Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fkffksjfsksf

Mam wystający brzuch

Polecane posty

Gość dresss code
ja broń boże nie chcę schudnąć, już ważę trochę za mało do mojego wzrostu, chodzi tylko o to żeby mieć płaski brzuch i pewnie ćwiczenia są rozwiązaniem,

Gość trumienka
ja tez nie chcem tylko zbrzuszka chcem

Gość mbfmlbmkbmk
Znalazłam w internecie: "Otoz wystajacy brzuch bardzo czesto mowi nam o zwiekszonym napieciu miesni prostownikow grzbietu. Towarzyszy to tzw. przodopochyleniu miednicy. Brzuch jest slabszy w stosunku do dolnego grzbietu. Posladki sa nieco oslabione, a miesnie biodrowo-ledzwiowe przykurczone. Kregoslup ledzwiowy jest wtedy najczesciej bardziej wygiety ku przodowi (tzw. hiperlordoza ledzwiowa). Jest to reakcja organizmu na takie ustawienie miednicy. Polecam wiec sprawdzic prawidlowosc postawy. Jest kilka testow, ale najlepiej zrobi to rehabilitant lub ortopeda. Choc przyznam, ze oni czasem daja sie zwiesc dobrej posturze i nie przeprowadzaja wtedy stosownych testow. Pisza: pacjent budowy mocnej i na tym sie konczy. Widzialem juz sporo osob, ktore mialy odstajace brzuchy z tego powodu, stad moja propozycja udania sie do specjalisty. Ale to glownie chodzi o sytuacje, kiedy brzuch "wisi" juz w miejscu nad miednica. Pozdrawiam. "

Gość mbfmlbmkbmk
Ja też nie chcę schudnąć, wręcz przeciwnie

Gość mbfmlbmkbmk
Inny wpis na jakimś forum: "Też mam podobny problem. Jest to wada postawy polecam ćwiczenia korekcyjne i ciągłe kontrolowanie własnej postawy."

a masz prosta budowe? tzn brak bioderek wciecia w talii? a moze to poprostu wzdecia? wyprozniasz sie w miare regularnie? jedz zielone warzywa, duzo salaty np do obiadu moze wyprobuj jakis gorset? majtki modelujace mi sie nie podobaja _:D a w gorsecie sie przynajmniej jakos prezentujesz ;)

Gość mbfmlbmkbmk
Lady Love, wcięcie w talii podobno mam ;) (ale nie takie jak bym chciała :D kręcę hula hop, może będzie większe) W biodrach mam 87 cm (mierzone w najszerszym miejscu na tyłku). Jestem filigranowa Wyrpóżniam się raczej rgularnie...

Gość trumienka
do lady love! ten czarny to jaka rasa??psieska piekny jesg

Gość mbfmlbmkbmk
Idę spać, zajrzę jutro :) Dobranoc!

Gość trumienka
ok pa zajrzyj jutro moze sie ciekawego cos dowiesz

Gość lasia
moi drodzy pomóżcie! :) jest taki sobie konkursik foto i chciałabym, abyście oddali na mnie głos ;) temat to niezwykłe ujęcie przedmiotu codziennego użytku, a tutaj jest link do zdjęcia http://konkurs.fotokursy.com.pl/praca/699#show nie musicie się nigdzie rejestrować, wystarczy kliknąć (tam jest obok zdjęcia na niebiesko "+zagłosuj" dzięki wszystkim, którzy wsparli amatorkę fotografii ;)

no malo masz w biodrach, wydaje mi sie ze to przez budowe.. ale probuj ;) ja tez krece hula hopem :D:D mam taki z ciezarkiem w srodku :P patrze na tv i krece z godzine dziennie ;) niby labek ale nie wiem :) mysle ze to mieszanka :)

Gość trumienka
masz juz oddany!

Gość teeny
mbfmlbmkbmk ja mam udowodnioną wadę kręgosłupa.. więc możliwe że to jest przyczyną, niby to jest tłuszcz ale czasami taki twardy się ten brzuch wydaje w tym miejscu i mnie boli nawet.. http://www.lili-plaf.pl/artykul-5.html popatrz na plecy wklęsłe, przy pogłębieniu lordozy lędźwiowej brzuch wędruje do przodu przy dopasowanych bluzkach, z boku to wygląda tragicznie.. nie mam sadła, a ki wystaje coś takiego na dole brzucha..:o

Gość teeny
weź nie mów, to faktycznie może być przyczyną, bo męczę się również z drożdżakami:o zajebiście nie dość, że mam cały skrzywiony kręgosłup.. ehh wszystkie choroby świata:/:/

Gość nsnndkdnkskdnds
up