Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obcybrzuszekcom

czy to prawda ze w ciazy nie powinno sie jesc owoców z pestkami?

Polecane posty

Gość obcybrzuszekcom

np. czereśni?

Gość 828828
podczas karmienia niektórzy zalecają by unikać spożywanie napojów- kompotów pochodzących z owoców pestkowych i cytrusowych

ale nie w ciąży :p ja tam zajdałam sie czereśniami jak miałam mdłości bo akurat był sezon na czereśnie ;) zresztą nic innego mi wtedy nie wchodziło z rana ;)

Gość o w mordę jeża a ile to jest
owoców, które nie maja pestek?:P

Gość GIKOOOOOOOR
bo polacy to ciemnogrod,zamiast wpychac owoce ile wlezie i to rozne to pytaja sie czy mozna;D;D;D TO JEDZ DZIECKO CHEMIE TE PRZETWORZONE NA NIE WIADOMO CO NA ZDROWIE:(

Nie wolno bo te owoce a raczej ich pestki zawierają kwas pruski który dla płodu a potem noworodka które pije mleko matki jest trujące.

W ciąży można niewielkie ilości ale karmiąc nie wolno wogóle jadać takich owoców ani pić z nich kompotów.

Ahaa... czyli czereśnie się je z pestkami... Że też na to nie wpadłam...

Chodzi oczywiście o kompoty , przepraszam, wielkie uniżenie w twoją stronę:p

Przecież owoce pestkowe je się bez pestek? Więc o co chodzi? Ja jak na razie z niczego nie rezygnowałam ( w ciąży z surowego mięsa i niepasteryzowanego mleka, już do tego wróciłam). Pierwszy raz o owocach pestkowych słyszę... Ale co do karmienia piersią to ponoć: - jabłka: rozwolnienie u dziecka - banany: zatwardzenie u dziecka - truskawki, owoce cytrusowe: silna alergia u dziecka - ananas też nie, bo coś tam - i teraz w końcu o pestkowych słyszę... A coś wolno? Synu na szczęście okazem zdrowia jest :)

Owoce pestkowe je się bez pestek historynka :) zgadza się , mądra jesteś:) Przecież nikt tu nie pisze że z pestkami nie?

Gość Kolejna rewelacja ....
W ciazy potwierdza się jedna zależnośc: mózg sie kurczy odwrotnie proporcjonalnie do rosnącego brzucha i to w 100% prawda. Co za bzdury wymyslaja niekotre cięzarne to masakra, siedza na zwoleniniach i z nudow czytaja fora i takie rewelacje pozniej wychodza, bo przeciez forum to podstawowe i najbardziej wiarygodne źródło wiedzy. Do lekarza mozna nie isc bo zdiagnozuja na forum. Jedz dzieck owoce i naprawde nic Ci nie bedzie kobiety jedza i jakos inwazji zmutowanych dzieci nie ma na ulicy. To samo jezeli chodzi o karmienie piersia po co odrazu na samym poczatku stosowac diete eliminacyjna skoro dziecko wcale nie musi byc alergikiem? Jak jest obciązenie w rodzinie tzn matka, ojciec sa uczuleni na cos to co innego ale tak profilaktycznie po jaka cholere? Tylko powtarzane sa te brednie ze nie jedz jablek, nie jedz bananow, czekolady a najlepiej sam ryz i piers z kurczka gotowana ewentualnie marchewke. W ciazy i podczas karmienia jadlam wsyzstko oprocz surowego miesa, jajek i niepasteryzowanego mleka. Jakie bylo wielkie zdziwienie mam kiedy karmiąc jadlam czekolade i pomarancze czy grejfruty a po co mam rezygnowac jak dziecku nic nie jest, zadnej wysypki kolki itp. No ale to trzeba troche pomyslec.

Gość Joguteri
"he???? 15.06.2011 na mozg ci cos padlo w tej ciazy? jak to nie mozna jesc? no pomysl najpierw zanim zadasz takie durne pytanie. ze wsi jestes?" JPRD też jestem na początku ciąży i każdy lekarz ginekolog powie Ci,że na początku ciąży nie powinno się jeść owoców pestkowych,bo one powodują wzdęcia...a wiesz co dzieje się kiedy przychodzą wzdęcia?Powietrze w jelitach je wzdyma,więc jelita zabierają miejsce macicy,która chce się poszerzać....A i co Ty myślisz ,że ze wsi kobiety to jakieś gorsze są?Weź się dziewczyno ogarnij,pustaku chory...Pewnie pochodzisz z miasta , nigdy w ciąży nie byłaś a na dodatek pewnie skończyłaś podstawówkę lub zawodówkę,bo Twoje myślenie i słownictwo jest na bardzo niskim poziomie!!! Gratuluję i pozrawiam

Gość gość
Mi ginekolog nie mowil o tymze owocow pestkowych jesc nie mozna.jem czeresnie,jablka i wzdec nie mam jestem w 6 miesiacu

Gość gość
Joguteri, ha ha ha ha, dawno sie tak nie usmialam, dzieki :-D Myslalam, ze na kafe czytalam juz kazda mozliwa bzdure, ale Ty przebilas wszystko :-D Zakaz jedzenia owocow pestkowych w ciazy, bo gazy zabieraja miejsce macicy, chyba padne :-D Ktory to ten Twoj ginekolog? Sorry, ale I Ciebie I jego powinni pokazywac w cyrku za pieniadze :-D