Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vivi-olet

owulacja w 10 dniu cyklu?

Polecane posty

Gość vivi-olet

myślicie, że to możliwe? Mam nieregularne miesiączki, moje cykle wahają się pomiędzy 27 a 35 dni. Leczyłam się hormonalnie bo czasem miesiączki nie miałam przez 3 m-ce lub trwała ona 3 tygodnie a zdarzały się też cykle po 21 dni. Teraz jest już ok mimo, że i tak zbyt regularne nie są. W każdym razie w dziewiątym dniu tego cyklu uprawiałam z narzeczonym seks i się nie zabezpieczyliśmy, następnego dnia poczułam ukłucie w okolicy lewego jajnika, zupełnie tak jak przy owulacji. Zastanawiam się czy owulacja mogła mi się przesunąć o kilka dni. Wiem, że dni płodne są też przed owulacją. Na zrobienie testu muszę jeszcze poczekać a trochę się denerwuję. Co o tym myślicie?

Gość ------------))))))))
Jeśli chodzi o organizm kobiety, to wszystko jest możliwe. Moim zdaniem kłucie jajnika nie może być wyznacznikiem owulacji...Taką pewność da Ci tylko monitoring....Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko czekać :)

Gość ja mam owulacje w 14-15
dniu cyklu, a teraz miałam w 9 albo 10 więc wszystko możliwe. kłucie jajnika może być objawem owulacji

Gość vivi-olet
echh, muszę poczekać i zrobić test.

Gość vivi-olet
no właśnie ja na to zwracam uwagę bo ginekolog mnie na to uczulił. Kilka lat temu miałam cysty i mi powiedział, że mogą mnie pobolewać jajniki ale nic nie czułam więc to raczej nie to, z kolei jak mi mówił, że na dniach będę mieć owulację to czułam kłucie po stronie owulacji. Prawie co cykl w połowie czuję takie kłucie więc wychodzi na to, że to owulacja.