Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zajęcie komornicze

Blokada pod zajęcie komornicze

Polecane posty

Gość Zajęcie komornicze

Na rachunku bankowym mam założoną blokadę pod zajęcie komornicze na 106 zł za mandat. Czy ktoś się orientuje czy bank pobierze sam tą kwotę z mojego konta czy ja mam sama zrobić przelew za ten mandat?

Gość bank ci
sam zabierze

Gość Zajęcie komornicze
ale blokada jest od 09.06 a dziś jest 13.06 ile to może potrwać?

Gość nnnnnnnnnnnn
musisz sama zrobić przelew, bank tego za Ciebie nie może zrobić

Gość tomasz________młody_____
aśka! zapytaj kogoś bardziej kompetentnego

Gość nnnnnnnnnnnn
ja tez myslalam ze bank sam pobierze te kwote i czekalam ale tak sie nie stalo w koncu poszlam do skarbowki, zaplacilam ten mandat, z dowodem zaplaty poszlam do urzednika on wystawil mi papierek o uchyleniu zajecia rachunku bankowego i z tym papierkiem poszlam do banku Po kilku godzinach konto odblokowali

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
myślam, że za mandat to ściągną od razu ze zwrotu podatku. Sama mam niezapłacony mandat i zaczynam się niepokoić.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hej , czy ktoś rozwieje moje wątpliwości?

Gość Zajęcie komornicze
Ooo matko tyle biegania? To jak zapłacę ten mandat przez net i zostanie to zaksięgowane na koncie Urzędu to blokada nie zostanie usunięta? Tylko mam jeszcze chodzić i papierki kolekcjonować?

Gość nnnnnnnnnnnn
Zadzwon sobie najlepiej do skarbówki i oni Ci powiedzą. Myślę że nie musisz latać za tymi papierkami ale wtedy to wszystko dłużej potrwa

Gość nnnnnnnnnnnn
kasia!!! zależy jakie pismo CI przyjdzie, może przyjść o zajęciu części kwoty ze zwrotu podatku na poczet mandatu albo o zajęciu rachunku bankowego

Gość lucerna38
Jak masz blokade na koncie, bank sam pobierze tę kwote, ale musisz miec środki na koncie. Pamietaj, ze oprócz mandatu są naliczane jeszcze koszty egzekucji. Jak wszystko uregulujesz, blokada zostanie zdjęta

Gość komornik123412311
Jeśli masz zajęcie komornicze na rachunku, to bank, a raczej komornik sam pobierze pieniądzę jeśli tylko będzie zapewniona ta kwota. jak zadzwonisz do skarbówki to oni Cie odeślą do komornika. I to najszybsze wyjście jest, możesz sama zadzwonić do komornika i mu powiedzieć, że na rachunku są środki i żeby je sobie pobrał. W innym przypadku bank pocztą wysyła pismo do komornika ze blokada na rachunku została założona wedlug jego wskazan i czeka znow az poczta przniesie pismo od komornika zeby przelac to 106 zł. Więc najszybszym wyjściem jest zadzwonić albo przejsc sie do komornika a on wtedy zalatwi to faxem.

Gość gość
Witam Oferuje oryginalnie zapakowane karty Bankomatowe BZWBK z przypisanym technicznym numerem konta.Kartami można wypłacać pieniądze z bankomatu w większości Państw na Świecie Limit 500zł/dziennie. Transakcje bezgotówkowe 4000zł/dziennie. Limit całkowity 10000zł Rocznie. Płacisz nimi za zakupy w sieci , w sklepie nawet zbliżeniowo. Karte możesz doładowac przelewem , na poczcie czy oddziale Banku. Pracodawca może ci przelać wypłate a komornik obejść sie smakiem! Uwaga:Zgodnie z przepisami konto na doladowanie nie Podlega zajęciu Komorniczemu! :) Idealne rozwiązanie dla osób zadłużonych z zablokowanymi środkami na swoim koncie bankowym. Rachunek bankowy i karte ur******asz w 5 minut! Wszystko w 100% zgodnie literą prawa. Karty nie trzeba nawet rejestrować oznacza to że jesteś 100% anonimowy.Po wykorzystaniu wpłat 10000zł po prostu zaczynasz korzystać z 2 karty itd.Karta jest na okaziciela.Gwarantuje anonimowość wysyłka na paczkomat cała Polska.W Trójmieście odbiór osobisty. Kupując na popularnym portalu te karty ,każda z nich jest rejestrowana na dane wysyłkowe!!! Karty które oferuje nie sa rejestrowane ani przypisane do kogokolwiek i gdziekolwiek. Aktywujesz je samodzielnie po zakupie. Kontakt telefoniczny tylko dla zdecydowanych. Nie odpowiadam na smsy i emaile Masz pytania,puść strzałke oddzwonie 518 485 502