Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutro 3 miesiace

waga synka

Polecane posty

Gość jutro 3 miesiace

urodzil sie 3450, dwa i pol tygodnia temu w srode wazyl dokladnie 6kg. w ostatnia srode 6,660 gram. czyli 660 gram niby przytyl w dwa tygodnie. a mi sie to wydaje niemozliwe - bo ani nie ciezszy ani poprostu nie chce mi sie wierzyc. Mozliwe to? Dostaje 5*180ml mleka na dobe.

Gość Możliwe, poza tym dziecko
przybiera książkowo na wadze. Maluch powinien przybierać ok. 1 kg miesięcznię, więc Twój przybrał 3240 g przez dwa miesiące, idealnie.

Gość ło jacież pierrrrr
możliwe, skoro dajesz mu tak duże ilości mleka :O

Gość jutro 3 miesiace
a to spoko, bo sie martwilam ;)

Przepraszam, przybrał 3210 przez 3 miesiące, więc super. Kilogram z malutkim ułamkiem miesięcznie.

Gość jutro 3 miesiace
takie duze ilosci mleka? idzie spac o 8.30 wieczorem, je dopiero rano o 7.30, potem o 11, 14, 17 i 20. Na opakowaniu mleka bylo 5 razy dziennie po 180 i nawet to pasuje bo on mniej wiecej jest wtedy glodny. No to juz nie wiem, za duzo mu daje?

Gość Ok 250 gram na tydzien
jest idealnie - tez mi sie tak wlasnie wydaje,

No mleczka sporo je, ale dzieci są różne. Mój syn miał wagę urodzeniową 3500 g i jak znaleźliśmy się w domu to ledwo na raz zjadał 30 ml mleka i to w porywach, więc nabierał rozpędu stopniowo. Córka brata za to w pierwszych chwilach pochłaniała 90 ml i to częściej niż co 3 godziny, a nie była chucherkiem jak się urodziła, bo ważyła 3900.

Gość jutro 3 miesiace
heh, na tym mleko to wogole jest napisane ze ma jest juz 5 razy dziennie ale po 210 wg norm of 6,5 kg - to juz by chyba sie wogole upasl ;) Ale narazie nie chce wiecej jesc wiec zostaje wiec po 180ml piec razy dziennie narazie.

Nie dajesz za dużo. Wszystko jest dobrze i się nie stresuj:) Wspaniale, że Twój maluch nie je w nocy. Mój był karmiony mlekiem modyfikowanym, ale na tym etapie równo jadał w nocy jak i w dzień, tylko mniejsze porcje. Dopiero jak skończył 4 miesiące i wprowadziliśmy odrobinkę kleiku do mleka na noc, to coś się zmieniło, a i to tak naprawdę zaczął przesypiać noce z karmieniem ok. 23, a później 6-7 rano jak miał 7 miesięcy. Twój synek super rośnie i jeszcze do tego jest bardzo tolerancyjny dla rodziców:) Pozdrawiam

Gość ło jacież pierrrrr
to co Ty za mleko kupujesz?

Gość jutro 3 miesiace
No i za 3 minutki moj maluszek ma te 3 miesiace :) Ok, chyba przesadzam troche ;) I panikuje ;) Jak to mloda mama ;) Daje mu i juz, jak jest glodny to co bede dziecko stresowac ;) Dziekuje bardzo za odpowiedzi :D

Gość ło jacież pierrrrr
no to napiszesz co to za mleko, na któym napisali, że w 3 m-cu podawać5 x na dobę po 210ml ?

Gość jutro 3 miesiace
cow&gate numer 1 No to moj cos duzo je :/