Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melonikkk

przygotowanie do cesarki?

Polecane posty

Gość melonikkk

mam wskazanie do cesarskiego ciecia, czy trzeba sie jakos przygotowac? jak to wszystko wyglada?

Gość smerfetkaaaaaa
też miałam skierowanie i wyznaczony termin ostatecznie tydzień wcześniej odeszły mi wieczorem wody i wszystko było na szybko. najpierw standardowe badania ginekologiczne, później wywiad i podpisanie dokumentów, znieczulenie i jazda do sali ;) jak wiadomo jesteś wszystkiego świadoma nie boli ale czuc jak rozcinają czy wyciągają dziecko...

Gość mamakasiasv
a kiedy lekarz ustalil Ci termin cesarki? jak ustalil date wg miesiaczki czy usg? jak samopoczucie PO ? mialas dzidziusia przy sobie?

Gość smerfetkaaaaaa
cc miałam wyznaczone na 39tc skierowanie wypisał w 38tc (powodem było złe ułożenie maluszka) w poniedziałek była wizyta a we wtorek już tuliłam malca. Po operacji było znośnie , urodziłam o 23 w nocy o 6/7 rano przynieśli mi już małego. (wcześnie na sali operacyjne pokazali jak wygląda i zaraz wzięli bo miałam reakcję alergiczną na kroplówkę trudności w oddychaniu jakby mnie dusili,drgawki i skaczące ciśnienie). Nie spałam przez całą noc tylko starałam się powoli ruszać palce u nóg , tyłek lekko do góry(doradził mi tak anestezjolog) miałam chyba z 5 kroplówek... Rano pielęgniarka mnie obmyła i powoli wstawałam. Starałam się to robić jak najczęściej bo im więcej leżysz tym później gorzej wstać.

Gość mamakasiasv
ja mam zalecone cc z powodow zdrowotnych, porod naturalny bylby dla mnie zagrozeniem poprostu i ciekawa jestem kiedy mi gin ustali cesarke, boi jak narazie to wogole nie chcial o tym gadac.....ciagle mowil ze narazie to niech sie ciaza donosi a jak bedzie blizej konca to bedziemy myslec. Troche mnie to martwi bo nic nie wiem co mnie czeka.

Gość smerfetkaaaaaa
mój też wcześniej nie gadał o cc , w 36tc mały dalej był nie obrócony a On i tak kazał przyjść jeszcze w 38tc i wtedy dopiero zadecyduje... a są tacy którzy już w 36tc wypisują skierowania.

Gość taka sobie mamusia synusia
ja miałam w ostatnim dniu 39. tyg. w czwartek kazali mi się zgłosić na oddział, a w piątek cc. Ogólne moje wrażenia z pobytu w szpitalu są straszne, ale tylko jeśli chodzi o opiekę. Cały "poród" przebiegał dobrze, drażnił mnie dotyk lekarzy, mwięc dali mi jakiegoś głupiego jasia w kroplówce i byłam na haju:P

Gość konikamam
tez czeka mnie cesarka. boje sie. kolezanki naopowiadaly mi same horrory z porodowki.