Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nana74364

Jak karmić małego kotka???

Polecane posty

Gość Nana74364

Wczoraj dostałam kota, niestety jest malutki ma 3 tygodnie i sam nie chce pić mleka. Podawałam mu ze strzykawki ale wtedy sie krztusi. Jak często i ile podawać mu mleka ????

Gość Nana74364
bo właściciele chcieli go zabić;)

Gość Nana74364
??

Gość Goja35,.,.
Spróbuj zanurzac swoj palec w mleku a nastepnie daj kotkowi niech poliże . Moze ta metoda sie sprawdzi.

Gość kociaka nakarm
może zakraplaczem, strzykawka ma za duże ciśnienie i dlatego się krztusi

Hm, a może spróbuj za pomocą takiej butelki jak dla niemowląt? Jak mój Alfred (to mój kot) był mały, to próbowałem właśnie za pomocą takiej butelki, ale jednak strzykawka okazała się lepsza ;-)

Gość Nana74364
z palcem juz próbowałam, chwilke pochlipał to mleko ale juz nie chce:/ własnie wzięłam od kropelek do oczu pojemniczek wyparzyłam i z tego mu daje tylko nie wiem ile i jak czesto?

Gość Nana74364
zdrowy jest, żwawy i energiczny;p

Gość kociaka nakarm
nic na siłę, pamiętaj że kociak jest maleńki i pewnie mocno zestresowany sytuacją, podawaj mu często co 2 godziny w dzien i przynajmniej raz w nocy nawet niewielkie ilości i to najlepiej mleka dla malutkich kociąt lub dzieci a nie zwykłego krowiego. mozna też rozcieńczyc pół na pół mleko skondensowane. trzeba też Masować mu brzuszek i podcierać pupę po jedzeniu (tylko tak się wypróżni i zrobi siusiu - trzeba masować tak, jaj kotka myje małe)

Gość kociaka nakarm
w wieku 3, 4 tygodni możesz powolutku i naprawde w minimalnych ilosciach probowac mu dawac mokrą karme, ale z tym ostrożnie

Gość wielbicielka koteczków
można kupić takie butelki do karmienia małych kotów i jak możesz to kup bebiko i dawaj mu często a po troszku , moja bratowa tak wykarmiła trzy kotki .Powodzenia

Gość Nana74364
dziękuje za rady napewno skorzystam kupie mu specjalną buteleczke a brzuszek mu wciąż masuje;) ale wypróznia sie sam (wyobrazcie sobie ze tylko w żwirze choć jest taki malenki)

Gość wielbicielka koteczków
daj znać za jakiś czas jak Ci poszło .Jeszcze raz powodzenia

Gość Nana74364
oczywiscie napisze:) dzieki:)

Gość sesiii
Możesz też powoli raz dziennie dawać mu trochę słoiczka dla niemowlaków( jakieś gerbery czy coś)... Poza tym tak jak dziewczyny pisały. Jeszcze tydzień-dwa i będzie łatwiej. Zacznie jeść trochę więcej normalnych rzeczy.