Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 niewymagaj膮ca

rzadkie, niespotykane imiona

Polecane posty

Go艣膰 niewymagaj膮ca

Podobaj膮 mi si臋 imiona m臋skie staropolskie. Wi臋kszo艣膰 ludzi m贸wi 偶e nigdy nie nazwa艂oby tak swoich dzieci. Co Wy o nich s膮dzisi臋? Oto one: -Siemomys艂 (Siemek), (Siemaszko), (Siemieszko), (Siemko) -Ziemomys艂 (Ziemaszko), (Ziemieszko), (Ziemko), (Ziemek) -Lestek (Lestko), (Lesek) -Boles艂aw (Bolo) -Mieszko -Ro艣cis艂aw (Rochu), (Roch), (Roszko) -Tadeusz(Tadek), (Tadziu), (Tadeuszek) -Bronis艂aw (Bronek) -Waldemar (Waldek) -W艂adys艂aw (W艂amek) -Jarowit

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 niewymagaj膮ca
Je艣li chodzi o imiona 偶e艅skie co my艣licie o : -Nel -Ligia -Ada -Sylwia -Diana -Dagmara -Donata -Dominika -Agnes -Tina -Danusia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mieszko!!!!!
super!!!! :D :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewymagaj膮ca
-Ziemowit -Gniewomir (Gniewko) Powiem jeszcze ciekawostke. Wielu historyk贸w uwa偶a 偶e nie Mieszko a jego ojciec -Siemomys艂, by艂 pierwszym w艂adc膮 pa艅stwa polskiego i pierwszym w艂adc膮 Polan. Wielu polakom nie spodoba艂 si臋 pomys艂 na nazwanie maskotek na Euro 2012 Siemko i Strimko argumentowali to tym 偶e imiona te nie s膮 pochodzenia polskiego. Jedna z propozycji by艂a Siemko i Strimko. Przecie偶 Siemko to skr贸t od imienia Siemomys艂- nieoficjalnie pierwszego kr贸la Polan

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o maj got tfu tfu tfu
beznadzieja, zenada, dzieci wam podziekuja za te imiona, wstyd na cale zycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tadeusz - tadzik
wladyslaw - wladek takie skroty sa najpopularniejsze :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fendii
niewymagaj膮ca tez lubi臋 oryginalne imione ale te kt贸re tu wymieni艂a艣 s膮 naprawd臋 odra偶aj膮ce.... Nie wiem jak w dzisiejszych czasach mo偶na tak skrzywdzi膰 dziecko tylko przez wzgl膮d na wlasne ego ' bo chce by膰 niepowtarzalna' ? Podobaj膮 mi si臋 imiona Fiodor, Juliusz, dla dziewczynki Narcyza, ale nie wiem czy odwa偶y艂abym si臋 na takie posuni臋cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja znam osobi艣cie takie:
Leopold, Presila, Emanuel, Tymoteusz, Oktawian

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewymagaj膮ca
Wypowiedzcie si臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rafi11
dawaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewymagaj膮ca
Prosz臋 o wypowiedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewymagaj膮ca
?

Udost臋pnij ten post

nazwanie dziecka Juliusz jest czym艣 dziwnym?? Normalne imi臋, bardzo 艂adne zreszt膮. Natomiast na pewno nie nazwa艂abym dziewczynki Narcyza, bo to si臋 kojarzy z narcyzem:) Imiona podane przez autork臋 w wi臋kszo艣ci ujd膮, cz臋艣c jest nawet 艂adna, tylko ten Siemomys艂 i Ziemomys艂 nie bardzo. Z 偶e艅skich 偶adne mi si臋 nie podoba, ale ja to wybredna jestem je艣li chodzi o imi臋. Sama chcia艂abym nazwa膰 c贸rk臋 Jadwiga, ale to si臋 okropnie zdrabnia (Jadzia), podoba mi si臋 te偶 Krystyna i Antonina (Tosia). A ch艂opaka to nie wiem:P

Udost臋pnij ten post

a z imion podanych przez autork臋 mi najbardziej podobaj膮 si臋 Boles艂aw i Jarowit. Z 偶e艅skich 偶adne, ale jak ju偶 to Ada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy masz z hormonami ok
od kiedy Sylwia jest rzadkim, niespotykanym imieniem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam na imi臋
BLANKA:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aleeeg
dziadek mojego meza mial na imie Wendelin

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy masz z hormonami ok
blanka, bianka, nina, lena - te imiona mi sie bardzo podobaja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dyroton
Mi si臋 podoba Marta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boli ....
a co sadzicie o Larysa????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jagna
Dnia 11.06.2011 o 19:41, Go艣膰 niewymagaj膮ca napisa艂:

Podobaj膮 mi si臋 imiona m臋skie staropolskie. Wi臋kszo艣膰 ludzi m贸wi 偶e nigdy nie nazwa艂oby tak swoich dzieci. Co Wy o nich s膮dzisi臋? Oto one: -Siemomys艂 (Siemek), (Siemaszko), (Siemieszko), (Siemko) -Ziemomys艂 (Ziemaszko), (Ziemieszko), (Ziemko), (Ziemek) -Lestek (Lestko), (Lesek) -Boles艂aw (Bolo) -Mieszko -Ro艣cis艂aw (Rochu), (Roch), (Roszko) -Tadeusz(Tadek), (Tadziu), (Tadeuszek) -Bronis艂aw (Bronek) -Waldemar (Waldek) -W艂adys艂aw (W艂amek) -Jarowit

Ja uwielbiam imiona staropolskie (Tadeusz nim nie jest...).聽 Z Twoich podobaja mi sie Boles艂aw (Bolek, Bolo), Mieszko, Jarowit i Bronis艂aw najbardziej.聽 Lubie Domarad (Domasz, Domar, Doszek), Ziemowit i Mirogniew.

Ze staropolskich dla kobiet to Nawoja, Tomi艂a, poniekad polska Dobrawa i Tolimira (Tola).

Swoja droga ciekawe jak ostatecznie nazwaliscie synka....

Udost臋pnij ten post