Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkanie

kupno sprzedaż mieszkania

Polecane posty

Gość mieszkanie

witam! Chciałam zamienić 24 metrową kawalerkę w Lublinie na 2 pokojowe ok.36, 37 m2 ale niestety nikt nie jest taką ofertą w moim mieście zainteresowany. Nie otrzymałam ani jednego telefonu w tej sprawie. Pomyślałam więc, że może mogłabym dać swoje mieszkanie do biura nieruchomości, sprzedać je i kupić większe (różnice w cenie pokryłabym kredytem hipotecznym). Nie wiem jednak, jak duże koszty musiałabym wtedy dodatkowo pokryć (2 razy notariusz, opłata dla pośrednika). Wiem, żę są biura nie pobierające opłaty od kupującego, a więc koszta by się zmniejszały. Czy to dobry pomysł? No cóż, chyba innego nie mam ale też nie mam zbyt dużych możliwości na wzięcie dużego kredytu (do 30, może 35 000zł). No więc, ile mniej więcej wyniosły by mnie wszystkie koszty tych transakcji?

Gość mieszkanie
nikt nie wie?

Gość njm
za notariusza zapłacisz tylko raz

Gość mieszkanie
no to chyba nie powinno być tak źle. Za notariusza raz, w biurze nieruchomości też...dzięki :)

Gość kara powinna być dotkliwa
hmm, no to jak chciałaś zamienić? Bez dopłaty?

Gość mieszkanie
no z dopłatą do jakichś 25 tysięcy...żeby mieć te 5 tys na notariusza i remont

Gość njm
ale pamiętaj jeszcze , że przy podpisywaniu umowy wstępnej płacisz 10% wartości mieszkania, więc zeby nie wpędzić się w koszty to musisz pierwsze sprzedac swoje mieszkanie zeby kupić nowe, no chyba ,że to bedzie zamiana

Gość mieszkanie
wiem o tym. Mam nadzieję, że coś się znajdzie :)

Gość njm
a gdzie dawałaś ogłoszenia,że nikt nie oddzwaniał ?

Gość mieszkanie
roznosiłam po administracjach osiedli, dawałam do gazety z ogłoszeniami (i wciąż daję). NIKT nie oddzwonił :(

Gość njm
bo w sumie bardzo małe mas mieszkanko i zapewne dzielnica odległa albo za dużo za metr kw.

Gość mieszkanie
mieszkanie jest bardzo małe (szczególnie jak się w nim mieszka w 3 osoby...) a dzielnica? Raczej niezbyt odległa od centrum...chodzi chyba o to, że te 10 metrów kwadratowych różnicy to nie jest aż tak dużo dla większości ludzi.

Gość njm
ja na twoim miejscu bym ogłosiła się na allegro jeszcze i w biurach nieruchomości

Gość mieszkanie
nie pomyślałam o Allegro..dzięki za pomysł :)

10 metrow to nie wiele gdy mieszkania maja 90 i 100 m kw. a jesli chodzi o takie male to juz znaczaca roznica. Jesli mozesz to zamien na wieksze i zobaczysz znaczaca roznice

Gość Boriser
Jak już ktoś wcześniej wspomniał, możesz ogłosić się w odpowiednich biurach nieruchomości, który obecnie jest od zatrzęsienia.