Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l[[uyui

PYTANIE DO OSÓB MAJĄCYCH TATUAŻ! MAŚĆ.

Polecane posty

Gość l[[uyui

Hej. za 2 dni idę na tatuaż i czytałam, że dobra jest maść alantan. Jaką konsystencję ma ta maść? czy jest ona gęsta i trochę trudna do wyciśnięcia? Pytam, ponieważ odkryłam ;p że mam tą maść w domu ale ważność do maja 2011. Była zamknięta, dziś ją otworzyłam i nie wiem czy by zaszkodziła tatuażowi?

Gość witaj wiesiu
posmaruj ją najpierw sobie język i będziesz wiedziała :D

Gość l[[uyui
?????

Gość dziedzic pruski
tak, alantan jest dobry, używałem przy trzech tatuażach a to, że jest miesiąc po terminie to nic nie szkodzi i konsystencję ma raczej gęstawą

Gość l[[uyui
dzięki ;) myślałam, że ma taką konsystencję, bo jest po terminie.

Gość dziedzic pruski
tylko pamietaj, że przez co najmniej 4 tygodnie nie można wystawiać tatuażu na słońce, chyba że będzie w miejscu osłoniętym;)

Gość l[[uyui
o tej porze roku ciężko uniknąć słońca ;p a jakich kremów, balsamów najlepiej używać, żeby ochronić tatuaż przed promieniowaniem?

Gość arz
tylko BEPHANTEN! Żadne inne.Pozdrawiam!

Gość ona szalonaaaaa25
ja tez uzywalam bephanten, nic wiecej. zadnych balsamów zadnego słońca, żadnej wody tzn namaczania tatuażu.

Gość dziedzic pruski
pewnie, że ciężko i dlatego dziary robi się poza sezonem plażowym:P, dobry jest TRIBIOTIC, nawet lepszy od alantanu

Gość l[[uyui
mam też tribiotic w saszetce. ale jeżeli będę miała ubraną koszulkę i pojadę nad morze, jezioro, to chyba się nic nie stanie co? (tatuaż na plecach)

ja te z stosowałam tribiotic, bardzo dobra maść jeśli robisz tatuaż, to chyba świadomie? po co później go wystawiać na słońce czy wchodzić z nim do wody? jeśli się bez tego nie obejdziesz to zrób tatuaż po sezonie jak już ktoś wyżej zauważył ja mam 2 tatuaże i robiłam je zimą, mam je już 10 lat a kolor ciągle jest świeży. moja siostra robiła w lecie i nie przejmowała się ani słońcem ani wodą i po 10 latach ma bardzo brzydki i wyblakły. twój wybór...

Gość l[[uyui
nie będę się przez jakiś czas opalała ani wchodziła do wody. Pytałam tylko czy jeżeli będę miała ubraną koszulkę a będzie ostre słońce to czy może coś się stać z tatuażem? Przed chwilą przeczytałam o bliznowcach i aż się przestraszyłam. mam coś podobnego na uchu od przekłucia lub od kolczyka, który był za mocno ściśnięty i dowiedziałam się że od tatuażu też może bliznowiec powstać.

Gość l[[uyui
możecie mi napisać czego nie powinnam robić na kilka dni przed wykonaniem tatuażu? wiem, że nie można pić alkoholu.

Gość tribiotic jest
z antybiotykiem i nie zaleca się go stosować jak nie ma zakażenia bakteryjnego itd :O

Gość l[[uyui
miałam kolczyk we brwi, nosie ale żadnych bliznowców nie mam, na uchu coś tam jest. myślicie, że po tatuażu też mogę mieć bliznowca?

Gość natlia
Witam serdecznie .Proszę Wszystkich posiadających tatuaże o wypełnienie mojej krótkiej ankietki,która jest mi nie zbęcna do napisania pracy licencjackiej.oto link www.wbadanie.pl/ankieta/239844171/

Gość ta co ma tatuaż
bez sensu ta ankieta, pytania powielają się ani nie ma ładu ani składu. dodatkowo trzeba podac miejscowość?! wtf?