Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdulcia1234

Chcę zmienić imię i nazwisko

Polecane posty

Gość Magdulcia1234

Czy to możliwe? Chciałabym to zrobić bez wiedzy rodziców i kogokolwiek z mojej rodziny. Chcę uciec stąd gdzie mieszkam i rozpocząć nowe życie gdzie indziej, i nie chcę żeby ktoś mnie odnalazł... Proszę was o pomoc, jestem w patowej sytuacji, nie wiem co robić, jak się do tego zabrać... Chcę stać się poprostu innym człowiekiem. Zastanawiam się czy jest możliwa zmiana na imię i nazwisko takie jak mi odpowiada? Nie z rodziny... Nie jest jakieś tam wsławione kulturowo czy coś, zwyczajne, ale nie związane z rodzina... Dodam że zawsze czułam się niekomfortowo z moim nazwiskiem, a mój ojciec to alkoholik i życiowy nieudacznik. Czy to może być podstawą do zmiany nazwiska?

Gość erf457ugf
wyjdz za mąż- bedzie prościej

Gość Magdulcia1234
nie chcę wychodzić za mąż, mam dopiero 18 lat

Gość katjeka
rozumie zmiane nazwiska, ale imienia...jesli nazywasz sie anka, albo kaska...to nie ma sensu...co innego jak nazywasz sie leonia albo michalina, to imiona mniej spotykane...a jesli chodzi o nazwisko, to musisz to bardzo dobrze umotywowac..nie wystarczy tylko chwilowy kaprys...wiec dobrze sie zastnow...

Gość ból straszny
Nie, to nie jest podstawą do zmiany nazwiska. Możesz zmienic jeśli jest obraźliwe np. Dupa. i zmienic możesz na nazwisko kogoś z rodziny np. panieńskie matki czy babki, lub na pospolite np. Nowak.

Gość autorko doskonale Cię rozumiem
niestety nic nie poradzisz na prywatnych detektywów, chyba że wyjedziesz i będziesz pracować na czarno, to wtedy cię raczej nie znajdą. tylko jak długo można ciągnąć pracę na czarno i wiecznie ukrywać się? tu trzeba chyba jakąś rewoltę urządzić przeciwko takiemu "porządkowi";/

Gość erf457ugf
znam osobe ktora zmienila nazwisko ale jak to sie robi i jake podstawy sa to nie mam pojecia idz do urzedu miast do ewidencji ludnosci i zapytaj

Z problemami trzeba sie mierzyc a nie uciec od nich Nie chrzań! Wróg to nie problem, który się rozwiązuje, tylko urywa się z nim wszelkie kontakty;/

Gość Magdulcia1234
Wątpie żeby rodzina szukała mnie przez prywatnegoo detektywa, chcę się poprostu odciąć od wszystkiego co z nimi związane

Gość Maryjetta.
A Agnieszka Frykowska z BigBrothera zmienila imie na Maja!

Gość Magdulcia1234
ja bym chciala z magdy na nine

Wątpie żeby rodzina szukała mnie przez prywatnegoo detektywa, chcę się poprostu odciąć od wszystkiego co z nimi związane Nigdy nic nie wiadomo, ale życzę Ci powodzenia.

Gość ból straszny
Nie histeryzuj. Imię masz pospolite. Masz drugie? albo z bierzmowania??? To zmień nazwisko, a przedstawiaj się drugim. 20 lat znałam kobietę o imieniu Wioletta, jakież było moje zdziwienie, gdy w urzędzie pokazała dowód i tak naprawdę miała na imię BOŻENA...

Gość Magdulcia1234
na drugie mam patrycja a na 3 blanka. Ale wlasnie to dziwne tak przedstawiac się drugim lub trzecim, to takie jakby oszustwo

autorko jeszcze tylko nazwisko i miejsce zamieszkania zdradź:D bo 3 imiona już tu podałaś :D żartuję :D

Gość słodkie usta malinowe 2
Ja pierdolę! Jesteś chora czy co? To są Twoje imiona - wszystkie. Ja używam 2, moja siostra wyłącznie tego z bierzmowania, które sama sobie wybrała. Żadne oszustwo.

Gość Magdulcia1234
a czy rodzice dowiedzą się o zmianie?

Ja pie**olę! Jesteś chora czy co? To są Twoje imiona - wszystkie. Ja używam 2, moja siostra wyłącznie tego z bierzmowania, które sama sobie wybrała. Żadne oszustwo. Na rozmowie kwalifikacyjnej i w miejscu pracy też ukrywasz prawdziwe imię? Oczywiście możesz zażyczyć sobie, aby Twoi współpracownicy zwracali się do Ciebie inaczej, ale prawdziwe imię i tak znają.

Jeśli rodzice wynajmą prywatnego detektywa, to pewnie dowiedzą się.

Gość a nie boisz się ze bedą cię
szukac przez internet (twoje zdjecie wstawia)?