Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama aga.

Jak tam u was w 9 miesiacu ciazy?

Polecane posty

Gość m.a.m.a.
bvc

co prawda ja już jaiś czas temu urodziłam ale moge dodać swoją "opinie" ;) biodra to mnie masakrycznie bolały ja kleżałam na któymś boku dłużej,tj. jak sie obudziłam w nocy to miałam juz ciężko zasnąć,przewracałam sie co kilka mnut z boku na bok ;/ jak chodziłąm to nie bolały ;) wyprawke też kompletowałam pod koinec ciąży. za to bardzo bolał mnie od początku 8 miesiąca kręgosłup jeśli stałam dłużej niż minute w jednej pozycji,np jak trzeba bylo pozmywać kilka talerzy plus pare szklanek to nie mogłam wytrzymać przy zlewie pod koniec ciąży ;/ no jak przewracałam sie z boku na bok to też jusiałam brzuch przytrzymywać bo szczupłą byłam a brzuch to był ogroomny :p w sensie taki do przodu bardzo ;) 112cm w pępu kilka dn przed porodem miałam ;) nie wiem czy to ma z tym związek ale myśle, że im bardziej biodra się poszerzają w ciąży to tym bardziej bolą, mi poszły o 11cm w ciąży, a teraz 4 miesiące po wróciły do sanu z przed ciaży ;)co prawda bolało jak córka czasem sie przeciągała albo wpychała nóżki pod żebra,ale troche brakuje tych ruchów ;)

Gość Mama aga.
Teraz widac ze kazda ciaza jest inna. bylam u lekarza i dziecko mierzy 33,5 cm i wazy 3100g. jestem w 38 tyg ciazy. czy dziecko jest duze jak na ten tydzien czy jest w normie? zapomnialam spytac lekarza

moja siostra to chyba urodzi wczesniej bo nie potrafi normalnie chodzic aj niby ciaza to nie choroba ale..

Gość Mama aga.
W 37 tyg kobiety rodzily i bylo ok takze glowa do gory

Gość Mama aga.
no skoro sie meczy to tak.

Gość Mama aga.
Jak siostra bedzie juz po porodzie to napisz

Gość dorusia.a
ja rozpoczynam 39tc, jedyne objawy 'porodu' delikatne i sporadyczne pobolewanie brzucha. A poza tym cisz.........:(

Gość kobietki kobietki:)
ja rok temu urodziłam synka w 38 tc 2700-53cm-10 Apg:) ciężko było bo dość że bolały biodra ,kręgosłup i puchły nogi to były jeszcze upały najlepszy sposób na przyśpieszenie produ to seksik beż gumki:)i noszeie zakupów u mnie w niedziele był seks a w poniedzialek zakupy we wtorek synek był ze mną:)pozdrawiam:)

Gość dorusia.a
jakoś mnie odrzuca na myśl o sexie w tym stanie...

Gość kobietki kobietki:)
mnie tez odrzucała ale juz chciałam miec za sobą poród:)

Gość Mama aga.
Moj facet za granica wiec seksiku nie bedzie.. moze jedynie te zakupy : )

Gość meeeeerrrrida
a jak z seksem jak ktos go nie uprawia to co gorzej rodzi

Gość a ja zaszczepialm
ja jeste, w 35tc i caly dzien biegam za moim 2letnim synkiem . Nogi mi do dupy juz wchodza , nia ma mi kto pomoc. Biodra bardzo mnie bola. No i co mam zrobic? A wy to macie zycie kazda dopiero w pierwszej ciazy a ja mam teraz przesrane. Ale pocieszam sie tym ze przy takiej porcji codziennego ruchu to szybko urodze. Pozdrawiam :)

Gość Mama aga.
ten seks po prostu przyspiesza porod.

Gość Mama aga.
o ho ho..to musisz byc w takim razie cierpliwa. 2 latki potrafia pokazac rozbrykanie to fakt.

e tam nie przyspiesza jak dla mnie ;) ja z mężem przez ciałą ciąże praktyczne codziennie się kochałam a urodziłąm ostatniego dnia 40 tygodnia ;) tylko późnie to cięzko było troche z brzuszkiem :p bo ogromniasty był:p

Gość Mama aga.
na kazda kobiete roznie seks wplywa ale sprobowac mozna.

Gość b@lerink@
pocieszę Was-te bóle , które teraz odczuwacie są niczym w porównaniu z bólem w trakcie porodu i bedziecie marzyć krzyczac z bólu, aby bolało choćby tak jak teraz

Gość Mama aga.
nie strasz..

Gość Ajtajt
Male dziecko- krotszy porod?

pierworódka rodzi dluzej.waga dziecka chyba nie ma znaczenia. spirytusu na pepek juz sie nie uzywa( z reszta co szpital to inny obyczaj) .a jezeli chodzi o pytanie z temamtu: to bardzo ciezki ten 9 miesiac.i jak sie okazuj,ze kazda ciaza jest inna.w poprzedniej czulam sie lepiej a teraz szybko sie mecze i zle chodzi.

Gość Mama aga.
To czym teraz pielegnuje sie pepuszek?

Gość 32432423
jejku odezwały się właśnie u mnie hemoroidy, wredne bestie...wczoraj leżałam i prawie wyłam z bólu

Gość Te gaziki są beznadziejne!
Strasznie sztywne i ciężko umyć dokładnie pępek. Ka nakupiłam a potem klełam. Najlepszy sirytus(oczywiście odpowiedni) i waciki ;D

Gość 32432423
gaziki nie wchodzą dokładnie w szczeliny pod kikutem a tam właśnie może rozwijać sie stan zapalny, najlepiej spirytus rozcieńczony i na patyczek i gmerać dookoła i się nie bać. Niby te gaziki w szpitalach polecają ale jak dla mnie się nie sprawdzają.

Gość 32432423
no właśnie gdzieś w jakimś temacie na kafe o tym było