Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panterka_2608

Studium kosmetyczne- kto może podzielić sie swoimi doświadczeniami

Polecane posty

Czesc dziewczny. Od wrzesnia wybieram sie na studium kosmetyczne w olsztynie. Jednak nie wiem za wiele gdyz w internecie nie znalalazlam potrzenych informacji. Chcialabym sie dowiedziec czego mozna sie tam nauczyc na co jest duzy nacisk czy ogolnie ciezko jest zostac dobra kosmetyczka ? Zaprasza i pozdrawiam goraco Panie;)

Gość Caramelo
Witaj, ja kilka lat temu ukończyłam Międzynarodowe Studium Kosmetyczne DALKRAK w Krakowie, uzyskując dyplom technika usług kosmetycznych. Przedmioty, które pamiętam to kosmetologia, dermatologia, anatomia, fizykoterapia, chemia kosmetyczna, angielski zawodowy i cała masa zajęć praktycznych na pracowni. Była to szkoła dzienna więc wiedzę zdobyłam gruntowną (nie polecam szkoły zaocznej bo niczego się nie nauczysz - za mało godzin). Jeśli kosmetyka to Twoja pasja i jest tym, co chcesz robić w życiu to polecam szkołę o tym kierunku. Jeśli chodzi o pracę to już nie jest tak wesoło. Najkorzystniejsza byłaby praca w hotelu, SPA lub wysokiej klasy gabinecie lecz aby tam zdobyć zatrudnienie musisz mieć masę szkoleń (płacisz za nie sama) oraz doświadczenie... Ewentualnie własny gabinet lecz taki, w którym będziesz robiła tylko hennę, regulację, manicure i oczyszczanie nie zda egzaminu. Pracując w czyimś gabinecie będziesz dostawała procent od zabiegu czyli niewiele. Mam nadzieję, że Cię nie zniechęciłam:) Jeśli naprawdę tego chcesz to na pewno Ci się uda:)

Dziekuje bardzo za Twoja wypowiedz:) Bardzo sie ciesze ze poswiecilas mi chwilke;) prawde mowiac nie ejstem w 100% pewna ze to wlasnie to cche robic. mama z tym troszke problem. zawsze chcialam isc na fryzjerke jednak nie do zawodowki jestem po liceum profilowanym i od wrzesnia chce isc do studium tylko wlasnie nie wiem czy to m byc fryzjerstwo czy kosmetyka? hmm ... trudny sprawa dla mnie :( Boje sie ze nie znajde pracy wydam pieniadze za szkolenia a zostane z kwitkiem ... dlatego tak sie waham...