Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiebieskieDni

Dlaczego ludzie dziś a w szczególności kobiety nie potrafią już żyć jak ptaki?

Polecane posty

Gość NiebieskieDni

Lata 90te były piękne... co chwila chłopak ze swoją dziewczyną wyjeżdżali- od tak, np pokłóciła się z ojcem i wyruszyli przed siebie nad morze... każdy wtedy żył sobie jak wolny ptak, co chwila zabawa, wyjazdy, nie przejmowanie się, na pieniądze to nikt nie patrzył- byle było pare drobnych..... a dzisiaj??? nikt ci na spontanie nie wyjedzie i nie zostawi tutaj innych.. dla każdego liczy się teraz kariera, pieniądze, status społeczny.. kurwa mać tęsknie za latami 90tymi i słucham tego kawałka... http://www.youtube.com/watch?v=Gfl9FB6Wf14 dałbym wiele aby kiedyś jakaś kobieta powiedziała do mnie "Więc zabierz mnie i uciekajmy stąd, zostawmy wszystko tak jak jest..."

Gość . . . . . . . . . .
A za co kurwa mam jeść? kupić samochód? zapłacić rachunki?

Gość hihihi w latach 90 byłeś/aś
20 lat młodszy/a więc takie spontany były ok :) Skąd wiesz, że nieopierzone młodziaki buntujące się na rodziców nadal tak nie robią? Młodośc ma swoje prawa, dorosłemu człowiekowi raczej nie wypada uciekać przed problemami. Tylko raczej się z nimi mierzyć :)

Gość trele morele.
/A za co k**wa mam jeść? kupić samochód? zapłacić rachunki?/ za gówno szmato...

Gość . . . . . . . . . .
jestem facetem prawiczku

Gość wolna ptasica
kobiety wszystko potrafią. ;) dziwię się jednak, że liczysz na to by to kobieta zabierała cię i do tego nie masz jej nic do dania. takie propozycje są dla ludzi, którzy już nie widzą sensu życia nie tylko w tym państwie, ale czują samotność i przeszywający strach przed samodzielnym działaniem dla siebie :P

Gość trele morele.
chyba ciotą a nie facetem..

Gość . . . . . . . . . .
taaaa, ciotą. idź na red tube tam twoje miejsce

Gość trele morelee
a twoje miejsce jest na powązkach

Gość . . . . . . . . . .
jestem cwelem i prawiczkiem

Gość alabamalaaaaaa
Zgadzam się z "hihihi w latach 90 byłeś/aś", kazdy wiek ma swoje prawa. Jak sie jest niedojrzalym dzieciakiem to takie zachowanie mozna jakos wytlumaczyc,bunt,hormony itp. Ale jak to sobie wyobrazasz w wykonaniu 40 latka? Szef cos powie nie tak,poklocisz sie z zona i uciekniesz nad morze? :o To ze ludzie nie kieruja sie tylko spontanem to dobry objaw odpowiedzialnosci moim zdaniem, nie wyobrazam sobie co by sie dzialo gdyby kazdy tak zyl jak wolny ptak :/

Gość NiebieskieDni
a kto powiedział, że ja mam 40 lat? lol... ja mam 28 lat, wciąż jestem młody i widze, że u ludzi zdecydowanie brakuje spontanicznosci a w szczegolnosci u kobiet.. praktycznie nie ma juz spotnanicznych wolnych kobiet, niestety..

jestem w Twoim wieku i nie pamiętam, żebym w latach 90 uciekała z chłopakiem nad morze, nie robił tego również nikt z moich znajomych :D trudno byłoby przemieszczać się przez całą Polskę bądź co bądź nieletniej dziewczynce :o a tych, którzy uciekali znajdowała policja (szczęście jeśli żywych) ;) filmów się naoglądałeś...

Gość NiebieskieDni
NB widocznie twoje towarzystwo bylo baaardzo sztywne :)

Gość NiebieskieDni
potrafilem z kolega wyjsc na dwór a za godzine byc na dwrocu i jechalismy z butelka wódki nad morze... w listopadowy dzień

Gość z taką kasą nie ma szans na
masz 28 lat i 20 lat temu z butelką wódki i kolegą uciekałeś nad morze??? No to nic dziwnego, że ta reszta szarych komórek ci takie scenariusze pisze :D

Gość NiebieskieDni
ja pierdole.. a kto ci powiedzial idiotko ze to bylo 20 lat temu ;o kurwa zal...

Gość inna rzeczywistosci
niebieskieDni- mylisz sie! jesli sa wolne kobiety to wlasnie spontaniczne, ktora kobieta wolna duchem i spontaniczna wlasnie laduje sie na sile w malzenstwo i ograniczenia? ja jestem wolnaz i chetnie gdzies bym z kims wyjechala, tak aby sie oderwac od szarej rzeczywistosci

Gość sfjjjjj
Ja tez tesknie za takim zyciem, ale sa ludzie, za ktorych jestem odpowiedzialna, pomagam finansowo. Tak wiec nie moge np. spakowac sie i pojechac na kilkumiesieczna wloczege. Moja spontanicznosc zabija tez, ze na weekend zaplanowalam np. remont w domu albo obiecalam ze pomoge przyjaciolom. Ale wciaz potrafie wloczyc sie po Polsce z plecakiem, jezdzic autostopem. Spac w lesie. Staram sie miec barwne i ciekawe zycie. Jednak stanowczo wole planowac ;) dzieki temu unikam niemilych niespodzianek.

musiałeś mieszkać nad morzem :

Gość NiebieskieDni
//chyba lata 90te były 20 lat temu// ciekawe... czyli np jeśli mówimy o 98 roku (to wciaz lata 90te) to uwazasz, ze to bylo 20 lat temu?? gratulacje.. NB- nie mieszkam nad moze, wrecz przeciwnie mam tam dosyc daleko.... okolo 400-500km

Gość NiebieskieDni
nad morzem*

tak czy inaczej dorosłość = bycie odpowiedzialnym ;) nie zostawisz pracy, rodziny, niezapłaconych rachunków na rzecz nocy na plaży z butelką wódki (bo to nie byłaby wolność tylko zwyczajne gówniarstwo) ;)

Gość NiebieskieDni
ale nikt nie mówi aby w wieku 45-80 robić takie rzeczy mając dzieci, żone, rodzine, dom itp mi chodzi właśnie o młodość o wiek 17-30 ... teraz już takie rzeczy się nie dzieją a kobiety dzisiejsze to już w ogole nie są spontaniczne interesuje je bardziej pieniadz, pozycja, kariera... dlatego tęsknie za latami 90tymi

Gość NiebieskieDni
ale ty tępa jestes idiotko :O kurwa, to ty sobie strzelilas od razu ze to musialo byc na poczatku lat 90.. dla mnie lata 90te to cala dekada a nie kurwa sam początek rok 98 to byl przyklad na to ze to nie bylo 20 lat temu kretynko zal mi cie i proponuje wypierdalac bo za glupia jestes do dyskusji

Gość NiebieskieDni
ogarnij sie idiotko bo zle z toba...

bo zeby byc spontanicznym trzeba miec pieniadze i dobre towarzystwo. Ja w 2006r pojechalam spontanicznie na Dominikane, ale mialam PO CO. Teraz nie mam dla kogo się starac.

Gość autor tematu.
- do was wszystkich a chcesz przyjechac do lodzi?? zrobisz mi loda, masz powod :)

Uważam się za jedną z tych osób, które zabierają się, i uciekają z miejsca które przestają lubić. Tylko uciekam z rozsądkiem i pieniędzmi. Dzięki czemu mogę przebywać w tym wyśnionym miejscu ucieczki dosyć długo - np: 30dni, i to w dosyć komfortowych warunkach. Dziś jest to samo tylko że ludzie nie jada nad polskie morze, ale bardziej w rejony gorącego południa. nikt ci na spontanie nie wyjedzie i nie zostawi tutaj innych.. ////////////////////////////// Dziś każdy przed wyjazdem zabiera kasę, bo ona da mu komfort i popczucie bezpieczeństwa w miejscu ucieczki o którym marzysz. Zreszta dziś nie tylko morze jest w cenie. ja chętnie bym uciekł do jakiegoś prastarego włoskiego miasta na kilka tygodni, nie koniecznie tam gdzie jest błękitna tafla. k**wa mać tęsknie za latami 90tymi i słucham tego kawałka... //////////////////// No to pakuj się i jedź. I zabierz ze sobą mp3 z tym kawałkiem by słuchać go w pociągu, w drodze nad morze. - w czym problem ?.

Gość maszjeszzcejakiespyt...
jak by nie mieli takich podrzezcy obok siebie to by mogli ,,potrafia,,zawsze ...aniahujowakurwogwalcicieluzobok?