Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemjakjesc

powiecie mi czy taka dieta jest ok?

Polecane posty

Gość niewiemjakjesc

dużo ruchu, ćwiczenia- na ile mi czas pozwala dieta z trzech ostatnich dni: 1) jajecznica, kalafior, jogurt x 2 2) jedna gotowana kiełbaska, kefir 0%, pomidory, kalafior, pół gotowanego udka kurczaka (no i piwo się zdarzyło) 3) dwie kanapki z masłem i serem, jeden mały kawałek gotowanego kurczaka, pół papryki, pomidory z cebulą chciałabym nie przekraczać 1000 kalorii na dzień. Sądzicie, że taka dieta jest ok?

Gość niewiemjakjesc
hej hej pomóżcie :(

a mi się kolacja nie podoba, lepiej by wyglądał jakiś mały podwieczorek, np linijka gorzkiej czeko, kisiel, itd, a na kolację sałatka,np z tuńczykiem ;)

Gość niewiemjakjesc
szczerze powiedziawszy najbardziej zadowalałaby mnie dieta z "gotowych" produktów. Na przykład sama marchewka, albo porcja chrupkiego pieczywa. nie lubię dla siebie pichcić, nigdy mi się nie chce. wolę wziąć coś na szybko.

Gość za dużo jak na 1000 kcal
tak mi sie wydaje. niepotrzebnie ten kurczak i parowka.

Gość kornyy
jeśli potrzebujesz diety z gotowych produktów, może sprobuj diety stąd http://www.dietta.pl/pl/diety jest dieta stworzona specjalnie z gotowcow, a zapewniaja, ze jednoczesnie nie ze 'smieciowego' jedzenia

Gość ja mysle, ze to jest za malo
organizm bedzie domagal sie jedzenia i powstanie efekt jojo.

Gość atakadieta???
pół opakowania wafelków ryżowych 200 gram jogurtu dwie kawy kalafior, pół gotowanego udka kurczaka sok pomarańczowy świeżo wyciskany

Żeby w ogóle móc stwierdzić czy dieta jest dobrze dopasowana do Ciebie, najpierw musiałabyś napisać ile masz wzrostu i ile ważysz. Z tego co piszesz już mogę Ci powiedzieć, że jest zła.

Gość atakadieta???
czemu? można wiedzieć?

W tym co wypisałaś praktycznie nie ma białka (poza kurczakiem), jest trochę węglowodanów, ale tyle co dla 5 letniego dziecka. Nie jest to zbytnio urozmaicona dieta.

Gość atakadieta???
ale dzięki niej schudnę?

Schudniesz. Jakbyś piła tylko wodę to również schudniesz. Jak będziesz jadła tylko wafle też schudniesz. Inną sprawą jest to, że nie dostarczasz organizmowi potrzebnych witamin i składników mineralnych co może powodować różnego typu zaburzenia lub choroby. Ale pewnie Ty chcesz schudnąć szybko? Rób tak dalej. I oczekuj efektu jojo :)

Gość atakadieta???
skoro nie chce mi się jeść, to po co mam jeść więcej? witaminy- sok pomarańczowy, warzywa, owoce wydaje mi się, że to jest dość racjonalne.

Tak samo z drugiej strony- jeśli miałabyś strasznie wielki apetyt to czemu miałabyś odmawiać sobie jedzenia ? Jest pewna granica, której nie powinno się przekraczać zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Sok pomarańczowy i kalafor nie są zbyt zróżnicowanym źródłem witamin. Kawa wypłukuje wapń,magnez i żelazo. Masz rację wydaje Ci się.

Gość malinowyherbacianyogrod123
fit4fun ma racje.Przerabialam spadki wagi szybkie i spektakularne a co z tego jak później organizm jako mądra maszyna upomni się o swoje.