Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salianka

piguły a libido

Polecane posty

Gość salianka

Proszę was o info - czy któraś z was stosowała tabletki antykoncepcyjne,po których libido nie spada? Zażywałam Cilest,Yaz, a teraz 3 opak.Novynette (czy jakoś tak).Zawsze spada mi libido. Po co mi anty,skoro nie mam ochoty na seks prawie wogóle?

Gość salianka
Yaz u mnie się nie sprawdził - miałam takie migreny,że przez 2-3 dni byłam ciągle na przeciwbólowych,żyć się nie dało :/

Gość 1000lala1000
Tylko nie Novynette- lekarze już teraz ich nawet nie zapisują- dużo skutków ubocznych, głównie tycie i spadek libido (tak było u mnie), ale parę moich koleżanek miało jeszcze gorzej, bardzo puchły im nogi. No i u mnie jeszcze był ból piersi- po innych tak nie miałam

Gość natuska85
Dla mnie to mit ten wasz spadek libido. Ja nie zauważyłam żadnej zmiany, a brałam Yaz, Yasminelle, Qlaira, tylko przy Jeanine nie mogłam się kochać, bo ciągle miałam drżdżaki, więc ochota trochę spadła. Teraz mam Yasmin i mogę się kochać jeszcze częściej.

Po co Ci informacja, jakie tabletki u innej osoby nie powodowały spadku libido, skoro to indywidualna sprawa?:P Każdy organizm reaguje inaczej. Ja podczas brania Novynette nie zauważyłam najmniejszej różnicy odnośnie ochoty na seks, a Tobie jednak nie pasowały.

Gość szczupłaiwredna
po 1,5roku novynette (czy jakoś tak::P) libido spadło mi do zera. I mimo że mogliśmy się kochać, to przestaliśmy uprawiać sex... Więc po co mi taka antykoncepcja... Kilka miesięcy czekałam żęby znów mieć sprośne myśli

Ja po Yasmin i Cileście nie zauważyłam spadku libido, ale teraz biorę Kontracept i dopiero odczuwam co to znaczy libido równe 0. Na to naprawdę nie ma reguły

Gość salianka
Podobno jest jakieś badanie (określenie poziomu hormonów), dzięki któremu można dopasować tabletki. Czy któraś z was je robiła? Ile kosztuje (bo domyślam się na fundusz tego nie zrobię) i na czym polega?

Gość salianka
Że jest to kwestia indywidualna to zdaję sobie sprawę.Ale z reguły jest tak,że pewne środki na większość kobiet mają negatywny wpływ.