Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farmaceutka1987

prośba o przetłumaczenie na j. angielski PROSZE Bardzo :)

Polecane posty

Gość farmaceutka1987

witam- wiem ze jest tu dużo osób znających angielski lepiej niż ja i mam ogromna prośbe czy mógłby mi ktoś pomóc przetłumaczyć kilka zdań na ang chodzi mi o to zeby było poprawnie. Z góry dziekuje. P.S. i nie piszcie ze jak kończe studia to powinnam język znać..ponieważ znam, ale nie na tyle dobrze żeby mieć pewność ze jest napisane dobrze. Jest ktoś chętny? W razie czego służę poradą farmaceutyczną:)

Gość jhiuhiu
czy thiocodin jest bezpiecznym lekiem?

Gość jhiuhiu
a ty co, tez farmaceutyk?:D

Gość farmaceutka1987
Jesli jednak ktoś byłby tak wspaniałomyśny - to bardzo prosze:) Tytuł: Wpływ preparatów zawierających kwas hialuronowy na stan skóry. Wstęp: Kwas hialuronowy to naturalna substancja występująca w organizmie człowieka , która ma zdolność wiązania wody . Odpowiada za utrzymanie odpowiedniego nawilżenia skóry

Gość farmaceutka1987
no własnie też chciałam odpisać tak jak ten niby wszystkowiedzący dyrektore :o ze wszytsko zależy od dawki

Gość jhiuhiu
takie cos to i ja wiem, ale czy ta kodeina dziala jakos na osrodek nerwowy?? Ostatnio po 3 tabletce (bralam, bo mialam straszny kaszel) zaczely napieprzac mnie korzonki, albo nerki, w kazdym razie dolna czesc plecow i zastanawiam sie czy to nie od nich

Gość farmaceutka1987
Dyrektore - no wiesz zawsze coś może jednak wiem kończąc studia :P niekoniecznie kopiując z neta hehe A Ty co studiujesz?A no i może po angielsku mi to przetłumaczysz!!!???

Gość jhiuhiu
co do tekstu, to najlepiej wpisz w googlach kwas hialuronowy, ale po angielsku i w definicjach bedzie ladnie napisane wszystko po angielsku

Gość farmaceutka1987
Dyrektore - musisz być bardzo zakompleksiony - pewnie jesteś brzydki hehe

Gość farmaceutka1987
a aporopo zadanego pytania! To czy przyjmowałaś jakieś inne leki w tym czasie? to jest podstawowe pytanie - czy nie wystąpiły interakcje a nie uczulenie?! Np. aspiryna równoczesnie - zahamuje metabolizm kodeiny i nasili działanie! jest jeszcze wiele innych możliwych

Gość jhiuhiu
bralam tylko antybiotyk, ale po zazyciu tej 3 tabletki wypilam kawe, a podobno kawa nasila dzialanie lekow

Gość farmaceutka1987
P.S. Dyrektore Ty jesteś mężczyzna czy kobietą?

Gość farmaceutka1987
Jasne, że kawa nasila! Zależy też ile jej wypiłaś...... Znam osobiście kilka przypadek, gdzie kofeina ( zawarta w termogenikach typu termline ) spowodowała uszkodzenie nerek po przyjmowaniu w połaczniu z innym lekiem :/, który jest metabolizowany przez ten sam enzym CYP

Gość juhuju
ok, dzieki, mam nadzieje, ze sobie czegos nie spieprzylam w organizmie

Gość farmaceutka1987
ejj dyrektore.... tylko nie mów, że jesteś AIO (all-in-one) :P