Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w twojej piwnicy

Opłaca się teraz studiować? Mam 23 lata. Co zrobilibyście na moim miejscu?

Polecane posty

Gość w twojej piwnicy

Mieszkam na wsi, dotąd nie pracowałam bo opiekowałam się chorym tatą, nie mogłam podjąć pracy. Teraz zostałam sama i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Ani doświadczenia ani szkoły. Jestem załamana. Iść na studia? Jakie? Może kursy jakieś? Studium? Mieszkam z jedną siostrą i jej rodziną w domu po rodzicach. Che iść coś zrobić ze sobą, by nie być zalezna od siostry... Chciałabym otworzyć jakiś biznes np zająć się agroturystyką, może na turystykę iść? Tylko na to trzeba pieniędzy ale mogłabym za granicę pjechać....sama już nie wiem... Co zrobilibyście na moim miejscu?

Gość w twojej piwnicy
ale jaka praca? jak wszędzie trzeba doświadczenia? nawet w sklepie mnie nie przyjęli bo potrzeba osoby z umiejętnością obsługi kasy.

Gość sllonko
Studia ,studia a do pracy zagranica mozesz pojechac na okres wakacji .

Gość w twojej piwnicy
ale dzienne? na zaoczne nie bardzo mam kasę....

Gość ja za 75m2 place
ja bylam w podobnej sytuacji z tym ze jak poszlam na studia to mialam 22 lata ale poszlam na nie z braku laku, nie zastanawialam sie dlugo na jakie mam isc no i poszlam na pedagogike:O teraz zaluje ale zostal mi jeszcze rok wiec dokoncze jakos... jak nie masz powolania zeby studiowac to nie idz na zadne proponuje jakies kursy zrobic albo studium zawodowe;)

Gość w twojej piwnicy
zawsze lubiłam języków się uczyć, może jakieś certyfikaty porobię? u mnie niedaleko jest spora oferta studium i kursów, może wybiorę sobie coś.

Gość w twojej piwnicy
poszłaś na dzienne?

Gość ja za 75m2 place
na zaoczne pszlam

Gość w twojej piwnicy
w sumie chciałabym iśc na studia. Turystyka mnie interesuje ale podobno nic po niej nie ma i jeszcze Fundusze Unii Europejskiej w rozwoju regionalnym i lokalnym. Mieszkam w atrakcyjnym turystycznie rejonie, mogłabym tu smiało otworzyć jakiś hotel, czy choćby bar.

Gość czczczcz
no ale po co ci do tego wyksztalcenie? po co? liepiej jedz za granice by kapitał zebtrac a potem otworz osrodek i ucz sie jezykow.

Gość sllonko
idz na dzienne studia jak najbardziej, a na okres wakacji mozesz jechac zagranice .