Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bernia

CUKIER W MOCZU A CIĄŻA

Polecane posty

Dziewczyny odebrałam dziś wyniki i okazało się, że mam cukier w moczu. Jestem w szoku bo nigdy wcześniej go nie miałam. To jest moja 3 ciąża. Krzywej cukrowej jeszcze nie miałam robionej ale w poprzednich ciążach była idealna. Trochę mnie to martwi. Czy to może oznaczac cukrzycę ciążową?

Gość od analfabetów nie kupujemy
mi krzywa wyszla super a teraz w 37 tyg tez mi wyszedl cukier w moczu moj lekarz ogolny to rowniez diabetolog, wiec dostalam glukometr i mierze poziom cukru, glikiemia jest ok, wiec cukrzycy nie mam u mnie jak i u czesci kobiet w ciazy obniza sie tzw. próg nerkowy i nerki przepuszczaja cukier, teraz bardzo pilnuje slodyczy, cukrow prostych i wszystko jest ok:) Tobie pewnie zrobia teraz krzywa i nie martw sie, to nie musi byc cukrzyca:) pozdrawiam i zdrówka zycze:)

Jeżeli we krwi nie masz, to nie jest cukrzyca. Ja miałam w ciąży, usłyszałam że może w noc przed badaniem piłam za dużo słodkiego, powtózyło się potem ale nic z tym nie robiłam w końcu, samo się unormowało. Morfologia i obciążenie glukozą wyszły świetnie.

Dziękuję dziewczyny za odpowiedz.Trochę mnie uspokoiłyście. Jutro idę do gina to zobaczę co on powie.