Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugugg

ZACZEŁAM DIETE DUKANA , CZY TYLKO NA POCZATKU JEST TAK ŁATWO ? :)

Polecane posty

Hej.Zrobiłam wczoraj test na stronce Dukana dot.długości poszczególnych faz w moim przypadku.Wyszło mi,że I i II zajmą mi niecałe 50dni.I tu leży pies pogrzebany - JAK MOŻNA WYTRZYMAĆ 1,5 MIESIĄCA BEZ OWOCÓW? Miałam zacząć dietę od dzisiaj,ale przeraziło mnie to.Uwielbiam owoce - potrafię wtrąbić ćwiartkę arbuza zamiast kolacji...Jak wy sobie z tym radzicie?

Kurcze właśnie też sie zastanawiam nad owocami. Ja lubię owoce, warzywa. Nie wiem, czy nie jest faktrycznie najlepsza dieta mż. Rozmawialam ze znajomym lekarzem i powiedzial mi,ze innej diety nie ma. A w każdym razie nie bez szkód dla organizmu. Zakładałam już wątek mż, ale nikt nie chciał się przyłączyc. Rok temu schudłam na mż tyle, ile chciałam- 6kg. Przybrałam przez zime i zmieniłam tryb przez nową pracę. Teraz znów muszę się do ładu doprowadzić. Jadłam wszytsko, tylko połowe mniej. Piłam przed posiłkami gorącą wodę z cytryną, kolacja o 17 i koniec.

można jeść cebulę i czosnek jako przyprawy czyli w małych ilościach. hehe. Ja na pewno nie wytrzymam bez owoców, dlatego zmodyfikuje 2 faze w jej połowie dodając troche owoców. TO NA PEWNO NIE ZASZKODZI, itak będziemy chudnać w takim wypadku bo porównajcie co jadłyscie wczesniej, jak się maja owoce do fast foodów, chleba, buleczek z masłem i innych bomb kalorycznych. na pewno nie zaszkodzą : )

Ja czuję się świetnie i czuję, że zmienie na stałe nawyki żywieniowe, na pewno nie bede jesc normalnego pieczywa, tylko to Dukana : ) słodyczy mi nie brakuje, jest wiece smacznych przepisów. problemem jest dla mnie alkohol. Mam wakację, dzisiaj idę na urodziny i na pewno coś wypiję, bede musiała odpokutowac ćwiczeniami ;d przewiduję wódkę z colą light ;d

No to nielegalna życzę Ci powodzonka :) Ja za tydzień wyjeżdżam do pracy do DE. Bede opiekunką, u rodziny, nie będę mogła sobie pichcić i wybrzydzać :( Zastosuję więc narazie mż, a na Dukana może przyjdzie pora...:) OBYM NIE MUSIAŁA hihiih

Życzę wszystkim powodzenia i zgubienia kg :D Ja na razie rezygnuję.Życie bez owoców jest dla mnie katorgą :P Zmienie jeszcze bardziej nawyki żywieniowe i tyle.Może dam jakoś radę.Powodzenia.

Gość sssamnie
oj, widze ze w takim razie sama zostaje na diecie;) ja dzisiaj malo zjadlam, jem teraz kawalek serko bioalego i mieska ugotowanego z kurczaka. A sluchajcie szczypiorek mozna jesc na tej diecie? I jak to niema owocow?

ja dziś czwarty dzień jeszcze jutro tak szczerze to myslałam że będzie gorzej już nie mogę się doczekać niedzielnego obiadku kurczak i wkońcu jakieś warzywka :)

Gość sssamnie
o to gratuluje, super, a ile schudlas przez te 4 dni? Jadlas moze szczypiorek? bo nie mam pojecia czy mozna. A co jesz? Wie ktos czy ten test dukana to jest darmowy? Bo w sumie to nie mam pojecia jak dlugo stosowac ta droga i trzecia faze, bo 1 planuje 10 dni, moze wytrwam. A co potem 2 dni protein i 5 dni proten+warzywka?

jutro się zważe bo byłam u rodziców i nie miałam wagi także napiszę jutro, szczypiorek mozna jeść jeszcze czosnek , cebulę , korniszony , ocet balsamiczny , zioła

ja pierwszą fazę planuję 5 dni do jutra jeszcze a potem nie wiem wlaśnie jak będzie najlepiej, moja koleżanka stosuje 3/3 i w trzy tygodnie schudła 6 kg zmotywowalo mnie to bardzo

Gość huhaczka
Czesc dziewczyny, jutro ostatni dzien 1 fazy. Mam do Was pytanie . Jak najlepiej stosowac naprzemienna? Boje sie, ze bedzie mi zbyt ciezko 5/5 i 3/3 ale czy 1/1 bedzie skuteczna?

Gość sssamnie
ja slyszalam znow,ze najlepsza jest 2/5 dobra na celulit.

HEJ DZIEWCZYNY!!! Jak tak czytam te wasze wpisy tym więcej mam motywacji a muszę coś ze sobą zrobić bo jestem 2 mies po porodzie i zostało sporo ale planuje zacząć po połowie lipca ponieważ mieszkam w NL i pod koniec czerwca jadę do PL na urlop i nie będę POŚCIĆ :) Ale po urlopie mam zamiar zabrać się za siebie i mam nadzieje, że tak będzie planuje -20kg ale nie wiem czy to możliwe ale -10kg to już też będzie sukces tylko nie wiem ile dni mam stosować poszczegulne fazy mam nadzieje, że do października się wyrobie bo mam zamiar wrócić do pracy ale nie jako pączek!!! Pozdrawiam i wytrwałości życzę!

Cześć! też nie wiem jak mam zrobic ale chyba spróbuję 3/3 jedna jutro si,ę zważę jak zakończę pierwszą fazę:)

Dukan w swojej ksiazce pisał, że 1/1 jest tak samo skuteczne jak 5/5 : ) wiec po co sie katować ;p. Ja wczorajszy dzień totalnie zawaliłam gorzej byc nie mogło, no ale nie poddaje sie, przy takiej długiej diecie jeszcze zdarzą się pewnie dni słabosci. czy mozna śledzia w occie?

czy ma ktoś tą książkę, żeby mógł mi ma e-maila wysłać?

Cześć! jak tam dzisiaj dziewczyny:) ja drugi dzień na warzywach i robię jednak 3/3 zobaczę jak będzie na sniadanie zjadłam jogurt naturalny z otrębami obiad pierś duszona z cukinią, papryką pieczarkami czosnkiem i ziołami

bellabella będę bardzo wdzięczna i czekam na lekture. Pozdrawiam... xyz82@vp.pl

Gość Lenus_ia
dziewczyny podajcie przepis na te bułeczki Dukana, w piekarniku się je piecze?

Cześć! dziewczyny gdzie się podziewacie juz nie walczycie? ja się dzielnie 3mam jutro jeszcze warzywa i znów zaczynam białka:) zaczęłam wieczorne spacery szybkim marszem i trochę bieganie czuje się super

Gość huhaczka
Jednak wybralam 1/1 i bardzo dobrze, bo inaczej bym nie dala rady. W koncu zaczelam gubic kg. Moze nie ma szału ale w ciagu 5 dni stracilam 1,5 kg. Moze opowiem Wam o moich grzechach :) Zdarza mi sie wypic szklaneczke piwka, ostatnio łyzka majonezu light no i jak robie mężowi bułki do pracy, to ukradkiem wyjadam srodek ;-D ALE codziennie cwicze (stepper + cwiczenia silowe na laweczce) Oczywiscie walcze dalej, na jesien chce byc tap madyl:)Pozdrawiam dziewczyny

bellabella wielkie dzięki będzie super lektura jak pojadę do pl na urlop (te 10 godz jazdy chociaż szybciej minie!)