Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

----MOTYLEK----

tabu????

Polecane posty

bo raczej unika sie tematow np jehowy z katolikiem to w co wierza i jak u nich jest.... czy biora slub. jak to sie odbywa itd. o to mi sie rozchodzi:D:D

''czego wierzenia to temat tabu?? ja na przyklad jestem ciekawa jak to jest np. u jehowych itd.'' eee. ze co ???

chrzest chrzest:D:D hmmm no wlasnie kiedys do szkoly chodzilam z takimi pannami.. kurde glupio mi bylo sie zapytac ich w prost:) moze jest tu ktos taki???:D aaa moze oni nie uznaja kafetki naszej??:D:D:D:D

Gość salianka
Do chrztu przystępują dorośli - u nich trzeba być świadomym tego kroku.Polega to na zanurzeniu się w wodzie (nie ma żadnych formułek jak u katolików). Są bardzo rodzinni, stronią od wszelkich używek, nie obchodzą świąt i imprez w stylu urodziny (zazwyczaj nie przyjmują zaproszenia na urodziny do przyjaciół spoza kręgu).

ja katoliczka, mój dziadek też kiedyś był katolikiem, ale zaczął interesować sie ich wiara, biblia i..przeszedł na ich wiare

biora ślub, ale tylko cywilny, też mają z tej okazji przyjęcie, ale bez takich cyrków jak u nas

Gość salianka
Małżeństwo tylko cywilne, nie mają żadnych obrzedów z nim związanych.Po ślubie zwykle również organizują jakąś uroczystość.

ja dużo rozmawiam z dziadkiem na ten temat i muszę się przyznać, że czasami to co on mówi jest bliższe prawdy, niż to co mówi ksiądz

każdy temat, kazda sytuacja w życiu, jesli rozmawiam z dziadkiem on zaraz czyta jakis wers z Bibli

czasami mnie tym męczy, ale na szczęście nie widzimy się zbyt często, więc jakoś to znoszę

Gość salianka
Moi znajomi należą do świadków.To super mili ludzie,zawsze pomocni.Ale na tematy religijne lepiej z nimi nie zaczynać,bo zagadają człowieka :P