Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca mama

jak ubrać 10dniowe malenstwo na spacer?

Polecane posty

Gość niewiedząca mama

za oknem ciepło, dzisiaj wybieram się na pierwszy spacer, ale zastanawiam się jak mam ubrac malenstwo? prosze o pomoc

Gość mamusia 3 latka
body z krotkim rekawem i dresik i skarpetki ewentualnie leciutki kocyk

Gość niewiedząca mama
dziękuje :)

Gość zimna cola
dziecko ma 10 dni, a Ty dopiero na spacer się z nim wybierasz?

Gość nie wiem jaka u ciebie pogoda
ale u mnie chłodno,ja z moim synkiem wyszłam jak miał ponad 2tyg a było lato tak kazała położna może trochę za wcześnie wychodzisz???

Gość mamusia 3 latka
to sa stare zasady ze trzeba dlugo dziecko w domu trzymac, nie martw się 10 dni jest okej

Gość niewiedząca mama
dopiero teraz bo pogoda nam nie dopisywała przez ostatnie dni, a teraz jest naprawde ładnie, nie za ciepło, a powiedzcie mi jeszcze czy przygotowywałyscie wczesniej malucha na spacer? tzn trzymałyscie na balkonie, czy odrazu na dwor?

Gość bo sobie pozwalacie
od razu na dwor wychodziłam

Ja werandowałąm, ale to dlatego, że rodziłam w styczniu. Słyszałam, że latem nie trzeba tego robić.

Gość zimna cola
moje miało 3 dni, jak po centrum handlowym lataliśmy.

Gość niewiedząca mama
ok to z czystym sumieniem ide na spacer:)

Gość tak mysle
jasne 3 dni :D ...chyba dupe za soba wlokłas :D

Gość zimna cola chyba mózgu nie mas
z:-o niedługo będziecie się ze szpitala na własne żądanie wypisywać żeby zdążyć w pierwszej dobie na spacer wyjść, ja bym ze spacerem poczekała na naprawdę ładna pogodę bo będzie ona na dniach, pomyśl, dziecko siedziało w ciepłym brzuchu, otulone, dopiero co się urodziło, nawet w domu w ubraniach mu nie komfortowo. poczekaj chociaż te dwa tyg.

Gość zimna cola
nie wszystkie żle sie czują po porodzie:)

Dwa tygodnie to przesada. Mi położna kazałą od 8go do 12go dnia werandować i potem iść na spacer co najmniej na 30 minut i dodam, że to był styczeń. Ale też bym poczekała na ciepełko. W styczniu nie miałam na co czekać a Ty zaraz bedziesz mieć upały:)

Gość zimna cola
A o mój mózg sie nie martw

Gość mojej siostry córka
mojej siostry córka , jak miała 8 dni to była już z nami na wkacjach nad morzem, trasa zabrze- władysławowo moja siostra pokonała sam pociągiem , kto trzyma dzieck 14 dfni w domu , mała sie urdoził w lpcu na dworze był ukrop

co innego jak są upały a co innego jak jest tak paskudnie jak teraz, i co zbawią ją te trzy czy cztery dni jakby poczekała na słońce i upały? dziecku będzie o niebo lepiej wyjść w bardzo ładną pogodę niż w zimny wiatr i chłód. a chyba naprawdę nie stanie się żadna tragedia jak poczeka te kilka dni. litości dla tych dzieci nie macie.

Gość zimna cola
jakiej litości, o czym ty piszesz kobieto, to może jak ktoś rodzi w zimnie przy -15 stopniach to powinien poczekać do lata? Dziecko wystarczy odpowiednio ubrać, i tak leży w gondoli i mu nie wieje.

Gość xxxxxyyy
Nie wiem jaka jest u ciebie pogoda, ale zasadniczo ubierasz mniej wiecej tak jak siebie - chodzi o ilosc warstw i ew. jak jest chlodniejszy dzien to jakis lekki kocyk do przykrycia a w upaly to pieluszka tetrowa , bo wiadomo z dzieckiem to raczej sie w cieniu siedzi i czasem wiatr zawiewa. p.s. ja z 10 dniowa corka juz na kawe chodzilam - fakt siedzialysmy w ogrodkach na zewnatrz, ale by poczatek kwietnia tak, ze bez szalu jesli chodzi o temperature - a mala ma juz ponad 2 latka i zdrowa jak kon:)

Gość mojej siostry córka
przecież dzisiaj jest zar z jasnego nieba nie do wytrzymania , jaka pogoda ty chcesz tropiki ?

Gość xxxxxyyy
Litosci to trzeba nie miec by kisic dziecko tygodniami w domu czekajac na idealne warunki pogodowe - a potem te biedaki wiecznie chore i na antybiotykach - 10 dni to jak najbardziej juz pora by zabrac dziecko na spacer , jak na letnie dziecko to i tak dosc pozno.

Gość mojej siostry córka
no jaka akurat jestem w najchłodniejszym regionie na Pomorzu tu zawsze chłodniej niż w innych częściach, a byłam teraz w sklepie w koszulce na ramączka i wróciłam zgrzana od słońca, więc podejrzewam ze w innych częściach kraju jest nawet cieplej bo nad morzem zawsze wiatr chłodniej

Gość zimna cola-ta prawdziwa
ładnie, ktoś się za mnie zaczernił. Brawo. A dyskusji z Tobą prowadzić nie będę. A tym bardziej zniżać się do twojego poziomu

typowe głupie szare gęsi które za wszelką cenę chcą być mądre i modne, jak usłyszały, że na spacery trzeba chodzić to się prześcigają która wcześniej :-o , dały by się obedrzeć ze skóry byle urodzić naturalnie, ale już karmienie piersią jest beee, bo inne matki przecież już dawno mieszankami karmią i na spacery zimą bez czapek dzieci ubierają.

Gość zimna cola-ta prawdziwa
czy ktos tu wyscigi urządza? Dziewczyno i nie obrażaj mnie, bo to świadczy tylko o Tobie.

Gość Sostra
Ja ubieram w samego pajaca i zawijam ścisło w bawełniany pled (na naleśnika), czapkę na głowę, do buzi smoka (bo się domaga) i wkładam do gondoli bez żadnej pościeli, ani przykrycia, ani okrycia (na sam materacyk). Pod głowę rozkładam maleńką tetrę albo ręczniczek, żeby w razie ulania nic się nie pobrudziło. Dziecko jest zadowolone. Zależy jaką masz temperaturę - u nas jest akurat dość rześko po deszczach, ale nie jest zimno (jednak gorąco też nie).

:D Hahaha, jak ma ochotę iść na spacer to niech idzie. Jest na dworze ponad 20 stopni. Moja była na pierwszym spacerze owszem jak miała 2 tyg. Ale na dworze było -2. A jak Ją wyjełam z wózka to była tak cieplusieńka, że aż miło. Ubierze dzidziusia Swojego porządnie, zeby nie zmarzł i po sprawie. Dzieci trzeba hartować.

czasami w mieszkaniu jest duszno i lepiej wyjsc z dzieckiem na dwor ,do parku na swieze powietrze niz "kisic" sie w domu-jezeli zima,to bym werandowala i wyszla po 2 tygodniach,a teraz nie ma sensu tyle czasu czekac.z reszta autorka nie o to pytala .popieram wypowiedz> mamusia 3 latka

Gość Sostra
Aha, a na spacer poszliśmy już pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala. Trzymanie w domu i werandowanie niemowląt to mit i głupota, jakaś śmieszna pozostałość po ubiegłym wieku (szkoda niestety, że tulu młodych ludzi w to nadal wierzy...).