Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolonka

czy mogą mnie zwolnić z pracy ???

Polecane posty

Gość wiolonka

planuję zajść w ciążę i koleżanki z pracy o tym wiedzą niestety podejrzewam, że życzliwa osoba doniosła o tym szefowi i ten chyba będzie chciał mnie zwolnić z pracy zanim uda mi się zajdę w ciążę co robić ???????????????

Gość bdgbgt
a co możesz zrobić? albo zachdzić w ciążę albo nie

Gość wiolonka
myślałam żeby w razie wypowiedzenia powiedzieć szefowi że już jestem w ciąży ale nie doniosłam zaświadczenia czy może mnie zwolnić ???? a co jak mnie zwolni a ja wtedy naprawdę zajdę w ciążę i zostanę bez pracy ani zasiłku

Gość bdgbgt
zasadnicze pytanie jest po co mwisz o takich sprawach skoro masz tam takie życzliwe osoby i wiesz że doniosą?

bez obrazy ale tak sie zachowują typowe blondynki, po kiego mówisz komukolwiek o swoich planach, sama sobie jestes winna, a teraz masz juz swiadomosc ze moze cie zwolnic w kazdym momencie......a majac tego swiadomosc ze mozesz zostac zwolniona strach idt moze utrudnic ci zajsc w ciaze - i dupa :P

Gość wiolonka
wiem moja wina ale jakby chciał mnie zwolnić to mogę powiedzieć że doniosę zaświadczenie i nie podpiszę wypowiedzenia czy mogę tak zrobić ???? a w tym czasie isć na l4 i może wtedy zajdę w ciążę może lekarz dałby mi l4 na 2 tygodnie ? niedługo i tak ide na urlop wiem głupie pytanie zadaję

Gość trochę bez sensu
jak zajdziesz już w ciążę, lekarz na zaświadczeniu napisze ci, w którym tygodniu ciąży jesteś i wyda się, że kłamałaś :(

hm, kombinuj.....nie masz wyboru, pracodawca nie moze zwolnic cie jesli jestes w ciazy, ale jesli nie ukonczysz 3 mies ciazy czyli 12 tc a umowa o prace konczy ci sie w tym czasie ma prawo ci jej nie przedłuzyc ( jaką masz umowe ?) staraj sie o dziecko, moze wszystko ci sie ułozy jak trzeba a w ktrakcie bedziesz korygowac plan..... masz prawo zajsc w ciaze nikt ci tego nie zabroni ... tez miałam wielkie plany bo nie mogłam wytrzymac w robocie, a miałam w plamach zajsc w ciaze ale stres powodował blokade przez dobych kilka miesiecy,,,,w koncu powiedziałam dosc.... poszłam na L4 na którym udało mi sie być do konca czyli 182 ( tyle masz szanse byc na zwolnieniu w cigu jednego roku kalendarzowego)... potem starałam sie po L4 o świadczenie rehabilitac, ktore zostało mi przyznane....a po niecałym miesiacu przebywania na swiadczeniu dowiedziałam sie ze jestem w mojej ukochanej ciazy.....z racji tego ze w ciaze zaszłam na swiadcz, rehabilitac mam je przedłuzone przez sam zus do konca porodu a potem - przysługuje mi zasiłek macierzynski po urodzeniu malutkiej - takze nie ma łatwo, kto nie kombinuje leją go po d-u-p-i-e takie zycie

Gość wiolonka
no właśnie moja kochana ja pomyślałam to samo żeby iść na l4 i spokojnie zajść w tym czasie w ciążę pracuję na cały etat już 8 miesięcy a umowę mam do końca listopada czyli jeszcze 5 miesięcy

Gość wiolonka
tylko który lekarz da mi takie długie l4 na miesiąc lub dwa ??????????? nic mi nie jest i świetnie się czuję

Gość bananowa malina
a co jak nie zajdziesz w ciaze? Myslisz, ze to tak latwo?