Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusiaa

Obliczcie mi dni płodne. PRosze.

Polecane posty

Gość przyszła mamusiaa

Staramy sie już dłuuugi czas o dziecko i nie wychodzi, może ja źle obliczam dni plodne??? Prosze was o pomoc. okres ostatni miałam 2 czerwca (cykl 30 dniowy) spodziewam się 1 lipca które dni będą w tym przypadku??

Gość przyszła mamusiaa
Podnosze, bo to dla mnie baardzo ważne i jestem już w akcie desperacji :(

Dni płodnych nie oblicza się "matematycznie". Musisz się poobserwować. Najlepiej po śluzie - jak śluz zmienia się z takiego mętnego i mało lepkiego na przezroczysty i rozciągliwy - to znaczy że są dni płodne. Nawet jak już znika to jeszcze z dzień można uznać za płodny. Jak poobserwujesz z trzy miesiące to będziesz wiedziała w który,m miej więcej dniu cyklu masz takowy. Możesz też mierzyć temperaturę.

O tak to sobie nie obliczysz. Sam kalendarzyk to o dupę potłuc. Od pierwszego dnia cyklu mierz codziennie temperaturę. Do tego zwracaj uwagę na to, co dzieje się z Twoim ciałem ( sprawdzaj śluz). Wtedy masz pewność kiedy masz dni płodne

Gość przyszła mamusiaa
czyli tak jak myślałam, zźle sie do tego zabierałam kalendarzyk przemawiał do mnie bo mam regularne okresy i zawsze wówczas kiedy sobie obliczałam mniej wiecej bolało mnie w boku. teraz śluz ma lekkie zabarwienie krwi ale takiej ciemnej i jest mętny galaretowaty to płodny czy nie??

Zreszta dni płodne to nawet przy naturalnych metodach wyznacza się nawet na 8 dni. Czyli w Twoim przypadku tak od 13 do 20 czerwca na przykład. Przecież trzeba wziąć poprawkę na długość życia plemników (nawet kilka dni). Chyba nie kochacie się tylko raz w miesiącu. My naszego synia "robiliśmy" też dość długo już zwiedziliśmy kliniki niepłodności nawet. Tak, że i przed i po i nawet przed okresem próbowaliśmy, bo już się czepialiśmy wszystkiego. A udało się jak już się zdecydowaliśmy na inseminacje i mieliśmy do niej podchodzić po powrocie z urlopu. Ale na urlopie okazało się, że jestem w ciąży i nie trzeba było.

Z krwią to coś nie halo jest. A zawsze tak masz. Ja miałam co prawda w miesiącu, w który,m zaszłam w ciążę pół dnia takiego podbarwionego krwią śluzu i okazało się, że to krwawienie implantacyjne. Ale to było tak z 5 dni przed terminem miesiączki, więc za wcześnie u Ciebie. Ale nigdy wcześniej tak nie miałam.

Gość przyszła mamusiaa
agbr--ale wiedzac , że w określonych dniach mam większa szanse na dziecko będziemy robić to intensywniej. Już od dawna cały zestaw witamin dla kobiet starających się o dziecko.

Gość przyszła mamusiaa
z ta krwia to czaaasem bardzo żadko, ale nie jest tego dużo wiec jakoś sie nie marrtwie.