Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugugg

ZACZEŁAM DIETE DUKANA , CZY TYLKO NA POCZATKU JEST TAK ŁATWO ? :)

Polecane posty

Gość salianka
Cześć.Chętnie się przyłączę - zaczynam Dukana od jutra. mam 175cm, zazwyczaj ważyłam 63kg,ale po ostatnich tabsach przytyłam prawie 7kg i czuje się jak tucznik (nawet odstawienie slodyczy nie pomogło mi nic zgubić). Zrobiłam test na jego stronie i wyszło mi,że fazę I mam 3dni, II 49, a III 70 (by efekt się utrzymał).Nie wiem czy dam radę.Zwłaszcza przez dwie pierwsz,ponieważ nie można jeść owoców,które uwielbiam :(

może spróboj herbatki zielonej ? Bi duża ilosc białka niekorzystnie wpływa na trawienie, może dlatego mialas wzdety brzuch . Bułki wyszły super : D

dajcie spokój z głupimi dietami. Zacznijcie normalnie jeść, bez podjadania. Ja dopiero jak przestałam się odchudzać to na stałe zostałam w rozmiarze 38.

łatwo mówić mi zostało po ciąży parę kg nigdy nie miałam problemów z wagą muszę zrzucić troszkę żeby poczuć się lepiej :) a myslę że przez te bialka trochę skurczy się żołądek i potem normalne jedzenie i trochę ćwiczeń

Ja też chcę od jutra zacząć, bo dzisiaj już nagrzeszyłam :( mam 172 i waże 64,5kg. To dla mnie za dużo, bęben mi się robi ;(

polecam wam zapiekankę z szynki i jajek : ) z przyprawą do kurczaka i sosem czosnkowo ziolowym doobra : ))

Mogłybyście napisać tak "z marszu" co jadłyście przez pierwsze dni, powiedzmy, że narazie nie ugotuje nic, cos tak z lodówki..?

tzn nie bede gotowac z przepisów Dukanowych :D widzialam te zapiekanke, i przepis i zdjecie. Zatsanawiam sie, czy nie mozna jej zrobic na patelni tefonowej bez tłuszczu?

myślę, że można. serek wiejski light ( możesz doprawić ) ryby wędzone, szynkę chudą możesz samą zajadać, twaróg chudy przedewszystkim polecam te bułki dukana bo sa zmaczne i dają możliwość urozmaicenia potraw a to tylko 2 minut roboty

myślę, że troche zmodyfikuję tą diete, w połowie 2 fazy dodając owoce, bo to przecież aż grzech ich nie jeść latem : )

Gość sssamnie
hej wam. ja zaczelam dzisiaj ta diete Dukana, chociaz nie jestem do niej przekonana mimo wszystko rozpoczelam. dzisiaj zjadlam: serek homogenizowany o smaku orzechowym z firmy Danio, kotlecik panierowany w jaku z dodatkiem czosneczku i posypalam otrebami, konserwe z makreli w sosie pomidorowym, pol sledzika, 2 parowki i jeszcze planuje wypic szklanke mleka. do tego stosuje blonnik Xsenea. tak sie zastanawiam czy nie zaduzo pochlonelam, jak myslicie? Pozdrawiam

sssamni, ale można jesc te słodkie serki Danio, ryba w sosie pomidorowym? Kurcze nie wiedziałam!

Gość sssamnie
o kurcze, niemozna a to niewiedzialam. wogole to mam wielki problem, bo mam napady jedzenia i czasem wymiotuje. juz nie moge dac rady. moze ktos mi tu pomorze? postaram sie od jutra zaczac tylko prosze niech mi ktos pomorze. co mam jesc?

jak to napady ? kompulsje ?? dlaczego wymiotujesz ? wpisz w google " produkty dozwolone w 1 fazie dukana" tam masz tabelke co można jeść. natomiast jak wpiszesz "przepisy dukana 1 faza" to jest pełno stron z przepisami, na prawde jest w czym wybierac :) w skrócie to możesz jeść chudy nabiał, chude mięso, a to wszystko BEZ TŁUSZCZU I CUKRU. jeśli kupujesz jogurt to musi byc on light lub o jak najnizszej zawartosci tluszczu i weglowodanów.

DZIEWCZYNY !! : d zjadłam zupe kwaśnice były w niej ziemniaki całkiem zapomniałam ,że nie mozna. TRAGEDIA? :( : P

Witam ;) ja od jutra zaczynam, chociaż bd cieżko jeśli jest tyle pysznych owoców i warzyw:) zobaczymy jak to bd z tydzień musze to utrzymać 1 faze:P jeśli bede głodna lub bd chciała zgrzezyć odrazu do was napisze ;) powodzenia

Noel kiedyś wazyłam tyle co Ty dzisiaj już 60 kg i też mam 172 cm wzroztu :) chce zeby było 56:)

mi też nie brakuje słodyczy jak narazie dziś trzeci dzień w sumie to już nawet nie jestem glodna zobaczę jak jutro

Gość sssamnie
dzieki. napady w sensie takim, ze jem i nie moge przestac, chyba przez te diety nabawilam sie bulimi. czuje sie gruba waze 56 kg tragedia. a mleko mozna pic? a jak idziecie do pracy to co bierzecie sobie do jedzonka napiszcie. ja jutro zaczne ta diete, bo tak sie zle czuje w swojej skorze, ze patrzec na siebie nie moge.

to nieciekawie, ale na pewno sobie poradzisz : ) do pracy możesz zabrać ugotowane jajka, wędline w pojemniku, twarożek, BUŁKĘ DUKANA Z SZYNKĄ polecam. w drugiej fazie juz wiecej opcji, sałatka z kawalkami kurczaka itd.

Gość sssamnie
fajnie, ze mozna uzyskac tu wsparcie. a co z tym mlekiem, mozna? a blonnik tez nie koliduje z ta dietka?

Gość sssamnie
fajnie, ze mozna uzyskac tu wsparcie. a co z tym mlekiem, mozna? a blonnik tez nie koliduje z ta dietka?

jasne ze nie koliduje, pieczywo dukana jest z otrebow owsianych i ma mnostwo blonnika. Można mleko ale 0% albo 0,5%

Gość sssamnie
ok, to juz mniejwiecej wiem:) to do jutra, bo napewno napisze jak mi idzie. a ktos zaczyna faze 1 jutro zemna? przydalo by sie takie wsparcie. ja planuje byc 10 dni na tej fazie;)

Hej Dziewczyny :) Pysia to działamy? :D Może damy rade :P

Gość sssamnie
Hej spiochy, wstawac. Ja juz na dietce. Mam nadzieje, ze dam rade, zwazajac na moje problemy zywieniowe. Musze dac rade jeszcze z waszym wsparciem to napewno. Zaczelam dzien od blonnika Xsenea+ kawy+szkl. mleka. Potem planuje zjesc kawalek kurczaka, tylko jeszcze nie wiem jaki(moze skrzydelko..) optocze go w panierce (w jajku i otrebach). A na wieczor nie mam pomyslu. Mam pytanie, moze ktos posiada taka wiedze czy mozna jesc w pierwszej fazie swierzy szczypiorek, cebule i czosnek? Na poczatek zycze wam milego dnia;*