Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udka z ketchupem

myślicie ze to bedzie dobre?

Polecane posty

Gość udka z ketchupem

Przygotowałam na jutro dla mojej rodziny udka z kurczaka i właśnie zamarynowałam je. Wymyśliłam sobie taką marynatę: ketchup, troszkę sosu sojowego, zioła prowansalskie, dużo majeranku, troche soli i pieprzu, czosnek i oliwa, wymieszałam w takiej marynacie udka i czekają do jutra na pieczenie tylko nigdy nie jadłam udek w takiej marynacie, rodzina też, zazwyczaj były to tylko przyprawione przyprawami i pieczone, takie tradycyjne więc myślicie że takie będą dobre?

Ja mysle ze tak kurak lubi majeranek podobnie jak schab ja takie udka pieke na soli w piekarniku tzn takie dla meza robie ja wole bez marynaty tylko papryka posypane i szzypta vegety bo tylko do tej potrawy wegete uzywam

Gość udka z ketchupem
Ja też zazwyczaj robię takie z przyprawami samymi ale chciałam zrobić teraz inaczej i teraz się zastanawiam czy bedzie to dobre bo w ketchupie nigdy nie jadłam i mam nadzieję, że bedzie to zjadliwe

Gość niektóre z was to
będzie dobre :)

do marynat mozna dac keczup majonez sos wochester sos sojowy wino biale lub czerwone najlepiej wytr zalezy od miesa przyprawy ziola czosnek

a ja jeszcze daje do zeberek miod sos pikantny vifon czasem czosnek pokrojony na niemal przezroczyste plasterki podsmazony chwilke na oliwie

Gość udka z ketchupem
dobrze napiszę :) mam nadzieję, że sie nada

Gość udka z ketchupem
zrobiłam wczoraj ;) Były pyszne, skórka chrupiąca i w smaku w ogóle rewelacja. Już chyba tylko tak będę robiła udka ;)

Gość magda81.,.,...
Super pomysl! Zrobie nastepnym razem tak udka skoro mowisz ze dobre bo tez nam juz zbrzydly pieczone i przyprawione sola pieprzem i ziolami a z ketchupem to juz jakas nowosc :p

Gość spróbujcie z sosem bbq
Polecam tez sos barbecue do marynaty - zawsze to jakaś odmiana od keczupu :)

Gość dangol2
marynuję w ketchupie są super !polecam