, a ja by艂am coraz bardziej nieszczesliwa. To boli ale trzeba wyciagnac wnioski i nie popelniac tych samych bledow :) Ja dwa razy si臋 tak mocno w swoim zyciu zaangazowa艂am, ze moglabym zrobic doslownie wszystko. I teraz tego zaluje, bo wszystko co mia艂am w 艣rodku, pasje, rado艣膰 偶ycia, a nawet zwykla g艂upawk臋 i usmiech, kt贸re w koncu przyciagaj膮 uwag臋 m臋偶czyzn, znikn臋艂y. Sta艂am si臋 czepialsk膮 "zo艂z膮" kt贸ra siedzi na szpilkach i wa偶y ka偶de slowo by nie urazi膰, a w mi臋dzy czasie chowa do kieszeni swoje potrzeby, nie musz臋 chyba m贸wi膰 ze i tak to si臋 kumulowa艂o i wybucha艂o. I dlatego idzie to wszystko w parze, je艣li ch艂opak Ci臋 NIE B臉DZIE CHCIA艁 ZROZUMIE膯, i NIE B臉DZIE POTRAFI艁 M膭DRZE WYSLUCHA膯 I PR脫BOWA膯 ROZMAWIA膯 o tym co Was gn臋bi, to cho膰bys stawa艂a na rz臋sach, udawa艂a, 偶e Ci臋 to nie boli, nie jest Ci przykro, to i tak nie b臋dziesz szcz臋艣liwa. Pewnie opisa艂am to do艣膰 chaotycznie, ale wiem co pisz臋. Podstawa to szacunek do samej siebie, zadbanie o swoje szcz臋艣cie, a dope艂nieniem tego szcz臋艣cia b臋dzie dojrza艂y facet, kt贸ry b臋dzie si臋 tak samo stara膰 jak i Ty. Nie s艂abiej, nie mocniej a tak samo. :) Mi艂ego dnia Dziewczynki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ikonkaikonkasmutna
Hellohello - W艂a艣nie, wyprzedzila艣 mnie i w bardziej precyzyjnej formie napisac to co mam na mysli. Jest taka teoria. Je艣li Ty nie jeste艣 szcz臋艣liwa, to 偶aden facet Ci臋 nie uszcz臋艣liwi. M臋偶czyzna nie ma tworzy膰 Twojego ca艂ego szcz臋艣cia, ale je po prostu uzupe艂niac. I to jest racja, u mnie przez p贸艂 roku by艂o jak w bajce. Czemu? By艂am zaj臋ta uk艂adaniem swojego zycia, przeprowadzk膮, itd itd. Po tym jak mi co艣 nie wysz艂o i wr贸ci艂am do punktu wyj艣cia, zamkn臋艂am si臋 w domu z za艂amaniem, to i zacz膮艂 si臋 sypa膰 zwi膮zek. Ja wiem, ze facet powinien byc na dobre i na z艂e. Ale nie oszukujmy si臋. On nie ma takiej mocy, bysmy czuly si臋 szcze艣liwe w ka偶dej dziedzinie zycia. Oni inaczej patrz膮 na 偶ycie. "Nie ma co si臋 ogl膮da膰, trzeba wsta膰 i 偶y膰 dalej" A my zatracaj膮c wszystko dla nich, psujemy rozs膮dn膮 r贸wnowag臋. Oni nie chc膮 by膰 dla nas ca艂ym 艣wiatem, to ich przera偶a, i czuj膮 si臋 osaczeni. Uffff na razie to tyle :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja te偶 zerkam
Do Pani wy偶ej :) Zgadzam si臋 w 100% :) I chcia艂abym powiedzie膰, 偶e ten topik da艂 mi du偶o do my艣lenia i chyba uchroni艂 mnie przed paroma b艂臋dami. Powoli uzale偶nia艂am si臋 od mojego partnera. Wszystko ustawia艂am pod Niego.A on zacz膮艂 sobie troszk臋 odpuszcza膰 ju偶 niekt贸re sprawy. Przyzwyczajony, 偶e to ja organizuje nam czas itp. sam niewiele robi艂. Marudzi艂am np. 偶e nie jest taki czu艂y jak kiedy艣. A teraz, dzi臋ki Wam zrozumia艂am, 偶e nie t臋dy droga. Nie pokazuje mi czu艂o艣ci to ja te偶 zajmuje si臋 swoimi sprawami i udaje, 偶e jest ok. i faktycznie przesta艂o mi to tak przeszkadza膰. Dzi臋ki temu si臋 przekona艂am, 偶e potrafi sam przyj艣膰 si臋 tuli膰. Jest nudno? czasami pog艂贸wkuje, a czasami czekam na jego ruch. Zdarza si臋, 偶e zachowuj臋 si臋 jak zo艂za 偶eby nie poczu艂 si臋 za pewnie i skutkuje, ale na ca艂y czas pokazuje mu, 偶e go kocham. I staram si臋 mie膰 swoje 偶ycie. Ciekawiej jest :) a nie mam ju偶 wyrzut贸w sumienia, 偶e on pomy艣li, 偶e mi ju偶 tak nie zale偶y bo nie przyci膮gam go ci膮gle do siebie. On te偶 musi czasami powalczy膰 :) Dzi臋kuje Wam za otworzenie mi oczu :) Staram si臋 偶y膰 swoim 偶yciem. R贸偶nie bywa, nie mog臋 dopu艣ci膰 do tego 偶eby naprawd臋 sta艂 si臋 dla mnie wszystkim. Jest najwa偶niejszy, ale buduje sobie te偶 sw贸j w艂asny ma艂y 艣wiat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 HELLLOLLLO
no w艂a艣nie szkopu艂 tkwi w tym by nic nie udawa膰. jak najbardziej rozmawiac z partnerem. kiedy sie pragnie tego kontaktu z nim, to mu o tym mowic, ale no wlasnie.. to trzeba sie tak przeprogramowa膰, by naprawde i calkiem autentycznie nie potrzebowa膰 tego kontaktu 24h/dobe.a nie tylko udawa膰 i t艂amsi膰 w sobie narastaj膮c膮 frustracj臋. tak jak pisa艂am. w zdrowym zwi膮zku partnerzy m贸wi膮 o swoich potrzebach. zdrowy zwi膮zek tworzony przez "zdrowe" jednostki, ktore maj膮 unormowan膮 potrzeb臋 wzajemnego kontaktu i te偶 calkiem realn膮 potrzeb臋 w艂asnego zycia, a nie tak膮 udawan膮 - przez co automatycznie nie mog膮 by膰 ze swoim partnerem szczerzy i nie zwierzaj膮 si臋 ze swoich prawdziwych potrzeb.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja te偶 zerkam
i tak sobie my艣l臋... jak kto艣 nie ma tego swojego 艣wiata to mo偶e zrobi膰 si臋 nudny dla partnera i m臋cz膮cy.

Udost臋pnij ten post

Nie wiem czy dobrze ze widzial mnie z innymi , boje sie ze on moze pomyslec ze jak nie jestem z nim to odrazu polece do jakiegos innego a tego nie chce. A czego sie dowiedzialam? nie bede tutaj o tym pisala ale jak juz wspomnialam, nie jestem pewna tak na 100% czy to jest to ale znam go i widzialam ze cos jest nie tak :( a smucic sie bede bo to powazna sprawa ,nawet bardzo :( nie potrafie miec tego w dupie . Kocham go i zycze mu jak najlepiej nawet jesli nie bedziemy razem :( A czy bedzie cos miedzy nami wiecej? ja wierze ze tak ... wiem ze zle sie dzieje w jego zyciu i ma problemy nie tylko ze soba ale tez z bliska jemu osoba z rodziny . Ja go nie tlumacze , ale wiem ze to moze tez przez to tak sie zachowywal. Jak kocha naprawde to wroci :) Co do uzaleznienia sie od faceta. MAcie racje, nie mozna pozwolic sobie na takie cos. Wczesniej nie wiedzialam tego a nawet nie zauwazylam ze moj swiat krecil sie tylko wokol niego a teraz kiedy jego zabraklo , brakuje mi czegos ... i nie jestem szczesliwa z tego powodu:( staram sie ulozyc zycie sobie od nowa ale jest mi trudno , naprawde trudno. To jest starszne ,kiedy ktos jest dla Ciebie wszytskim a potem nagle wszytsko sie wali i tracisz to :(

Udost臋pnij ten post

OCzywiscie to nie bylo tak ze spotykalam sie tylko z nim itd. , wychodzilam rowniez ze znajomymi ale moj swiat i tak krecil sie wokol niego. Teraz tego bledu nie popelnie . Czlowiek uczy sie na bledach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 HELLLOLLLO
np. facet ci nie pokazuje czulosci to idziesz sie zajmowa膰 swoimi sprawami i NIE udajesz, tylko naprawde i calkiem szczerze miej go w dupie! (sorka za dosadno艣膰) nie oczekuj reakcji, bo wpadniesz we w艂asn膮 p艂apk臋. bo co jesli sie nie przyjdzie przytluli膰? swiat si臋 chyba wtedy zawali jak si臋 tak czlowiek nam臋czy oczekuje reakcji a tu nic. naprawde trzeba mie膰 to w powa偶aniu. przytuli si臋 to fajnie, a jak sie nie przytuli to te偶 fajnie, bo mam to gdzie艣- sama sp臋dzi艂am ekstra czas i bylo tak fantastycznie, ze zapomnialam, ze w ogole mam faceta :P:P:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja te偶 zerkam
hm a mi si臋 przypomnia艂o w艂a艣nie, jak marudzi艂am 偶e sama musz臋 na wesele i艣膰 bo on nie mo偶e. Ze masakra b臋dzie, 偶e bez niego to 偶adna zabawa. A bawi艂am si臋 super. Fakt t臋skni艂am, brakowa艂o mi go, ale i tak by艂o fajnie. a ja jeszcze niedawno mia艂am tak zawsze. Nie p贸jd臋 na spacer, do kina, na rower bo bez niego to nie to samo. W konsekwencji siedzia艂am ca艂y dzie艅 w domu. A on dzwoni艂 i pyta艂 co robi艂am ciekawego. A ja 偶e siedzia艂am przy tv :-( i o czym tu gada膰? do opowiada膰? A teraz wychodz臋. To nie to samo, ale te偶 mo偶e by膰 fajnie :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ikonkaikonkasmutna
Hello Hello, 艣wi臋ta racja. Tu si臋 ko艂o niebezpiecznie zamyka. Potrzebuj臋 wi臋cej czu艂o艣ci. M贸wi臋 mu o tym. On jeden dzie艅 jest super, drugiego ju偶 zapomina, bo znowu zajmuje si臋 swoimi sprawami. Ja nadal potrzebuj臋 tej czu艂o艣ci, i siedze my艣l臋, co jest nie tak, (on w tym czasie robi co艣 pozytecznego lub cos dla siebie, a ja siedze i rozmyslam i sie coraz bardziej zadreczam). Co tu du偶o mowi膰, ja udaje, ze jest ok, mimo ze frustracja rosnie, a potem byle krzywe spojrzenie awantura gotowa. To by艂a moja ostatnia wersja. Dos艂ownie jak piesek czeka艂am, na jego ruch, jak piesek czeka艂am na jego zainteresowanie. Zapominajac ze ja mam swoje zycie,..a nast臋pnie wypominaj膮c mu po pewnym czasie wszystko co mnie boli. Same pewnie wiecie co mam na mysli...

Udost臋pnij ten post