Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niczka08

Jakie znacie języki obce?

Polecane posty

Gość I . . . . . .
a francuskiego nie znasz?

Gość poczta nie dziala.
Francuski Bojnour Madame Hiszpański Buenos Diaz Senorita NIemiecki Guten Tag meine dame Angielski Good Morning mrs

Gość marsz marsz
ja znam podstawy niemieckiego

Gość gość
ja znam gware podwórkową :)

Gość bhbhj
wiekszosc Polakow nie zna zadnego jezyka plynnie, bo niestety nauka wszystkich czasow i wkuwanie slowek nie ma nic wspolnego z prawdziwa znajomoscia jezyka. Jak nie mieszkalas za granica i nie musialas uzywac angielskiego w codziennych sprawach, to tez go nie znasz🖐️

wychowalam sie w PL,mam rodzine w Niemczech, teraz mieszkam w Holandii i studiuje po angielsku...Jedynie ten rosyjski-ale bylam w Sankt Petersburgu i musze powiedziec,ze calkiem calkiem mi szlo :)

Gość policjanttt
znam angielski napewno nie biegle ale pogadam w tym jezyku na wiele tematów ucze sie go niemal codziennie

Gość omajjjjj
angielski, niemiecki, rosyjski.

Gość policjanttt
uwazam ze jezyka nie mozna poznac biegle biegle nie znamy polskiego, no moze za wyjatkiem Miodka

Gość bhbhj
uwazam ze jezyka nie mozna poznac biegle w pewnym stopniu masz racje, ale trzeba zalozyc, ze native speaker danego kraju posluguje sie jezykiem biegle, bo potrzebny jest jakis punkt odniesienia. Ci wszyscy, ktorzy pisza, ze znaja biegle angielski oczywiscie mijaja sie z prawda, szczegolnie jak nigdy nie mieszkali za granica.

Gość policjanttt
bhbj masz rację słowo biegle jest mocno naduzywane

a jesli mieszkaja? biegle dla mnie znaczy-bez problemow w porozumiewaniu sie. prawda jest taka ze czlowiek z fce nawet jak wyladuje za granica to mzoe miec problem lekki bo w kazdej czesci no uk jest inna gwara(najgorsza ponoc w yorkshire) . dla porownania-rozmowa warszawiaka z rodowitym mieszkancem starego chorzowa na slasku)

Gość bhbhj
Tak naprawde nasza znajomosc jezyka wychodzi wtedy kiedy stajemy oko w oko z native speakerem i zaczynamy z nim rozmawiac. Nie liczy sie nasza bierna znajomosc jezyka, tylko czynna. Jak ktos mysli, ze zna biegle jakis jezyk, to niech wyjedzie chociazby na tydzien za granice i zacznie zalatwiac takie podstawowe sprawy jak konto w banku, telefon na abonament, wynajem mieszkania, szukanie pracy. Wtedy dopiero okazuje sie ile jest warta nasza znajomosc jezyka.

Gość policjanttt
bhbj popieram:)

Gość pierdonna
znam angielski i francuski biegle i portugalski w stopniu zaawansowanym. odkładam kasę na kurs rosyjskiego - moje marzenie!!!

Gość bhbhj
Fce nie jest zadnym wyznacznikiem znajomosci jezyka, nawet CAE. To tylko dowod na to, ze znamy regulki gramatyczne i opanowalismy czesc formalnego slownictwa, to wszystko.

Gość jnhmnnmn
mam mase pozytywnie zdanych egzaminów takze w zakresie wysokospecjalistycznego jezyka, certyfikaty z niemieckiego i angielskiego ale tak szczerze to nie znam zadnego jezyka obcego🖐️

Gość dsgsgsgfd
ja mówię po czesku angielski - średni

ze nawet majqac fce mozna sie zamotac chocby w prostych sprawach bo umiemy jezyk czysty-bez gwary bez skrotow itd. w pl tez malo kto mowi taka na prawde czysta polszczyzna,to samo jest za granica. dopiero pobyt i mieszkanie weryfiluje nasza znajomosc:) kiedy to idzie sie do spozywczego i prosi pania o powtorzenie..z lzami w oczach przypominajac sobie ten nieszcesny egzamin fce ktory to mial byc przepustka:P hehehe ale to sa chwilowe problemy.szybko sie lapie i jest ok

Gość wewewewesdasd
Włoski, angielski i oczywiscie polski :)

Gość moj maly rozrabiaka
jezyk mojej tesciowej. wogole jej nie rozumialam przez jakis czas. zreszta do dzis nie rozumiem o co jej chodzi i co do mnie mowi.

zadnego nie znam na poziomie zaawansowanym, nawet Polskiego :P a tak na poziomie podstawowym znam angielski, niemiecki, teraz ucze sie portugalskiego i chyba tez jezyk znam najlepiej z pozostalych, rozumiem troche po hiszpanku i wlosku nigdy nie przykladalam szczegolnej uwagi do jezykow.. teraz juz niestety musze, bo bez tego ani rusz :)

Gość nie znam żadnego dobrze
ale uczyłam się do tej pory angielskiego i niemieckiego. Natomiast od tygodnia uczę się hiszpańskiego...