Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 777777777777777777777777777777

Czy musze robic chrzciny? A pozniej kazde urodziny?

Polecane posty

Czy naprawdę muszę robic chrzciny, roczek itd? Nienawidze zjazdów rodzinnych. W rodzinie mojego męża to się poobrażali za to :O Naprawdę nie rajcuje mnie to i nie mam ochoty urzącac ww imprez. A oni tylko czekają, żeby była okazja, żeby się do kogoś zwalic i za darmo nachlac do nieprzytomnosci. Szlag mnie trafia. Wgl jestem przeciwna upijaniu się na tego typu imprezach. Niech sobie chleją na imieninach, na weselach, ale nie na urodzinach małych dzieci i na chrzcinach. :O Nie możesz symbolicznie postawic wina bo jak zobacza ze mozna to zaraz do sklepu po litry wodki zaczna sie wysylac. Koniec, nie mam ochoty robic takich imprez. W ciazy sie na mnie obrazali ze nie chodzilam z nimi na imprezy i sie nie upijalam :O nie wiem jak mozn tak zyc co week chlanie. Nie wiem jak ten moj maz sie od tego ich chlania uchronil. Mam nadzieje ze zrozumiale to napisalam :P Czy naprawde nie robienie chrzcin i urodzin to cos zlego?

Gość niezla jazda, obrażony
U mnie nie o picie chodzi bo akurat w piciu potrafią zachować umiar a mój mąż nie pije ale wkurzają mnie tego typu imprezy na ileś tam osób. W czerwcu nasza córcia kończy roczek a u nas wielka feta. Ja zaprosiłabym na torta, ciasto i kawę obie babcie i prababcię, dokładnie tego dnia kiedy wypadają urodziny czyli w tygodniu a mój mąż powiedział, że on czegoś takiego nie uznaje. Obrazi się i wyjdzie. Generalnie mamy podobne poglądy na życie i się dogadujemy ale w tej kwestii nie chce odpuścić uparł się i koniec. Jestem więc zmuszona zrobić/podać wystawny obiad na 25 osób bo on ma min trójkę rodzeństwa z rodzinami nieważne że nie mam na to ochoty i warunków, bo nie mieszkamy w wielkim domu z basenem, a nawet gdybyśmy to i tak uważam to za snobizm. Już i tak nie podobało mi się spotkanie po chrzcinach w restauracji, ktore zorganizowaliśmy ale niestety człowiek nie żyje w pojedynkę i czasami życie to jedna wielka sztuka kompromisów

Troche dziwnie rozumujesz. Urodziny to dla dziecka wielkie przezycie! MOze nie dla roczniaka czy dwulatka, ale dla przedszkolaka juz tak! Dlaczego masz z tego rezygnowac? Rodzina mojego meza tez lubi postawic kielicha przy byle okazji, ale mi sie to nie podoba i od poczatku powiedzialam, ze NIE, nie u mnie, nie na imprezach moich dzieci. Tesciowa pomogla zorganizowac przyjecie z okazji chrzcin i juz wtedy powiedzialam, ze zadnej wodki. POwod? BO to impreza dziecka, a dziecko sie z nami nie napije. Bedzie inna okazja do kielicha. Dlaczego nie mozesz sie po prostu postawic?

No właśnie :( i mój mąż się ze mną zgadza, ale tylko do swojej mamy pójdzie to ta już mu nagada. I wychodzi na to, że musimy robic nie wiadomo co, żeby się czasem nie poobrażali, ehh :(

Oczywiście, później urodziny to tak, ale to już bedzie jego impreza z jego kolegami i koleżankami. ALe teraz on nie za bardzo kuma co się dzieje i dlatego poprostu nie chce tego robic.

A ja,jak zrobiłam komunię bezalkoholową(choć abstynentką nie jestem,ale uznałam,że są inne ku temu okazje)to o 15 rodznka męża się zabrała do wyjścia,no bo po co dłużej,jak pochlać nie można!Ale miałam to głęboko w d....A na urodziny na torcik też nie przychodzą...

Gość RixoN
jak mozesz nienawidziec takich spotkan? trzeba podtrzymywac wiezy rodzinne -------- Biura Nieruchomości Rzeszów Mieszkania www.iangroup.net