Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzaczka pospolita

Zbyt szybkie chudnięcie

Polecane posty

Witam, chcialam schudnąc do konca listopada 6-8 kg, zaczełam 3 tygodnie temu, martwi mnie to, ze mam juz 3 kg mniej! Planowalam maksymalnie 0,5 na 2 tygodnie a tutaj tak mi waga leci. Nie stosuje zadnej konkretnej diety, jem po prostu mniej, rzadziej slodycze, do tego biegam i cwicze w domu. Czy to po jakimś czasie przystopuje i waga przestanie tak szybko spadac?

organizm reaguje na zmiany jakie mu fundujesz- leci m.in woda... organizm zaczyna przestawiac sie na korzystanie z tluszczy zapasowych dopiero po ok 2 tyg

Gość mysleimnieniema
Woda Ci zeszła z organizmu i tyle. Pij dużo i jedz białko.

Wode pije, tyle co zawsze, czyli prawie 2 litry dziennie. Nie wydaje się 'odwodniona', nie mam większego pragnienia, skóra jest nawilżona. Mam nadzieje, ze w nastepnym tygodniu nie będzie 1 kg mniej :) Biegam od dawna, teraz zaczelam tylko regularnie ;) PS Diety nie zmienilam, tj. nie eliminuje zadnych składników, jem mieso, makarony, ziemniaki, warzywa, wszystko tylko troche mniej, np. pieczona ryba zamiast smażonej. Kurczak grillowany, itd.

Na razie tak może być, potem organizm dojdzie do ładu i odchudzanie znacznie się spowolni. To widać nawet po uczestnikach Biggest Loser, najpierw chudną po 15-20 kg, a potem waga zwalnia i chudną po 2-3 (w ich wypadku to kropla w morzu).

Na początku waga zawsze szybciej spada. Kiedy dojdzie do pewnego poziomu będziesz mieć inny problem - będzie bardzo wolno ubywać kolejnych kilogramów, więc teraz nic się nie martw. Później warto za to patrzyć na centymetry - powinno Cię ubywać.

Dzięki za wasze odpowiedzi. Oprócz kilogramów ubywa mi również centymetrów, nogi, pas, biodra, wszystko jest na mnie za luźne. Od niedzieli poleciał mi kolejny kilogram, zaczynam się poważnie martwić! Pije wode, jem mieso, warzywa, owoce, makaron, dosłownie wszystko, nie głodze się, bo jestem przeciwniczka takich rozwiązan. Martwie się, że może to się odbić na moim zdrowiu. Zaznacze od razu, ze nie mam nadwagi, moja waga miesci się w normach, jeżeli kierować się MBI to jest poniżej średniej. Boje się konsekwencji tak szybkiego spadku wagi, tj. jakies jojo albo zdrowotne.