Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewymagająca

rzadkie, niespotykane imiona

Polecane posty

Gość niewymagająca

Podobają mi się imiona męskie staropolskie. Większość ludzi mówi że nigdy nie nazwałoby tak swoich dzieci. Co Wy o nich sądzisię? Oto one: -Siemomysł (Siemek), (Siemaszko), (Siemieszko), (Siemko) -Ziemomysł (Ziemaszko), (Ziemieszko), (Ziemko), (Ziemek) -Lestek (Lestko), (Lesek) -Bolesław (Bolo) -Mieszko -Rościsław (Rochu), (Roch), (Roszko) -Tadeusz(Tadek), (Tadziu), (Tadeuszek) -Bronisław (Bronek) -Waldemar (Waldek) -Władysław (Włamek) -Jarowit

Gość niewymagająca
Jeśli chodzi o imiona żeńskie co myślicie o : -Nel -Ligia -Ada -Sylwia -Diana -Dagmara -Donata -Dominika -Agnes -Tina -Danusia

Gość Mieszko!!!!!
super!!!! :D :D

Gość niewymagająca
-Ziemowit -Gniewomir (Gniewko) Powiem jeszcze ciekawostke. Wielu historyków uważa że nie Mieszko a jego ojciec -Siemomysł, był pierwszym władcą państwa polskiego i pierwszym władcą Polan. Wielu polakom nie spodobał się pomysł na nazwanie maskotek na Euro 2012 Siemko i Strimko argumentowali to tym że imiona te nie są pochodzenia polskiego. Jedna z propozycji była Siemko i Strimko. Przecież Siemko to skrót od imienia Siemomysł- nieoficjalnie pierwszego króla Polan

Gość o maj got tfu tfu tfu
beznadzieja, zenada, dzieci wam podziekuja za te imiona, wstyd na cale zycie

Gość tadeusz - tadzik
wladyslaw - wladek takie skroty sa najpopularniejsze :P

Gość Fendii
niewymagająca tez lubię oryginalne imione ale te które tu wymieniłaś są naprawdę odrażające.... Nie wiem jak w dzisiejszych czasach można tak skrzywdzić dziecko tylko przez wzgląd na wlasne ego ' bo chce być niepowtarzalna' ? Podobają mi się imiona Fiodor, Juliusz, dla dziewczynki Narcyza, ale nie wiem czy odważyłabym się na takie posunięcie

Gość a ja znam osobiście takie:
Leopold, Presila, Emanuel, Tymoteusz, Oktawian

Gość niewymagająca
Wypowiedzcie się

Gość Rafi11
dawaj

Gość niewymagająca
Proszę o wypowiedzi

Gość niewymagająca
?

nazwanie dziecka Juliusz jest czymś dziwnym?? Normalne imię, bardzo ładne zresztą. Natomiast na pewno nie nazwałabym dziewczynki Narcyza, bo to się kojarzy z narcyzem:) Imiona podane przez autorkę w większości ujdą, częśc jest nawet ładna, tylko ten Siemomysł i Ziemomysł nie bardzo. Z żeńskich żadne mi się nie podoba, ale ja to wybredna jestem jeśli chodzi o imię. Sama chciałabym nazwać córkę Jadwiga, ale to się okropnie zdrabnia (Jadzia), podoba mi się też Krystyna i Antonina (Tosia). A chłopaka to nie wiem:P

a z imion podanych przez autorkę mi najbardziej podobają się Bolesław i Jarowit. Z żeńskich żadne, ale jak już to Ada.

Gość czy masz z hormonami ok
od kiedy Sylwia jest rzadkim, niespotykanym imieniem?

Gość mam na imię
BLANKA:*

Gość aleeeg
dziadek mojego meza mial na imie Wendelin

Gość czy masz z hormonami ok
blanka, bianka, nina, lena - te imiona mi sie bardzo podobaja

Gość Dyroton
Mi się podoba Marta

Gość boli ....
a co sadzicie o Larysa????

Gość Jagna
Dnia 11.06.2011 o 19:41, Gość niewymagająca napisał:

Podobają mi się imiona męskie staropolskie. Większość ludzi mówi że nigdy nie nazwałoby tak swoich dzieci. Co Wy o nich sądzisię? Oto one: -Siemomysł (Siemek), (Siemaszko), (Siemieszko), (Siemko) -Ziemomysł (Ziemaszko), (Ziemieszko), (Ziemko), (Ziemek) -Lestek (Lestko), (Lesek) -Bolesław (Bolo) -Mieszko -Rościsław (Rochu), (Roch), (Roszko) -Tadeusz(Tadek), (Tadziu), (Tadeuszek) -Bronisław (Bronek) -Waldemar (Waldek) -Władysław (Włamek) -Jarowit

Ja uwielbiam imiona staropolskie (Tadeusz nim nie jest...).  Z Twoich podobaja mi sie Bolesław (Bolek, Bolo), Mieszko, Jarowit i Bronisław najbardziej.  Lubie Domarad (Domasz, Domar, Doszek), Ziemowit i Mirogniew.

Ze staropolskich dla kobiet to Nawoja, Tomiła, poniekad polska Dobrawa i Tolimira (Tola).

Swoja droga ciekawe jak ostatecznie nazwaliscie synka....