Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugugg

ZACZEŁAM DIETE DUKANA , CZY TYLKO NA POCZATKU JEST TAK ŁATWO ? :)

Polecane posty

Gość gugugg

dzis moj pierwszy dzien, mam nadzieje, że schudne mimo tego że mam do zgubienia tylko 6 kg. Wielkie zdziwienie, ponieważ na codzien jem na prawdę wszystko i w sporych ilosciach . Otóż dziś zjadłam tylko - jedno jajko na miekko - pół piersi z kurczaka pieczoną z jajkiem - garść krewetek duszonych z czosnkiem krewetki zjadłam ale wcale neibyłam głodna.

Gość huhaczka
Ja tez dzisiaj zaczełam Chce zrzucic 15 kg, Zjadłam: -jogurt naturalny z otrebami owsianymi -serek wiejski ze szczypiorkiem -salatka z tunczyka, jajka i korniszona polane sosem chrzanowym. I tez nie jestem głodna, nawet nie miałam czasu ugotowac Mam nadzieje, ze sie uda:)

Gość gugugg
ile dni bedzie trwała Twoja pierwsza faza ? bo jeśli mam tak mało do zrzucenia, to 2 dni powinno byc chyba ok ? zawsze brakowało mi do szczescia -6kg i nigdy się nie udało, wyglada na to ze tym razem jest szansa

Gość huhaczka
planuje 5 dni . Tez sie dziwie, tym, ze nie chce mi sie jesc. Wczesniej jadłam sporo i wszystko.

też dziś zaczęłam i mam do zrzucenia także 6 kg zjadłam na - sniadanie jogurt naturalny z otrębami owsianymi dwa plastry szynki i szklanka maślanki - obiad pierś w ziołach i szklanka maślanki - kolacja makrela w pomidorach

Gość huhaczka
I jak tam dziewczyny dzisiaj? :)

zjadłam jajecznicę ze szczypiorkiem i z dwoma plastrami szynki do tego szklanka maslanki z otrębami owsianymi właśnie parzę kawę nie mam pomysłu na obiad

Gość huhaczka
oleńka ja dzisiaj planuje zrobic pasztet drobiowy

Gość nielegalnaxxx
Cześć dziewczyny, to ja załozylam ten topik. Moze powiedzmy cos więcej o sobie : ) Mam 19 lat, mierzę 162 cm, ważę 56 kilo no i przy tym wzroście wyglądam na dość ubitą : ) Jestem drugi dzień na Dukanie, ostatni na pierwszej fazie, idzie bardzo dobrze, nie jestem głodna. Problem mam z przyrządzaniem potraw, gdyż to moje pierwsze próby 'przy garnkach' wcześniej mnie do nich nie ciągnęło, teraz jestem zmuszona ;d . Jakie są Wasze ulubione potrawy na tej diecie ? pozdrawiam

Dukan ma swoje złe strony... szybko się chudnie owszem (3 kg w tydzień) ale minusem jest to, że nie dostarczasz organizmowi niezbędnych składników. I bardzo prawdopodobny jest efekt jojo. Lepiej jeść mniej i zdrowo. Ja zaprzestałam dukana po tym tygodniu , w porę się opamiętałam, z 56 waże 53 :) od dziś tylko zdrowe jedzenie!

Gość huhaczka
Ja chce zrzucic 10 kg po ciąży + 5 ekstra :P Narazie waze 81 kg przy 170 cm Mam mało czasu na gotowanie przy dziecku, czesciej jem na zimno

nie jestem zwolenniczką diet, moje wszystkie podejścia dotyczyły jedzienia 'zdrowo i rozważnie' , nigdy się nie udało, dlatego nie mam nic do stracenia. Dodatkowo biorę witaminy :) Pamietajcie żeby pić duuużo wody, aby nerki nie wysiadły

co u Was ? : ) ja jestem zadowolona, wytrzymałam drugi dzien a to u mnie niesamowity sukces :D zjadłam dziś : garść krewetek pół małego twarogu chudego serek farmerski makrele 3 plastry chudej szynki i kubek kefiru

co do skutkow ubocznych, to jestem trochę osłabiona i mam lekkie zawroty głowy :O jutro zacznę jeść warzywa, na pewno bedzie lepiej. Idę pobiegać

jak jesteś oslabiona to z tym bieganiem nie najlepszy pomysł chyba ja ranomiałam trochę zawroty głowy ale jest już ok też drugi dzien dopiero:)

dziewczyny dajcie sobie spokoj z tym dukanem ... ja zniszczylam sobie nerki - wogle pomyslcie o swoim zdrowiu . skonczycie dukana i zaczniecie efekt jojo , naprawde nie polecam .ale to wasz wybor.

myślę że prawidłowo pociągniety ostatni efekt wykluczy jojo, w końcu doktor Dukan musial wiedzieć o czym pisze : )

Gość Nataaalliiaaa
Hej :) a ja tak sie czaje i czaje na Dukana...mam do zrzucenia tez ok 6 kg, ale z 4 bede zadowolona. Czyli moge np te faze pierwsza 2-3 dni?powaznie?

tylko ze wlasnie bardzo malo odchudzajacych sie na dukanie osob nigdy nie dociAGA do tego ostatniego etapu niestety. mimo wszystko zycze zdrowia bo ono najwazniejsze.

Gość huhaczka
No czesc dziewczynki, zrobilam dzis pasztet. Wyszedł super mimo, że podczas przygotowywania go zepsułam blender. Tak jak juz wczesniej pisalam raczej nie mam czasu na gotowanie obiadow, wiec takie dania na zimno super sie u mnie w domu sprawdza. J/a sie dzisiaj czuje swietnie.

jesli masz tylko 6 kg do zrzucenia, to jasne, że mogą to być dwa dni : ) ja dziś skonczyłam pierwszy etap : DD Baaaaaardzo tęsknie za pieczywem, dlatego jutro upiekę bułeczki Dukanki : D nie mogę się doczekać. Ciekawe czy przypominają normalne pieczywo ?

Gość a ta makrela w pomidorach
to taka normalna w puszce??? bo niby trzeba wcinać same białka w fazie uderzeniowej a tam jest sos pomidorowy przeciez :/

Gość popiem
Hej! Ja schudłam 21kg i faktycznie na początku jest łatwo pomimo tego iż większość mówi ,że początek jest najgorszy. Białko jest syte normalnie jedząc sporo to na tej diecie przez ok 5-7godz. wystarczył mi jogurt naturalny i nie czułam się głodna =] Polecam wszystkim chcącym schudnąć, początek jest naprawdę motywujący i zadowalający wtedy chudnie się najwięcej. =] Powodzenia

Gość popiem
alka234 ja zakończyłam na 2fazie i faktycznie nikt nie dociąga do ostatniej fazy. Ja od ponad 6miesiecy nie jestem na diecie ale fakt faktem nie jem jak kiedyś więc nie tyje, waga wacha mi się ok 1-2kg, z niektórych produktów zrezygnowałam inne ograniczyłam.... Wiec nawet jesli nie wytrzymałam do ostatniej fazy to nie mam efektu jojo, ale trzeba pamietać od czego się przytylo to z tego trzeba zrezygnować lub ograniczyc do minimum

Gość ja jestem na tej diecie 8 dzie
schudłam dużo jak na 8 dni, ale mam tez dużo do zrzucenia, za to zauważyłam, ze nie mogę jeść. Po 3-4 łyżkach czegokolwiek mam odruch wymiotny. Czy tak ma być czy coś jest nie tak? Z dnia na dzień moja dieta zamienia się w głodówkę bo po prostu nie mogę się zmusić na kolejnego tuńczyka albo jogurt. Nie mogę tego przełknąć po prostu.

czesć dziewczyny. Do koleżanki nademną : nie możesz się głodzić bo na pewno spotka Cię jojo, postaraj się urozmaicić swoją diete, jest mnóstwo przepisów w internecie. PATRZCIE NA TO : 14.06 - 56.1 kg 16.06 - 54.2 kg duuuuuużo wody musiałam stracić:D . To aż nie możliwe, jem na prawdę dużo, pije dużo wody . Właśnie pieke sobie bułki dukanki zobacze co z tego wyjdzie.

dzisiaj jak wstałam to miałam dosłownie wklęsły brzuch, tak jakbym nie jadla z tydzień niczego. I troche niedobrze mi było. Nie wiem co jest tego przyczyną. Dziś juz druga faza zjem sobie warzywka,

ja dziś 3 dzień na diecie wczoraj miałam wzdęty brzuch dzis juz lepiej ktoś tak miał?