Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja niby jestem ładna

Zdjęcia zmarłych dzieci

Polecane posty

Nie tylko dzieciom. Wszystkim zmarłym. Pogrzeb i śmierć to były własne wydarzenia. Pewnie to były ich jedyne zdjęcia w życiu. Moja koleżanka ma stare , rodzinne zdjęcia, chyba jeszcze sprzed pierwszej wojny światowej, i w tym albumie sa tylko zdjęcia zmarłych osób, bo tylko wtedy te zdjęcia robili.

Gość kapelka.....
S T R A S Z N E!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rodzina mojego faceta to praktykuje :O Zdjęcia zmarłym w trumnie, z pogrzebu, podczas chowania, grobu.. Osobiście nie wiem po co to i na szczęście mój facet też mówi, że to nie na miejscu więc nie przejdzie u nas z pokolenia na pokolenie

Gość ctdesera
Co za dno i jeszcze te pozy im wymyslaja, tym trupom, klada je na fotelach.

Mi nie chodzi o samo fotografowanie zmarłych (choć sama bym tego nie robiła), ale w albumach moich babć znalazłam również zdjęcia z pogrzebów, przy trumnie, itp. Mnie tylko dziwi i wstrząsa te pozy w których kładą zmarłych... czy to na foteliku, czy na lalce, czy z innymi osobami...

Gość ctdesera
Teraz tez robia zdjecia trupom lezacym w trumnie, ale nei w takich pozach jak na tym filmie.

Gość ctdesera
Wlasnie te pozy. Co oni brali te trupy do domu i je fotografowali w swoich pokojach? Straszne.

Gość mściwa Gośka
może foto było drogie i tak sobie nie robili a jak ktoś umarl to byla ostatnia że tak powiem okazja:(

To byly zdjęcia do księgi zmarłych, nie do końca pamiętam co to miału na celu, ale to byl któryś z licznych przesądów.

Była taka tradycja, że się ciało trzymało w domu przez dzień. Kładło się w salonie na kanapie i leżało, a rodzina się żegnała i właśnie robili zdjęcia. Dopiero później do piachu...

Gość ctdesera
Lepiej pamietac zmarle osoby jak wygladaly za zycia i ogladac ich zdjecia jak zyly. Tez nie rozumiem takich praktyk fotografowania a nawet krecenia kamerea trupow w trumnie.

Gość ctdesera
To chore bylo. Dobrze, ze juz tego sie nie robi w dzisiejszych czasach.

Gość ctdesera
Teraz tak mi przyszlo do glowy, ze moze w tamtych czasach ludzie byli bardziej oswojeni ze smiercia i na nich nie robilo to takiego wrazenia? Jak myslicie?

Już mam, już mam...wierzono, że dzięki tym zdjęciom zmarli będą żyli wiecznie.

Robi sie robi :o Ja ostatnio byłam na dwóch pogrzebach w jednej miejscowości i tam normalnie ludzie robili zdjęcia najpierw ciała w trumnie a później w kościele :o W szoku byłam i jestem do dziś :o Moja babcia właśnie stamtąd kiedyś nieraz oglądała zdjęcia zmarłej wnuczki i wyła cały dzień :o chore!

Ja tylko raz w życiu widziałam zdjęcie zrobione po śmierci, ale tylko dlatego, że inaczej nie miałabym możliwości zobaczyć tej osoby.

Gość no własnie robi się
ile takich zdjęć jest np. na NK

Gość ctdesera
Bo w trumnach ludzie robia zdjecia przed pogrzebem. Ale nie spia z tymi trupami w domu i nie przytulaja sie do nich tak jakby byly zywe.

Gość ctdesera
Ani nie usadzaja lub nie klada ich w takich pozach:/

a i właśnie ta moja kuzynka miała robione zdjęcia najpierw w szpitalu :o wyglądała jak nie ona, spuchnięta cała, umierająca a później już w trumnie i mają cały album tych zdjęc :o zdjęcia ludzi przed trumną płaczącymi :o Masakra. To było jakieś 10 lat temu ale do dziś tak tam robią

Gość ZUO wszendzie
Swoją drogą przerażające....te ich oczy bez życia