Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haliwo

Prosty/Wypasiony odtwarzacz mp3/mp4

Polecane posty

Gość haliwo

Czy ktoś z was kupował ostatnio jakiś fajny odtwarzacz mp3/mp4? Zastanawiam się czy lepiej kupić coś prostego do odtwarzania muzyki czy może te lepsze odtwarzacze są już na tyle dobre, że nie zżerają tak baterii odtwarzając filmy no i nie trzeba się tak męczyć, żeby jakiś film wrzucić w takiej formie, żeby mógł być wyświetlony.

Gość Gabler
Wszystko zależy od kasy. Moim zdaniem to wygląda tak: Muzyka: iRiver + jakieś słuchawki Sennheiser Muzyka+Filmy: Sony/Apple Muzyka+Filmy+Internet+Appsy: iPod Touch

Sennheiser jest super. A wybierając odtwarzacz mp3 zastanów się co chcesz z nim robić, bo na przykład z takim z dużym wyświetlaczem to raczej wygodnie nie pobiegasz. Ja mam odtwarzacz z klipsem bo mogę z nim ćwiczyć.

Gość haliwo
Zastanawiałam się nad Sony i to co mnie odpycha, to zarządzanie plikami z poziomu Windows Media Player. Odtwarzaczy Apple'a w ogóle nie znam, ale słyszałam, że jakoś nie można na nie po prostu przerzucać muzyki, tylko wszystko trzeba robić przez itunes.

Gość nie widzę sensu
przy obecnych telefonach

Gość Gabler
Moim zdaniem jeżeli masz kasę to iPody Touch 4 są bezkonkurencyjne. Masz cały YouTube, masz mnóstwo programów, masz dostęp do ogromnej biblioteki muzyki, a nauka ich obsługi trwa tylko chwilkę itd. Ale jeśli nie masz tyle kasy, to w Sony nie jest tak, że tylko Windows Media Player służy do przerzucania plików bo można też je przerzucać po prostu przez drag & drop. Nie wiem jak te nowe iRivery, ale mój pierwszy odtwarzacz to był iRiver jeszcze w czasach gdy playery mp3 kosztowały po 1000 zł i jakość dźwięku była prześwietna, tyle że przerzucanie plików wymagało używania jakiegoś dziwnego iriverowego managera plików. Ale to na pewno już teraz się zmieniło, bo to było w czasach, kiedy one pliki konwertowały do jakiegoś swojego formatu.

Gość haliwo
Oglądałam iPody i nie wiem czy chodzi ci o Touch czy Classic?

Gość Gabler
Classic służy przede wszystkim do mp3 i filmów. Touch dodatkowo daje ci surfowanie w sieci, gry i programy. Faktem jest że te gry i programy zjadają baterię, ale moim zdaniem: zdecydowanie iPod Touch.

Miałam podobny dylemat kiedyś i doszłam do wniosku, że nie ma sensu kupować tak drogich gadżetów chyba że codziennie będę jeździć pociągami:) Taki odtwarzacz przydaje się tylko poza domem. Nie umywa się do odtwarzania filmów na telewizorze czy choćby komputerze.

Gość Gabler
Zależy. W pociągach jasne. Albo podczas 1,5 godzinnych okienek na uczelni.

Gość haliwo
Myślę też o projektorze:D

Gość Gabler
Heh. Z projektorami to podstępna sprawa, bo jasne, możesz sobie kupić projektor za 1500 zł, poczym jak ci lampa padnie, okaże się że nowa lampa kosztuje... 1500 zł. Poza tym, żeby projektor był fajny to trzeba mieć odpowiednie wyciemnienie pomieszczenia, ekran albo jakiś sensowny kawałek ściany, miejsce na projektor i komputer, odpowiednie kolumny... To już spora kasa. Dobry telewizor i kino domowe są znacznie tańsze, a nie ma tyle zabawy z układaniem całego pomieszczenia pod projektor.

Gość haliwo
O, to ciekawa wiadomość z tą lampą. A ile taka lampa żyje?

Gość Gabler
W teorii 2000 h. Może nowsze żyją dłużej.

Gość haliwo
Dzięki:) W każdym razie, przejdę się do sklepu i pooglądam sobie odtwarzacze na wystawach, bo szukanie po sieci niewiele mi daje.

Gość Gabler
Ożeszty! To ja się tak produkuje, a ty piszesz, że niewiele ci daje?! odpowiedz sobie na pytanie czego oczekujesz od zakupu i ile masz na to kasy? Będzie łatwiej coś wybrać:)

Gość haliwo
:PP zabrzmiało niewdzięcznie co? Sorrki.