Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żorżeta ma kotleta

jaki zawód wybrać? Barman, florysta, kosmetyczka?

Polecane posty

Gość żorżeta ma kotleta

Który z tych trzech? Najmniej podoba mi się kosmetyczka ale jakiś konkretny zawód chce mieć. Co się najlepiej opłaca? Może jakiś informatyk itd? Poradzcie!

Gość grafitowy ołówek
Mam koleżankę kosmetyczkę, ale bezrobotną, więc raczej odradzam. Barmana i florystę traktowałabym bardziej, jako hobby, dodatkowe zajęcie. Wydaje mi się, że z wymienionych, to informatyk ma największą przyszłość.

tak szczerze to wszystkie z tych 3 sa chujowe i malo oplacalne - jest na rynsku spora konkurencja! wez sie lepiej do nauki i na studia skoncz jakis dobry kierunek bo bedac w takim zawodzie jak wymienilas to na styk ci moze ledwo starczy (o ile w ogole bedziesz miala pozniej robote) a gdzie pieniadze na lepszy komfort zycia, na wyjazdy, na powiekszanie majatku ? Moze to tylko moje poglady ale tak sie wlasnie wychowalam w domu.

Gość żorżeta ma kotleta
a jakie studia są wg ciebie dobre?

Gość aaaaaaaaaaaaaaa______
A moim zdaniem kosmetyczki sobie zawsze poradzą ;) Bo możesz nawet robić zabiegi w domu, dawać takie ogłoszenia. Jak dobrze pójdzie to odnająć od jakiegoś gabinetu pomieszczenie i chociaż paznokcie robić ;) Na to zawsze będzie zapotrzebowanie, mimo rosnącej konkurencji. Sama studiuję i to stracony czas.

Gość żorżeta ma kotleta
masakra....ja już nic nie wiem, co wybiorę to zawsze mi ktoś obrzydzi....

Gość rgghrrhy
chyba nie wiesz ile zarabia dobra florystka....

Gość rozpierdala mnie dziś kafe
ile?

Gość pietrka
Zeby przebierac w dobrych ofertach jako informatyk musisz byc naprawde dobra. Inaczej skonczysz jako nauczyciel w szkole z pensja max 2000. Zreszta wielu dobrych informatykow to samouki. Chodzisz jeszcze do szkoly ? Jezeli tak to wybierz jakies scisle przedmioty i mocno sie na nich skup. Jak zdasz je dobrze na maturze to na pewno dostaniesz sie na jakies przyszlosciowe studia.

Gość a ja tylko tyle
kurwa-w tym zawodzie znajdziesz pracę wszędzie,nawet za granicą bez języka.

Gość eva flies avay
op

Ty SCANDALIEROS , a co Ty tu bedziesz z durniami gadal ? Durnie kostropate , pochodza z wioch zabitych dechami poprzyjezdzali do miast np do Warszawy i teraz inteligencje swiruja . To po co wogole robic wesela ? Zrobic obiad i to bez alkocholu 2 godz i wypad do domu ! A po pierwsze , jak sie jedzie umawiac grajkow na wesele , to oni sie pytaja jakie maja byc konkursy na odczepinach i jacy beda goscie normalni , czy sztywniaki bez poczucia humoru ?

Gość a ja polecam
niedawno skonczylam dwuletnie studium kosmetyczne i dostalam prace i mam na reke 2500zł

Gość a ja powiem o tak
a ja powiem Ci tak... Mój mąż ma sklep z akcesoriami do pazokci, pedzlami do makijazu, woskami do depilacji, rzesami, masazerami i wszystkim co kosmetyczka miec powinna... ale ja nie wyobrazam sobie siebie w zawodzie takiej Panny kosmetyczki bo "ko0smetyczek" w kazdym miescie jest maaaase!!! I nie wyolbrzymiam . konkurencja jest tak duza ze na kazdym kroku masz salon i ciezko jest sie wybic w tej branzy... wszystkie Panny narzekaja na brak pieniedzy... Dlatego ja to bym raczej traktowala jako ciekawy dodatek.. hobby... itp. w sumie u mnie sytuacja tak wglada :):) a i powiem jeszcze jedno... Panny kosmetyczki robią sobie 3dniowe kursy i szukaja pracyw salonach... i taka jest prawda... wiec jak juz sie brac to trzeba to lubic i potrafic zrobic dobrą robote :) pozdrawiam...

Gość gość
NOVA Centrum Edukacyjne ma bogatą ofertę edukacyjną! Podczas gdy inne szkoły skończyły nabór, my prowadzimy go dalej! Posiadamy w ofercie blisko 100 kierunków kształcenia w szkołach policealnych, liceach ogólnokształcących, liceach eksternistycznych, kursach maturalnych, kursach zawodowych i językowych. Nasze atuty to: - NOWOCZESNOŚĆ - szkoły w centrum miasta i pracownie wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt! - RZETELNA WIEDZA - najlepsi wykładowcy! - INDYWIDUALNE PODEJŚCIE - ceny na każdą kieszeń! Wydajemy też legitymacje i zaświadczenia do ZUS! Zapraszamy do naszego Sekretariatu w centrum miasta: Zielona Góra, ul. Dworcowa 39/1 tel: 883070678, 683070678 Można zapisać się również za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl