Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owlpic

Pomysł na świetny pokój dla dziecka!

Polecane posty

Gość owlpic

Hejka, Jak wam podoba się tak pomalowany pokój? Dla mnie bomba - pokój pomalowany w postaci z komiksów Marvela. Idealny dla dziecka ale raczej chłopca. Co wy na to? Jak myślicie, ile może kosztować pomalowanie pokoju aby uzyskać efekt jak na filmiku?? Ile biorą firmy za metr kwadratowy trudniące się w malowaniu arcydzieł na ścianach? Pozdrawiam! http://www.youtube.com/v/4qqI3y_ImAk

Gość owlpic
z Polski

Gość owlpic
Dopiero niedawno wróciłam z pracy :( Mam dwójkę dzieci, chłopiec 3 latka i córeczka 10 miesięcy. W sierpniu synek ma urodziny i doszliśmy z mężem do wniosku, że pomalujemy pokój w komiksowe postaci - mąż jest fanem tego całego Marvela i uparł się że chce mieć taki pokój w domu. Chcielibyśmy wynająć jakąś firmę do pomalowania pokoju w ten sposób, ale wydaje mi się, że to troszkę kosztuje. Chciałabym zamknąć się w kwocie 600 złotych. Sądzisz, że powinnam zapytać się jutro jeszcze raz o jakiejś dziennej porze?

W sumie w tym dziale pewnie topiki tak szybko nie upadaja ... tylko, czy to ma byc pokoj dla dziecka, czy dla meza? ;)

Gość owlpic
:) ma być dla dziecka, ale mój mąż to takie duże dziecko i z jakiegoś bliżej nieokreślonego powodu lubi komiksy (ma sporą kolekcję i nie pozwala mi jej wyrzucić:) ), robiliśmy wstępny kosztorys i kilka mebelków już mamy na oku, chcielibyśmy się zamknąć w kwocie 1200 złotych z czego 600 złotych będą kosztować regalik, łóżko, komoda i oświetlenie. Dlatego pytam się ile może kosztować pomalowanie takiego pokoju. pokój ma powierzchnię 9 metrów kwadratowych i wysokość 2.45m. Jeżeli koszt byłby wyższy niż kolejne 600 złotych, to będę musiała wybić mu z głowy ten pomysł :)

Gość czarna taranula
owlpic pomysl sam w sobie super tylko mam takie spostrzezenia male:) Twoj synek ma dopiero trzy latka, jestes pewna ze nie bedzie sie bal mieszkac w takim pokoju? Nawet jesli teraz jest "odwazny" to z obserwacji wiem ze dzieci przechodza etap lekow i wtedy cienko widze Twojego synka w takim pokoju ;) Pokoj tak kolorowy moze rozpraszac i troce przytlaczac dziecko:(. Tam nie tylko sa kolory ale tez duzo sie "dzieje" Jeszcze jedna sprawa to to czy takadekoracja szybko sie nie znudzi? Nie wiem jak u Ciebie( pisze ze swojego doswiadczenia), najbezpieczniejsze sa gladkie sciany i na nich np naklejki. Takie duze. Albo namalowane ludizki z komiksow tylko nie w takim natloku jak na filmiku. To takie moje przemyslenia, bez urazy :)

Gość czarna taranula
ogolnie pomysl jest super tylko ja bym go widziala w mniej "agresywnej" wersji ;)

Gość owlpic
@czarna taranula ja również bym chciała bardziej łagodne malowidło, bo faktycznie może to źle wpłynąć na dziecko, ale ogólnie chodzi mi o koncepcję i o koszt wykonania takiego dzieła :)

Gość czarna taranula
owlpic nie ma pojecia jaki moze byc kosz ale tak mysle czy jak sie okaze ze to zawrotna suma to moze poszukac kogos kto ladnie maluje? Wiem ze to nie to samo malowac obrazki a malowac na scianie ale moze sie trafi ktos kto potrafi powiekszyc rysunki i namalowac je na scianie. Szkoda byloby z takiego pomyslu rezgnowac.

Gość cubea
Mi się bardzo podobają pokoje dziecięce w drewnie. Np. taka stylizacja jest bardzo ciekawa: http://www.esmebel.com/rodziny,cross2,7.html Wygląda przytulnie i na pewno każde dziecko będzie się czuć dobrze w takim pokoju.

Gość hejka bejka
Sorki , bez urazy ale ty powaznie myslisz wymalowac takie cuda na scianie w pokoju 3 latka ??????? Ja sama ma trzyletnie dziecko i nie wyobrazam sobie aby takie obrazy goscily e pokoju mojego dziecka ,so poprosu sztraszne .... :( Pozwol synkowi samemu wybrac obrazki na sciane, bo to co widze to raczej zachcianka twojego meza ..... moje dziecko po prostu baloby sie zasnac w takim pokoju ....... :(

Gość My mamy jedynaka kociego,
Raz brzydkie to,przekazujące agresję,drugi jak umeblować tak upstrzony pokój? trzeci , po co ładować pieniądze w szajs,lepiej synkowi kupić meble lepszej jakości.Mój synek ma pokój pomalowany tak :sufit + 30 cm ściany od góry na pomarańczowo 3 ściany na jasno niebiesko i 1 najbardziej odsłonięta na ciemno niebiesko a na niej klown i motyle, na łączeniach pomarańczowych z niebieskim ,namalowane balony.To bardziej basuje do pokoju dla malucha niż jakieś agresywne mutanty.Sama bym się tego bała.Takie wykrzywione gęby to niech mąż umieści w swoim pokoju.