Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawkowa malina

język arabski

Polecane posty

Gość Truskawkowa malina

Czy język arabski jest trudny? Zastanawiam sie wlasnie nad studiami nad arabistyką, ale zastanawiawiam sie czy ten język jest trudny w przyswajaniu. szczególnie ich pismo. Uczy się ktos tego języka? Jakie macie opinie na ten temat?

arabski jest bardzo ciężki i mówi to osoba z talentem do nauki obcych języków, pismo jest ciężkie wymowa niestety też

Gość jjikjoi
e tam, jak ktos jest odpowiednio zmotywowany i uczy sie z pasja, to nauczy sie kazdego jezyka. Znam osoby, ktore nauczy sie perfekt chinskiego czy japonskiego i to uczac sie kompletnie samemu (bo to najlepszy sposob nauki).

Gość OneTwo
Chcesz ropą handlować ?

Gość Truskawkowa malina
Ja juz studiuje na jednym kierunku i wlasnie chcialabym wziac zaocznie jakas filologie i tak nad arabskim sie zastanawialam. Z tym ze na pewno bedzie trzeba poswiecic temu duzo czasu. Patrzac na to pismo jezyk wydaje sie strasznie trudny ;/ uczylam sie przez jakis czas japonskiego (krotko :P) i na pocztaku ich pismo tez mnie przerazalo, ale patrzac na pismo arabow to wydaje mi sie zupelnie nie do ogarniecia. Kurcze nie wiem co robic ;/ a mozecie cos powiedziec gramatyce arabskiej?

Gość jjikjoi
perfekt chiński japoński , Taki perfekt japonski, ze gosc pracuje w Japonii, w japonskiej firmie i przemawia na konferencjach po japonsku🖐️

Gość jjikjoi
arabistyka zaocznie?? Szczerze mowiac nie wyobrazam sobie tego.

i pewnie jeszcze ma skośne oczy jak japończycy :classic_cool: tego też się nauczył podczas wielogodzinnego krzywienia oczu do lustra :classic_cool:

Gość jjikjoi
juliuszku, nie oczekuje, ze zrozumiesz, wszak przeciez oceniasz innych patrzac na swoje mozliwosci, ktore jak widac sa baaaardzo ograniczone:D

Gość swiadomy
moj kolega sie nauczyl mowic mieszkajac w arabsko jezycznym kraju - do tego zwroc uwage ze arabski jest jednym z bardziej popularnych jezykow a co najwazniejsze ze po arabistyce mozesz dostac dobra prace, pomysl np PA miedzynarodowej firmy wspolpracujacej z Middle East

Gość Truskawkowa malina
up

Gość gość
Nie jest to taki trudny język, jak ktoś dobrze wytłumaczy i się załapie. Ale wiadomo - troche czasu trzeba na niego poświecic. Dlatego wlasnie uwazam,ze najwazniejsze to aby ktos dobrze wyjasnił podstawy itp. Ja chodzilam na kurs arabskiego do http://www.makilen.pl/ (tez przygotowywalam sie do arabistyki) i powiem szczerze, ze naprawde duzo wyciągnełam z zajęć, bo mielismy bardzo fajnego nauczyciela/.

Gość gość
tia... a j.polski jest b. łatwy :-O albo węgierski, o ! a fiński !! dla nas europejczyków a co dopiero dla azjatów. oni zapieprzają równo nawet lepiej a jak coś nie po ich myśli to mówią; nie loziumiem 😠

Gość gość
przetłumaczenie napisu z j. arabskiego Witam, będę wdzięczny za przetłumaczenie na j. polski napisu w j. arabskim - treść w załączonym zdjęciu. http://i57.tinypic.com/2h6t1mb.jpg Interesuje mnie poprawne przetłumaczenie oraz zapis fonetyczny, by właściwie wymówić to co napisano. Z góry dziękuję!

Gość preply
Zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy preply! Najlepsze oferty pracy http://preply.com/pl/arabski-przez-skype arabski nauka na skype Pracowałem z nimi przez ponad rok i zdobyłem cenne doświadczenie! Polecam.

Gość gość
Oo, ja tez sie uczylam w www.makilen.pl/arabskiego, naprawde super kurs, z którego duzo wyciągnełam.