Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdezorientowana.

Jak to jest z tymi tc?

Polecane posty

Gość Zdezorientowana.

Hej dziewczyny. Jak to jest z tymi tygodniami ciąży? W necie pełno tych kalkulatorków i w ogóle ale każdy mówi co innego... WEdług jednego jestem w szóstym tygodniu według drugiego w 2 tyg i 4 dni a według trzeciego w 5 tyg i 3 dni. @ miałam 06.05 cykle mam 37 dniowe... do ginekologa idę w następny poniedziałek. Ale już teraz chciałabym wiedzieć w którym tc jestem... Ile trwa taki jeden tydzień? & dni czy jak?

Gość wszystkie pokazuja ci
dobrze i w sumie to samo!!!Przecież 5 tyg i 3 dni to jest 6 tydzień.Jeden ci obliczył od dnia kiedy mogła wystąpić owu dlatego tylko 2 tygi 4 dni wyszły.Ale zawsze liczy się od ostatniej miesiączki i wychodzi właśnie ten 6 tydzień.

tez na początku miałam problem z tym wyliczniem, z miesiącami jest jeszcze dziwniej bo są różne schematy dostepne w internecie. Bedziesz znala tydzien jak powie ci lekarz na podstawie usg, wtedy bedziesz miala pewnosc.

ooo matkooo... jak mozna wyprzedzac czas?? skoro jest 5tyg i 3 dni to jest 5tydzien ciazy!!!!

Gość uewrbgr
no wlasnie to jest glupie jakies. gdzies czytalam, ze poczatek liczy sie 2 tyg. wstecz, tzn, jeszcze nie jestes w ciazy a liczysz juz ze jestes niby 2 tyg. :O

podam przykladów kilka np.od owulacji do okresu jest okolo 2 tyg w dniu okresu wg usg jestescie w 2 tygodniu a wg kalendarza jakiegos tam jest to 4 tydzień ! ale sa kobiety o nieregularnym okresie np.ja,bo mialam cykl nawet 56 dniowy -w dniu spodziewanego okresu powinnam byc w 8 tygodniu juz :D a bylam w 2 wg usg a wg bety hcg w 4-5 tyg, przy nieregularnych miesiaczkach czyli pow 28dni to wiek sie nie kryje z tym z usg i nie będzie sie krył az do konca ciazy,bedzie wiek dziecka inny niz ten wg OM. nigdy nie wiadomo czy owulacja sie nie przesunela tez! jak masz watpliwosci zrob beta hcg i bedziesz dokladnie wiedziala ;) ja obstawiam za 5tc...