Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość falicja

Zespół Sjgrena

Polecane posty

Gość falicja

Jeśli jest ktoś, kto cierpi na tą chorobę, będę wdzięczna za podzielenie się wiedzą. Czy u Was też pogarsza się wzrok? Czy macie kłopoty z piciem, a raczej wstrętem do płynów? Czy miałyście / mieliście kiedykolwiek takie coś jak ślinianki? Mam kłopoty zdrowotne i byłabym wdzięczna za podzielenie się przeżyciami, doświadczeniami. Z góry dziękuję, gdyby ktoś się odezwał. Będę tu zaglądać co godzinkę.

Gość ..............----------------
Ja jestem zupełnie zdrowa i od dziecka mam ślinianki. 🖐️

Gość falicja
a ile masz lat i czy badałaś się już szczegółowo? Jak wygląda przebieg ataku ślinianek u Ciebie, nie niepokoi to Ciebie, rodziców?

Gość falicja
A jakie leki zapisuje Ci lekarz? Ile u Ciebie trwa "atak"? Czy czujesz jak Ci rozrywa buzię?

Gość ciam ciam
od kilku lat powieksza mi sie prawa strona policzka. Po wielu wizytach u przeroznych lekarzy, jeden zasugerowal chorobe ślinianek i zalecił mi jakies drogie badanie i wyszlo mi ze moge miec autoagresje w poczatkowym rozwoju.Póżniej polecił mi p. doktor ktora po jednej wizycie, bez zadnych dodatkowych badan stwierdzila sjogrena i przepisala mi arechin.(dosyc szkodliwy lek, ktory bierze sie do konca zycia). Na szczescie moja mama jest farmeceutka i nie pozwolila mi brac tego leku. Jak narazie mam sie dobrze, ale czytalanm ze choroba moze sie ujawnić pozniej, okolo 30 roku zycia. Słyszalam tez ze branie Kwasow niskotluszoczych tj omega 3, 6 i 9 pomaga w leczeniu. Po kilku miesiacach brania tabeltek z omega, ponownie zrobilam badania i miano wyszlo niższe niż poprzednio, czyli zadowalajacy wynik.

Gość ciam ciam
BYlam tez w szpitalu i stwierdzili wąskie ujscie slinianek. Być moze dlatego sie powiekszaja. Czesto jak mysle o jedzeniu, widze cos slodkiego prawy policzek sie powieksza, pozniej zmniejsza i tak ciągle:D