Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja niby jestem ładna

Zdjęcia zmarłych dzieci

Polecane posty

te zdjęcia dzieci są takie smutne, że aż się płakać chce :(:( z tego fillmu niektóre nie wyglądają w ogóle na zmarłe :( Co do zmarłego w domu to trzymano go kiedyś do czasu pogrzebu gdy osoba zmarła w nim , ludzie chodzili na różańce i inne modlitwy. Zwykle po 3 dniach był pogrzeb. Teraz tego się tak nie praktykuje bo w kościele znajduje się trumna kostnica gdzie można "przechować" zmarłego do czasu pogrzebu kiedyś takiej opcji nie było. Jak ktoś umrze w szpitalu to ciało oddają do kostnicy.

Gość zapewniam cię że niekoniecznie
no i poczucia humoru też w dodatku nie masz..... I nie przejmuj się tak, bo ci żyłka pęknie! To do jezuuuuuuu....... :-P A ze zwłokami miałam do czynienia nie raz.

Ja nigdy nie miałam do czynienia ze zwłokami (jedynie na pogrzebie mojego dziadka, przez szybę, w domu pogrzebowym) i nie mam pojęcia jak bym zareagowała. Niby tylko ciało, ale.. nie wiem, za wrażliwa jestem. Ta strona Aniołków straszna... serce się kraja jak widać takie już większe dzieci zmarłe, albo te po straszliwych chorobach... :(

Gość jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuussssss
poczucie humoru to ja mam, nawet całkiem spore ale akurat w tym temacie nie widzę nic zabawnego no chyba ze zwłoki są naprawdę mega śmieszne a ja faktycznie nie mam poczucie humoru :/

Gość czepiacie się
to był najbliższe im osoby. W taki sposób chcieli ich pożegnać więc uszanujcie to . Chodzi o zdjęcia post morten

Gość ja nie rozumiem jednego
z żywym jesteście blisko, kochacie go, czujecie więzi a jak umrze to boicie się ucieklibyście gdzie pieprz rośnie. Dziwi mnie taka postawa ludzi. To człowiek jak wcześniej tylko już nie żyjący. Kiedyś takie zdjęcia były modne i były czymś zupełnie naturalnym.

Gość agu$ia
w albumie mojej mamy tez znalzlam zdjecia zmarlej babci w trumnie wedlug mnie nie powinno sie tak robic ale kidys tak robiono

Gość rdewtrfffwet
"Jak mozna spac majac swiadomosc, ze w domu jest trup" jakby moje dziecko umarło to nie nazywałabym go trupem i napewno nie przeszkadzałoby mi gdyby 3 dni w domu było po smierci. Dużo tutaj osób pisze trupy.. opanujcie się to sa kochane dzieci tych rodziców, nie dziwię się że kiedys robiono te zdjęcie, jakby to była jedna szansa zapamiętania twarzy mojego dziecka to dałabym duzo, żeby to zdjecie miec.

Gość szzz
Ja bym nie wytrzymała w domu ze zmarłym. Pewnie z j4ednej strony nie mogłabym znieść widoku osoby która kiedys była bliska w takim stanie, a z drugiej nie mogłabym sobie znaleść miejsca gdzies indziej i normalnie funkcjonowac w domu

Gość eeeetyurtuyy
szzz nie masz dzieci, prawda,?

Gość szzz
nie mam

Gość bukaaa
Dalej praktykuje się robienie zdjęć na pogrzebach. Jak zmarł mój ojciec, to chyba z 5 fotografów do mnie dzwoniło czy robić zdjęcia. :o

Gość eeeetyurtuyy
szzz jak będziesz miała to inaczej na niektóre rzeczy będziesz patrzeć.:)

Gość Byłam raz na pogrzebie
Pewnego pana i jego syn cały czas filmowal kamera pogrzeb. Syn!! Dacie wiarę? Zreszta filmowal tez w kostnicy i na cmentarzu. Cały dzień chodził z kamera Szok !! I niesmak..

Gość rqg qg
mi się wydaje że to dlatego, że kiedyś fotografia nie była dostepna, może to taka forma zachowania w pamięci, już nigdy więcej mieli ich nie zobaczyć, już się raczej tego nie praktykuje

Gość szzz
eeeetyurtuyy możliwe, ale zarówno widok martwego dziecka czy innej bliskiej osoby musi być bardzo bolesny. Co innego pożegnać się przez chwilę, ale mając przy sobie zwłoki przez kilka dni albo na zdjęciu? Same wspomnienia i godzenie się z faktem śmierci muszą być ogromnym cierpieniem, a co dopiero patrzenie...wg mnie to troche jak masochizm. Wolałabym później pamiętać dziecko jako roześmianą, osóbke pełną życia niż w takiej strasznej okoliczności

Gość eeeetyurtuyy
kamatka w takiej sytuacji jest masochistką

Mnie nic bardziej nie irytuje jak na cmentarzu w trakcie czuwania w kapliczce lub już podczas samego pochówku ktoś łazi z aparatem i strzela fotki. To chore. Robią sesję zdjęciową jak na jakimś weselu, łażą po innych grobach lub kucają żeby jak najlepsze ujęcie zrobić. Zawsze mam ochotę takiemu komuś zdzielić przez łeb.

Gość eeeetyurtuyy
Małpiatka wynajęci fotografiwie umieją się zachować.

Gość kalina27
co do filmowania to w naszym miescie byl taki pogrzeb, umarla dziewczyna ok20 lat, na pogrzebie byl kamerzysta specjalnie wynajety i dwoch fotografow. Caly pogrzeb to po prostu taka szopka byla ze gadali z rok o tym. A kaseta z pogrzebu byla zrobiona jak film. Nawet w dzien smierci ja filmowali jak lezala pod tymi aparatami wszystkimi no i moment odlaczenia jej takze. Ja nie widzialam tej kasety ale chodzilam z jednym chlopakiem do klasy w liceum on byl jej kuzynem i stad wiem wszystko. I to bylo jakies 12 lat temu czyli nie tak dawno.

Tylko, że po co w ogóle robić zdjęcia z pogrzebu. Byłam raz na pogrzebie chłopaka mojej kuzynki. To było straszne. Młody chłopak 24 lata. Cała rodzina załamana a ktoś latał i zdjęcia pstrykał. Jak mi ktoś te zdjęcia później pokazał to takiego bólu na twarzach zgromadzonych osób jeszcze nie widziałam.

Gość rqg qg
teraz to tego nie rozumiem, każdy ma sporo zdjęć za zycia, więc z trumny mu nie potrzebne, kiedyś to co innego,jak ktoś nie miał zdjęcia, a rodzina chciała go zapamiętac, to jestewm w stanie zrozumieć, teraz to bez sensu

Gość gość
Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i powiem tak... nie wiedziałam, że mogą być na świecie tacy prymitywni, durni ludzie. Czym się rajcujecie... zdjęciem zmarłego dziecka?! A co w tym takiego dziwnego. Jak można w ogóle mówić, że na tych zdjęciach są posadzone na krzesłach trupy z otwartymi oczami itp. !!! Szok !!! Nie wierze w to co czytam. Po co w ogóle wchodzicie na blogi tych cierpiących rodziców?! Po to, żeby zobaczyć jak wygląda dziecko w trumnie i zaspokoić chorą ciekawość?! Każdego z Was czeka trumna.

Gość gość
Eeeee, co kraj to obyczaj. Niektórym śmierć i zwłoki są obce,a niektórym to normalny process Ja chciałam być balsamitką (embalmer). Nieudało się bo głupio powiedziałam że uwielbiam filmy horrory. Mnie śmierć, ani zwłoki nie przerażają. ba! odbyłam praktykę i pomagałam przy balsamowaniu zwłok. Moim zdaniem, ludzie przywiązują za dużą wagę do zwłok. Lepiej by się zastanowili oddać zmarłego organy dla kogoś kto ich oczekuje , anie,zamartwiać siężyciem pozagrobowym. Dla mnie żywot pozagrobowy to Utopia i bzdura. Tymbardziej że skoro "z popiołu powstałeś,i w popiół się obrucisz" to po kiego diabli takiemu komuś organy??? herezja i tyle

Gość gość
Obyscie nigdy nie stracili ukochanej osoby,a szczegolnie dziecka :( :( :( smiac sie,kpic to jest ponizej ludzkiej godnosci!Matka,ktora stracila dziecko :(