Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsza_

1 rozmowa kwalifikacyjna. Jak wyglądała wasza?

Polecane posty

Gość pierwsza_

Jutro mam pierwszą rozmowę kwalifikacyjną. Ukończyłam w tym roku szkołę. O co mogą mnie spytać? No i jak pokonać stres?:D

Gość salianka
Najczęściej pytania luźno zahaczają o cv (info w nim zawarte).Często pytają o motywację do pracy, jak siebie widzisz na tym stanowisku...Ja najbardziej nie lubię pytania ile chciałabym zarabiać - wymaga rozeznania w płacach w branży i firmie.Trzeba się dobrze zastanowić,by nie podać zbyt niskiej/wysokiej kwoty.

Gość salianka
Nie stresuj się,bo nie ma czym.Potraktuj to jak egzamin (z tym,że znasz wszystkie odpowiedzi,bo pytania dot.ciebie).Stres nie pomoże - spocisz się,zaczniesz jąkać,nie będziesz mogła zebrac myśli - w efekcie zrobisz niekorzystne wrażenie. Większe szanse podczas rozmów mają osoby spokojne,zrelaksowane, bo sprawiają wrażenie pewnych siebie.

Gość pierwsza_
No mi od razu przy kontaktowaniu się podali stawkę. 7 zł brutto, to praca wakacyjna w firmie produkującej kabelki:D Najbardziej boję się swojego stresu. Ogólnie jestem osobą kontaktową, ale przy stresie czasami nie potrafię zdania poprawnie sklecić..;/

Gość by glade
głównie pytania copotrafisz i ile chciałabyś zarabiać

Gość by glade
:) :) czyli nie ma się czym przejmować idź wesoła, uśmiechnięta i pewna siebie to formalność

Gość pierwsza_
Nie mam jeszcze doświadczenia zawodowego, dopiero ukończyłam szkołę, dzisiaj miałam nawet egzamin zawodowy:D tą pracę podejmę, bo nie lubię siedzieć bezczynnie. Tylko obawiam się stresu..

Gość pierwsza_
by glade- oby:D :) Ubrać powinnam się z pewnością stosownie do sytuacji, ale czy bardzo elegancko? firma produkująca kabelki...jakoś dziwnie brzmi:D

Gość misiaczka098765
ale przy stresie czasami nie potrafię zdania poprawnie sklecić..;/ mam normalnie to samo, jak się denerwuję to nawet nie wiem co powiedzieć :( Plącze mi się język :D

Gość misiaczka098765
firma produkująca kabelki - to brzmi raczej zabawnie :D

Gość pierwsza_
oo widzę, że ktoś ma też ten problem:D jak sobie z nim radzisz? Denerwuje mnie to niemożebnie;/ nie chcę zrobić z siebie idiotki:D firma produkująca kabelki- no tak się nie nazywają, ale to ich fach:D

Gość by glade
nie ubieraj się elegancko ( w sensie formalnie), po prostu stosownie nie wiem jak wygląda twoja szafa, więc trudno mi doradzić

Gość misiaczka098765
niestety jeszcze szukam skutecznego sposobu na opanowanie stresu i plątanie się języka :D ale staram się wtedy skoncentrować po prostu na tym co robię, biorę parę głębszych wdechów, myślę o czymś przyjemnym. Jakoś trzeba go pokonać bo utrudnia życie :/ A czy Ty znalazłaś jakieś skuteczne sposoby ? :) no domyślam się, że to nie jest nazwa firmy, ale same "kabelki" już są śmieszne :D To nie wygląda na jakąś stresującą pracę, poradzisz sobie.

Gość pierwsza_
by glade- no właśnie nie wiem, co znaczy stosownie:D czarna spódnica za kolano, jakaś bluzka niekoniecznie biała, tak może być?

Gość pierwsza_
misiaczka- wiesz, ja czytam nałogowo książki Grocholi i szczytem moich marzeń jest osiągnięcie takiego stanu wyluzowania, jaki posiada jedna z bohaterek książki, Judyta. :D:D:DZazwyczaj próbuję sobie wyobrazić, że nie znajduję się w żadnej stresującej sytuacji, tylko że jest to np. jakaś pogawędka. :D Ale nie jest to łatwe:d choć się staram. Przyznaję, robienie kabelków nie jest czymś mega trudnym, ale wiesz- to mój pierwszy raz. Oczywiście w panice wszystko wydaje mi się teraz niemożliwe do zrobienia, ale dziękuję za słowa otuchy;)

Gość by glade
żadnych białych bluzek i czarnych spódnic :) spodnie materiałowe, lepiej żeby nie były czarne, np. granat, jakiś jednolity top a na to sweterek też w jednolitym kolorze (bez krzykliwych kolorów), baleriny i coś większego z kolorem na szyję żeby nie wyglądać monotonnie - wystarczy :)

Gość by glade
natomiast na stres najlepiej poćwiczyć oddech pewnie znajdzie się sporo wskazówek i ćwiczeń w internecie takie ćwiczenia relaksują, tonują i dodają pewności siebie

Gość pierwsza_
ok, dziękuję bardzo za odpowiedź:) lecę przekopać szafę:D trzymajcie się;)

Gość by glade

Gość misiaczka098765
Judyta, mówisz? Chyba też sobie wezmę na wzór tę bohaterkę :) Podoba mi się takie wyjście ze stresujących sytuacji jak wmawianie sobie, że... nie ma żadnej stresującej sytuacji :) Stawiam teraz sobie twarde postanowienie: jak się znajdę w takiej sytuacji, to wypróbuję to ćwiczenie :) Nie ma czym się przejmować to tylko praca, ale wyobraź sobie, jak musi się stresować ktoś, kto jest chirurgiem i ma w rękach życie pacjenta. Normalnie ja nie wiem co bym wtedy zrobiła :D Ręce chyba by mi latały na wszystkie strony :) A próbowałaś może kiedyś medytacji na zmniejszenie stresu? podobno działa :) I jak tu ktoś podpowiada, można też spróbować ćwiczeń na oddech.

Gość lamijka25
a to nie Segu Polska,ta firma??

Gość pierwsza_
jeszcze jestem:D by glade - dziękuję! :) misiaczka- polecam Judytę. Ona podczas rozmowy z szefostwem wyobrażała sobie, że siedzący przed nią ludzie mają..gatki w kurczaczki, groszki itp...efekt- tłumiony śmiech, choć nie wiem, czy to akurat polecam:D:D:D medytacja..nie próbowałam...choć brzmi ciekawie, jeśli chodzi o nasz problem:D

Gość pierwsza_
Nie. Ta firma to Volex:)

Gość pierwsza_
Ach chciałam jeszcze z wami posiedzieć, ale muszę uciekać. Jutro 11:30 trzymajcie kciuki. Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi i pomoc:) Pa dziewczyny:*

Gość misiaczka098765
gatki w kurczaki - o tym jeszcze nie słyszałam :) Można sobie wyobrażać też ludzi w samej bieliźnie albo siedzących na toalecie, jak mi ktoś kiedyś poradził :) Ale te gatki w kurczaki to też dobry pomysł. Medytację możesz wypróbować, sama przez jakiś czas próbowałam się relaksować w ten sposób, to pomaga. Tylko niestety trzeba na to poświęcić trochę czasu, żeby dojść do wprawy. pa pierwsza_, powodzenia :)

Gość gość
Pamiętam swoją pierwsze rozmowę byłam zestresowana na maksa. Teraz po kilku latach i kilku rozmowach nie jest już tak źle. ostatnio zmieniałam prace, także znowu musiałam przez to przechodzić, ale akurat tym razem nie było aż tak źle. Pani z działu kadr Stefczyka była bardzo miła i profesjonalna i jakoś tak poszło bezbolesnie :)