Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość an6456645634

jak się zabezpieczyć przed pierwszym razem?

Polecane posty

Gość an6456645634

Chciałabym, abyście mi poradzili, jak się zabezpieczyć na ten pierwszy raz? Jak zaczęłam czytać o skutkach ubocznych tabletek anty, to się przeraziłam. Często mam migrenowe bóle głowy i boję się, że po tych tabletkach miałabym jeszcze silniejsze ataki. Prezerwatywa musi być obowiązkowo, ale czy można jeszcze w jakiś inny sposób się zapezpieczyć? Może globulki plemnikobójcze? I powiedzcie mi, czy często przytrafia się wam, że pęka prezerwatywa i co wtedy robicie? I czy po odbytym stosunku oglądając tą prezerwatywę można z całą pewnością ocenić, czy wszystko jest ok, czy jednak pękła? Napewno jakoś szybko i szaleńczo narazie kochać się nie będę, więc czy przy spokojnym seksie są duże szanse na pęknięcie? Doradźcie mi coś :( W razie pytań, to lat mam 20.

Gość niech nie kończy w tobie
skończ mu ręką albo ustami a sex dla pewności w gumce

Gość i nie kochaj się w dni
płodne, najlepiej zaraz po okresie albo zaraz przed

Gość mieszkanie
pierwszym razem? nie wiedziałam, że jest jakaś różnica między pierwszym i każdym następnym :p

Gość an6456645634
No ok, pewnie nie ma żadnej różnicy który to raz:P Ech, doradźcie coś

Gość mieszkanie
co ty masz za problem z tymi tabletkami? wiesz ile kobiet je bierze? i to nie tylko dlatego, aby się zabezpieczyć...

Gość an6456645634
Taki mam problem, że leżałam nawet w szpitalu z atakiem migreny, a w skutkach ubocznych tabletek są bóle głowy, więc niechciałabym, żeby moje migreny były jeszcze silniejsze, bo to jest naprawdę nie do zniesienia. A tak poza tym, to w jakim czasie od wizyty u ginekologa zrobię te badania, które on zaleci i kiedy dostanę receptę na te tabletki?

Gość mieszkanie
a chodzisz prywatnie? jeśli tak to expresowa, jeśli nie to może z miesiąc, jak sądzę

Gość testciazowy_
mogę i prywatnie, ale ile wizyt mi to zajmie?

Gość an6456645634
wybaczcie, zmieniłam nick na chwilę :P no i czy za te badania się płaci?

Gość mieszkanie
jak prywatnie, to nie ma nic za darmo... ale ile wizyt? no, 1 na wypisanie skierowania na badanie, 2-na obejrzenie wyników przez gina i wypisanie recepty. No i już. Kwestia jest tylko ile czasu będziesz czekać w kolejce na te wizyty.

Gość an6456645634
a ile się płaci średnio za wizytę? 100zł? ech. czy naprawdę bez pigułek nie mogę czuć się bezpieczna? :( poza tym boję się, że coś się stanie, że nie wezmę tabletki, albo np dostanę migreny i ją zwymiotuję. a i w jakich granicach cenowych są tabletki antykoncnepcyjne?

Gość mieszkanie
nie wiem, ja chodzę państwowo :) płacę za tabletki ok 25zł chyba to jest najlepsza ochrona (tak słyszałam, bo nie biorę ich po to aby się zabezpieczyć).

Gość an6456645634
i nie masz skutków ubocznych?

Gość mieszkanie
nie. żadnych

Gość milusinska milusia
Ja chodzę prywatnie i płace za wizytę 70 zł a tabletki yaz biorę już prawie pół roku i nic się nie dzieje tylko że kosztują od 39 zł do 51.

Gość an6456645634
a co sądzicie o kombinacji prezerwatywy + globulki + kochanie się przed okresem (wtedy już raczej bankowo dni niepłodne) + chłopak nie kończy we mnie ? ech :(

Gość Zenon58lat
raz ze napewno nie ma nic 100% ale proponuje ci sex analny wtedy napewno nie zajdziesz w ciążę

Gość gg55542
tez mam 20 lat i taki dylemat:P panicznie boje sie ze moge byc w ciazy:( dlatego jeszcze tego nie zrobilam

Gość mokujhy
przed? tylko pas cnoty :)